Copy
VPB Emmen Nieuwsflits Duurzame Inzetbaarheid nr 4.
View this email in your browser

Nieuwsflits Duurzame Inzetbaarheid

november 2015

Nieuwsflits nummer 4 met deze keer aandacht voor de week van de werkstress. In de week van 16 t/m 19 november is de week van de werkstress gehouden. Gedurende deze week werd er dagelijks een nieuwsbrief uitgebracht over ervaringen met werkstress en wat de gevolgen kunnen zijn. Verderop in de nieuwsbrief treft u de linkjes aan naar de verschillende nieuwsbrieven.

Project DI
De terugkoppel gesprekken zijn met alle deelnemers ingepland. De deelnemers aan het project kunnen nu echt aan de slag met de aanbevelingen. Area Reiniging, ook lid van de VPB, is in 2008 begonnen met Gezondheidsmanagement en Duurzame Inzetbaarheid op de agenda te zetten. Op 19 november hadden ze een werksafari georganiseerd, in deze nieuwsbrief leest u een verslag.
Tevens willen we u attenderen op ons HRM Netwerk van 1 december, we besteden dan aandacht aan Financiële problematiek bij werknemers. Zie hiervoor ook onze website; www.vpb-emmen.nl/activiteiten  
Wilt u zelf kennis en/of ervaringen delen via deze nieuwsflits neem gerust contact met ons op via Liesbeth Horstmann
Duurzame Inzetbaarheid Workshop bij Area Reiniging

Op donderdag 19 november jl. organiseerde VPB lid, Area Reiniging een workshop Duurzame Inzetbaarheid. 
Area is een van de bedrijven in de afvalbranche die te maken hebben met een vergrijzende populatie medewerkers. Deze mensen wisselen niet snel van baan en kunnen door versobering van de CAO ook niet eerder uit dienst treden. Daardoor stagneert het verloop bij Area. Tegelijkertijd hebben Area en haar medewerkers te maken met toenemende automatisering. Uitvoerend medewerkers – bij Area gaat het om 120 van de 150 mensen – bewegen daardoor steeds minder tijdens hun werk.

Gezondheidsmanagement bij Area
Om de gezondheid van medewerkers en daarmee hun duurzame inzetbaarheid te bevorderen, werkt Area vanaf 2008 actief aan gezondheidsmanagement. Het gaat daarbij om de vraag hoe Area zorgt dat haar medewerkers inzetbaar en gezond blijven tot hun pensioen. Area is hiermee aan de slag gegaan en heeft een aanpak en programma ontwikkeld met de naam 'AreaFIT – houdt je op de rit'. Dit levert reacties op als: 'Ik kook nu voor mijn dochtertje verse groenten. Voorheen was het pizzadag op papadag.' En: 'Samen wandelen met mijn zwager doe ik nu elke week'.

Delen, inspireren en stimuleren
De werksafari Duurzame Inzetbaarheid heeft tot doel andere organisaties en Drentse gemeenten te inspireren en te stimuleren om verder aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Een kijkje in de keuken helpt bij het formuleren en uitvoeren van een eigen vernieuwende en effectieve aanpak van gezondheidsmanagement, zo is de gedachte.

Over de werksafari
Tijdens deze sessie kwamen vragen aan bod als: Hoe creëer je draagvlak voor gezondheidsmanagement? Hoe organiseer je gezondheidsmanagement? Hoe bereik je alle medewerkers en ga je met hen in gesprek? Welke activiteiten zijn effectief? En: wat levert gezondheidsmanagement op? 


Uitleg van Moniek Kleinsman tijdens de werksafari (foto: Area Reiniging)

Uitkomsten
De antwoorden op de vragen werden uitvoerig met de deelnemende bedrijven besproken. Om personeel mee te krijgen in Duurzame Inzetbaarheid is het belangrijk dat je draagvlak creëert. Dit doe je door medewerkers te betrekken. Verder geef Duurzame Inzetbaarheid een "projectnaam" een naam die bij je bedrijf past en waar alles wat met Duurzame Inzetbaarheid te maken heeft onder kan passen. 


Bovendien was het advies, begin klein, het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zo zijn er bij Area Reiniging een klein groepje alleenstaande mannen op kookcursus geweest, heeft er een groep meegedaan aan een wandeltocht in Groningen en is er een groep die op de fiets is gesprongen, en in het voorjaar zelfs naar de Vogezen gaat om te fietsen. In al deze voorbeelden gaat het om laagdrempeligheid! Naast deze activiteiten heeft Area Reiniging ingezet op een gezonde kantine en zorgt men ervoor dat de medewerkers iedere dag vers fruit kunnen eten. Kortom deze inspirerende middag vraagt om een vervolg, de VPB komt hierop terug, want wat bij Area Reiniging geldt, geldt bij meerdere bedrijven.

 
Week van de werkstress

In de week van 16 t/m 19 november is "de week van de Werkstress" gehouden. Gedurende de hele week kwamen er dagelijks nieuwsbrieven binnen met praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders wat werkstress inhoudt. Tevens werden voorbeelden gedeeld en feiten en cijfers benoemd. Om de nieuwsbrieven terug te lezen volg de linkjes.

Maandag 16 november
Dinsdag 17 november
Woensdag 18 november
Donderdag 19 november

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 met preventie levert u dit direct iets op!                                        
Wis u dat;
  • De VPB meerdere contractpartners heeft die u kunnen/willen helpen in het implementeren van Duurzame Inzetbaarheid binnen uw bedrijf?
  • De VPB bij MKB Nederland het verzoek heeft ingediend om nog meer leden de mogelijkheid te bieden om aan dit  project deel te nemen én dat dit verzoek is gehonoreerd!!
  • Lugus én de VPB voorbeeld zijn voor andere contractpartners binnen dit project?
  • We via onze contract partner Univé een interessant artikel hebben ontvangen over Preventie? Deze is hier te lezen
  • Er op dinsdag 1 december een HRM Netwerk is met als thema "Financiële Problematiek bij werk nemers" Wat kunt ú als werkgever doen én wat moet u vooral niet doen!
Kortom wij zijn trots dat we u kunnen helpen met Duurzame Inzetbaarheid én u op deze manier kunnen helpen met een gezonde onderneming.
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
       
 
Copyright © 2015  VPB Emmen, All rights reserved.