Via deze nieuwsbrief houden wij u, als relatie van ons bureau, graag op de hoogte van ons werk. In elke editie belichten we  een aantal recente projecten.
Mail niet goed leesbaar?
Bekijk de mail in je browser

Kleuters op zoek naar Eco de eekhoorn
 

De kleuters van de scholen uit de gemeente Oost Gelre gaan op zoek naar Eco de eekhoorn bij de familie ten Have in Lievelde. Ze zoeken de eekhoorn in het bos en ontdekken dat het herfstbos veel lekkere verrassingen voor hen in petto heeft.
Naast het herfstbos is er ook een weiland waarin een koe met drie kalfjes lopen en een weiland met daarin drie ezels. Voor veel kinderen en ouders een prachtige ervaring om deze te aaien.
Voordat de kinderen terug gaan naar school ontvangen ze allemaal de lekkernij van Eco: een dennenappel. Alleen deze is goud gekleurd en kan als ketting omgehangen worden.

Nieuw bord geplaatst bij MuseumFabriek
 

Staring Educatie heeft in de MuseumFabriek aan de Laan van Hilbelink in Winterswijk haar opslagplaats. Al het lesmateriaal dat niet uitgeleend is aan scholen of in gebruik is bij een les, staat hier hoog en schoon. Ook is hier het juniorlab gevestigd, een leslocatie die gebruikt kan worden voor binnenlessen.
Op 25 september heeft de firma Dekalu een nieuw bord geplaatst met daarop: Staring Educatie. Hieronder valt Natuur- en Milieueducatie: lessen, leskisten en materiaalzendingen voor alle scholen.

Zo zijn we weer goed zichtbaar!

Schaapskudde

Bewoners uit Groenlo en Lichtenvoorde zien de schaapskudde met een zekere regelmaat in hun omgeving. De Stichting Landschapskudde wil rond de kudde extra activiteiten organiseren en heeft hiervoor Staring Educatie ingeschakeld. Kinderen worden uitgenodigd om een armbandje van wol te maken, een stok te versieren en hieraan een broodje te bakken boven een vuurtje. Verder mogen ze zelf kruidenboter maken. Ouders en grootouders zijn zeer welkom om te helpen. Een praatje maken met de schaapsherder kan natuurlijk ook! 

Das goed leven op een landgoed

Op landgoed 'het Mentink' in buurtschap Corle, gemeente Winterswijk, plaatsten we onze veldwerkwagen naast een oude dassenburcht. Met de kinderen bezochten we deze burcht, maakten een bodemprofiel en liepen geblinddoekt door het bos van de das.

Verder gingen de kinderen met zaag en takkenschaar aan de slag in een houtwal. Hiermee helpen ze het leefgebied van de das optimaal te houden. 

Politicus, welkom bij de les!

Staring Educatie stelt zichzelf ten doel de verbindende factor tussen het kind en zijn omgeving te zijn. De relatie tussen mens en natuur (en omgeving) is namelijk een onmisbaar gereedschap op weg naar een duurzame samenleving. Sinds begin 2015 verzorgen onze medewerkers Ineke Obbink en Dorien te Bokkel daarom met veel plezier natuur- en milieueducatie voor de scholen in Winterswijk, Aalten en Oost-Gelre. Wilt u als betrokken politicus een keer een les meemaken dan ben u van harte welkom. Voor meer informative of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Ineke Obbink (06-29740929) of Dorien te Bokkel (06-50440165). 

'Onderwaterwereld'

Aan de Spiekerdijk in Aalten volgden kinderen van groep 3 en 4 van de Aaltense scholen een veldles bij een poel. Vooraf is er op school een bak met waterdiertjes bezorgd en met de handleiding als leidraad konden de leerkrachten de les in de klas goed voorbereiden. 
Tijdens de les bij de poel ontdekten de kinderen hoe je waterdiertjes kunt vangen, hoe ze leven, maar ook hoe ze zich voortbewegen. Er werd een vergelijking gemaakt met de wijze waarop kinderen zich bewegen in het water. Herkennen ze de schoolslag bij de kikker, of de borstcrawl bij het bootsmannetje?
 

Vleermuizen

Kinderen van een basisschool uit IJzerlo deden met Staring Educatie mee aan een vleermuizenexcursie. Met behulp van een baddetector werden vleermuizen opgespoord. In het Meddose Veen werd een tocht georganiseerd. Hier was aandacht voor het onstaan van het veengebied, de flora en de fauna. Maar natuurlijk werd de uitkijktoren eveneens beklommen.
 

Met de klas de boomgaard in

Vanaf half september gingen kinderen van groep 5 en 6 van de Winterswijkse scholen naar de boomgaard van de familie Taken aan de Steengroeveweg. Hier werden (hoogstam)fruitbomen bekeken in de boomgaard. Aansluitend hierop konden de kinderen aan de slag met activiteiten, waaronder de hoogte van de fruitbomen meten, schorsafdrukken maken en een oorwurmpotje in elkaar zetten. Maar ook het proeven van fruitsoorten behoorde tot de mogelijkheid. Terwijl een groep aan het werk ging in de boomgaard, kookte een andere groep heerlijke appelmoes. Na een pauze werd er gewisseld.

Ook in de toekomst nieuws van Staring Educatie?

Wil je ook in de toekomst op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws van Staring Educatie, klik dan hier om je emailadres te bevestigen. Je ontvangt ter bevestiging een verificatiemail.
Copyright © 2015 Stichting Staring Advies, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp