Copy
TurismeVallès
Consell Comarcal del Vallès Oriental 
No visualitzes bé el correu electrònic?
Mira'l en el browser
Sant Miquel del Fai - TurismeVallès

Febrer 2017


Benvolguts/des,
 
A continuació us fem arribar una breu descripció d’algunes de les accions més destacades que hem dut a terme al llarg del mes de febrer, així com algunes de les activitats que es duran a terme en els municipis de la comarca durant el març.
 
Esperem que sigui del vostre interès!
 
 
Servei de Turisme – Àrea de Desenvolupament Local
Consell Comarcal del Vallès Oriental
 

ACCIONS DEL MES DE FEBRER
El Vallès Oriental a la revista Descobrir Catalunya

Aquest mes hem començat la campanya de publicitat a la revista Descobrir Catalunya. Aquesta s’allargarà al llarg del 2017.

En el número de febrer s'ha publicat una pàgina de publicitat i a la pagina web s'ha penjat un banner publicitari del Vallès Oriental.
Vallès Oriental benestar natural
L’Agència Catalana de Turisme presenta la nova estratègia per a la promoció del Turisme Cultural

El servei de TurismeVallès va estar present a la presentació de la nova estratègia per a la promoció del turisme cultural que va tenir lloc divendres 10 de febrer, a l’auditori de La Pedrera, davant l’assistència d’uns 250 professionals d’empreses i entitats del sector turístic català. L’objectiu principal d’aquesta estratègia és captar turistes atrets per la cultura i posicionar Catalunya com a destinació de referència d’aquest segment.
Turisme Cultural a Catalunya
Més informaicó
Un grup de tècnics de turisme de l’Agència Catalana de Turisme visita el Vallès Oriental
 
El passat dilluns, dia 13 de febrer, van visitar la comarca un grup format per divuit tècnics dels Centres de Promoció Turística de l’Agència Catalana de Turisme a l’estranger.
 
El grup va visitar diferents recursos del Vallès Oriental entre ells el Circuit de Barcelona Catalunya (www.circuitcat.com); La Roca Village (www.larocavillage.com); el municipi de Caldes de Montbui (www.visiteucaldes.cat), on van fer un recorregut pel centre de la vila i van tocar les aigües termals que brollen de la Font del Lleó, van descobrir els Banys Termals El Safareig i van conèixer l’empresa centenària Pastes Sanmartí (www.pastes-sanmarti.com). A continuació el grup es va dirigir cap al municipi de La Garriga (www.visitalagarriga.cat), on es van allotjar en el Balneari Termes La Garriga (www.hoteltermeslagarriga.com) i van sopar en el restaurant Vinòmic (www.vinomic.cat), membre del col·lectiu de CuinaVo.
Visita a les Termes Romanes de Caldes de Montbui
Vista a la fàbrica de pasta Pastes Sanmartí
Més informació sobre l'Agència Catalana de Turisme

Més informació sobre l'acció
TurismeVallès i La Roca Village treballen conjuntament en la promoció del Vallès Oriental

El passat dimecres dia 15 de febrer es va dur a terme un fam trip exclusiu pels informadors de l’Oficina de Turisme de La Roca Village.
 
La visita va estar basada en tres pilars: l’enogastronomia, l’esport i l’allotjament. Al llarg del matí es va visitar el Celler de Can Roda (www.cellercanroda.cat) a Santa Maria de Martorelles; el Club de Golf Vallromanes (www.clubdegolfvallromanes.com) i l’Hotel Can Galvany (www.cangalvany.com) de Vallromanes.
Celler Can Roda a Santa Maria de Martorelles
Camp de Golf Vallromanes
Aquesta visita segueix la línia de treball establerta per donar a conèixer els diferents recursos que hi ha en el territori. Pensar en el Vallès Oriental vol dir pensar en noves maneres de gaudir del temps lliure, susceptible de fer-hi múltiples combinacions. Una comarca en el que per sobre de tot hi ha el benestar de les persones: el benestar fent esport, el benestar gaudint d’una jornada de compres, el benestar cultural, el benestar produït per una gastronomia excel·lent o el benestar que sents descobrint pobles amb encant i espais naturals de gran rellevància.

Més informació
Una trentena d'associacions de comerç es formen en turisme
 
El passat dimecres dia 22 de febrer es va dur a terme a la seu de PIMEComerç Vallès Oriental un curs de formació sobre producte turístic adreçat a les associacions de comerciants de la comarca. El President de PIMEComerç Vallès Oriental, Carles Gironès, va donar la benvinguda als assistents i el Conseller de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Isidre Pineda, va explicar l'estat actual del projecte i els passos a seguir.

La sessió de formació, conduïda per la consultora especialitzada en turisme TEACEGOS, va comptar amb l’assistència d’unes 30 de persones i va tenir com objectiu la tramesa de coneixement sobre què és un producte turístic i algunes de les característiques principals d’aquest sector tant rellevant per la nostra economia.
Curs creació de producte turístic
Curs creació de producte turístic
Més informació
El sector turístic del Vallès Oriental aprova el Pla d'Acció 2017 de Turisme
 
Durant aquest final de febrer s’han celebrat el Plenari Tècnic Privat i el Plenari Polític de Turisme.
 
El passat dijous dia 23 de febrer es va dur a terme el primer Plenari Tècnic Privat d’enguany, en el que van assistir prop d’una vintena de representants del sector turístic públic i privat del Vallès Oriental. El Plenari es va celebrar al Jaciment arqueològic de Mons Observans de Montmeló i Montornès del Vallès. El regidor de promoció econòmica de Montmeló, Albert Monserrat, va donar la benvinguda als assistents. Durant la jornada es va treballar les diferents propostes pel Pla d’Acció 2017.

El dimarts dia 28 de febrer, el conseller de Turisme, Isidre Pineda, va presidir el primer Plenari Polític del 2017, que es va celebrar a la seu del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu i que va comptar amb l’assistència de prop d’una quinzena de representants dels municipis de la comarca.
Primer Plenari Tècnic Privat TurismeVallès 2017
Primer Plenari Tècnic Privat TurismeVallès 2017
A la sessió es va parlar sobre els objectius estratègics i els objectius anuals del Pla d’Acció 2017 que són: la dinamització del turisme sostenible coincidint amb l’any internacional del turisme sostenible; l’increment de la promoció dels producte turístic de la comarca a través de la plataforma web www.turismevalles.com; la creació i la dinamització de la Taula de Turisme de Shopping en la que hi participen ens públics i privats; la implementació del sistema Biosphere al Vallès Oriental; la realització de campanyes de comunicació enfocades a l’àrea metropolitana de Barcelona; la millora de la formació del sector turístic de la comarca; la realització d’accions de promoció enfocades al mercat francès; la dinamització del turisme gastronòmic i de productes de proximitat; i la contribució de la millorar de la qualitat del sector.
Primer Plenari Polític TurismeVallès 2017
Primer Plenari Polític TurismeVallès 2017
Més informació
 
INFORMACIÓ D'INTERÈS
3a convocatòria del programa Start DMC Tourism

Us recordem que encara sou a temps de presentar-vos a  la tercera edició del programa “Start-DMC Tourism” que impulsem des de Turisme de la Generalitat. El termini d'inscripció finalitza el proper 15 de març.

Trobareu tota la informació (objectius, requisits de participació, criteris de valoració, prestacions del programa, sol·licitud de participació i calendari) en el següent enllaç.

Per a qualsevol aclariment, no dubteu a consultar-nos a través del correu electrònic startdmctourism@gencat.cat 

Les propietats de les aigües termals de Caldes de Montbui en el programa de televisió España directo

El programa diari de vivències de la vida quotidiana va enregistrar i emetre, aquest mes, un reportatge sobre les aigües termals de Caldes de Montbui. El programa, España Directo (de La 1 de Televisió Espanyola), va ser a la vila termal per captar imatges dels usos i propietats de l’aigua calenta que brolla en diversos punts de la població.

Més informació 
Informe de Recerca Skift sobre Food Tourism and Sustainability a Catalunya

Ja podeu consultar aquest informe de l’Agència Catalana de Turisme que tracta de com el turisme gastronòmic, i més concretament el turisme gastronòmic local, contribueix al desenvolupament econòmic d'un territori. Incideix en com les destinacions turístiques poden arribar a trobar un equilibri entre la població local i els visitants per mitjà de la promoció dels cuiners i les pràctiques culinàries autòctones amb vistes a una gestió més sostenible del turisme a mitjà i llarg termini, per tal de crear un efecte multiplicador i major impacte econòmic.

Més informació
Resultats de la destinació París Île-de-France 2016

El Comité Régional du Tourisme Paris Île-de-France ha publicat la infografia amb les dades corresponents a la destinació turística durant el 2016. Amb el desenvolupament i distribució d’una oferta de qualitat ha aconseguit que la xifra de turistes i de pernoctacions en  hotels hagi augmentat situant-se en el primer lloc com a primera destinació turística mundial. La regió que té el turisme com a sector econòmic principal, malgrat una davallada en l’impacte turístic pel que fa al mercat emissor internacional respecte 2015 durant la primera meitat de l’any, ha augmentat el seu consum pel que fa al turisme de negocis, ha mantingut  el turista francès que s’ha mantingut fidel i ha notat un petit augment en els mercats emissors belga i suís. Des de novembre de 2016, alguns esdeveniments esportius i la Fashion Week han contribuït a la seva recuperació fent que l’activitat turística presenti actualment una tendència a l’alça havent recuperat el lideratge. Podeu consultar vosaltres mateixos la infografia aquí i el balanç en el document adjunta.

Més informació
AGENDA TURÍSTICA DE MARÇ
Ball de gitanes de Sant Celoni
Algunes de les propostes turístiques del mes de març són:
 
17 de Març de 2017
6è Cicle de Música Clàssica
Santa Eulàlia de Ronçana
 
Del 18 al 26 de Març de 2017
Fem bullir l'olla, Mercat de l'olla i la caldera
Caldes de Montbui
 
18 de Març de 2017
Fira la Llotja del disseny
Granollers
 
18 de
Monòleg: David Guapo
Sant Celoni
 
19 de Març de 2017
Cursa de muntanya de la Vall del Congost
Tagamanent
 
19 de Març de 2017
Fira d'Antiguitats
Cardedeu
 
19 de Març de 2017
Excursió. Resseguiment del PR C-34
Lliçà d'Amunt
 
24 de Març de 2017
Teatre: Psicosi
Sant Celoni
 
26 de Març de 2017
Passejada guiada: "Els orígens de la Garriga a través dels seus espais naturals"
La Garriga
 
26 de Març de 2017
Caminada Pla de Llerona
L'Ametlla del Vallès
 
26 de Març de 2017
Migas Unión cultural Andaluza
Martorelles
 
31 de Març de 2017
Open Night
Granollers
 
Trobareu l'agenda completa a www.turismevalles.com
Rebeu aquest correu electrònic perquè formeu part de la base de dades del Servei de Turisme - Àrea de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Consell Comarcal del Vallès Oriental
Carrer Miquel Ricomà, 46
Granollers, 08401 
turisme@vallesoriental.cat
www.turismevalles.com


Vull donar-me de baixa de la llista de subscripció.
Vull actualitzar les dades de la llista de subscripció.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Àrea de Desenvolupament Local Consell Comarcal del Vallès Oriental · Can Ribas-Centre de Recursos Agraris · Camí Antic de Vic, núm. 10 · Les Franqueses del Vallès (Corró d'Avall), Barcelona 08520 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp