Copy
Buitenplaats Ockenburgh een ontmoetingsplaats vol inspiratie.
View this email in your browser

BTerugblik op succesvolle Open Monumentendagen op 12 en 13 september 2015

Afgelopen weekeinde 12 en 13 september tijdens de Open Monumentendagen opende na vele jaren Villa Ockenburgh haar deuren weer voor het publiek. Wethouder Joris Wijsmuller (monumentenzorg/bouwen) deed afgelopen zaterdag de opening. Er werd een drie-luik over het toen en nu van Ockenburgh, gemaakt door Boy Boelhouwer, onthuld en ook werden er door Stichting Haagbouw en restauratie aannemer Jurriens demonstraties gegeven over ambachtelijk restaureren. Rond de 2000 mensen bezochten het Landgoed Ockenburgh tijdens dit mooie weekeinde.

Veel energie, burgerkracht en positiviteit was er gestopt in de 3 weken voorafgaande aan de Open Monumentendagen. Er is hard gewerkt om Villa Ockenburgh weer zichtbaar en veilig bruikbaar te krijgen en te kunnen openen. Heggen werden gesnoeid, een nieuw toegangspad aangelegd, schoongemaakt en geverfd. Een nieuw tijdperk staat voor de deur voor het in de vergetelheid geraakte landgoed. Via onze website willen wij u zo goed mogelijk op de hoogte houden.

Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) gaat invulling geven aan de nieuwe energie op het landgoed. Ook gaan de Gemeente en SHBO samen werken om de fondsen bijeen te krijgen om de villa in oude staat terug te brengen. Wij zorgen voor reuring, waaronder het realiseren van het laagdrempelige pop-up cafe/restaurant 'Brasserie OCK'.Brasserie OCK opent haar deuren voor het publiek

Zaterdag 12 september was het dan zover. De deuren van Brasserie OCK gingen voor de allereerste keer open en…Wat een grandioze opening van Brasserie OCK was dit. Het aantal bezoekers was ver boven verwachting en de reacties lovend en enthousiast. Soms moest er wat lang worden gewacht op de heerlijkheden, maar dat zal alleen maar beter worden!

In minder dan drie weken hebben we de villa een metamorfose gegeven. Met behulp van talloze vrijwilligers is de inventaris vanuit het Chalet verhuisd en grondig schoongemaakt, een complete verbouwing, meubels opgeknapt en geverfd, een haag-snoei actie. Wat een onmogelijke opdracht leek,  bleek toch mogelijk te zijn. Dankzij alle helpende vrijwilligershanden, de vele sponsoren en maatschappelijke ondernemers.

En het resultaat van het pop-up restaurant 'Brasserie OCK' mag er zijn .

Duizenden mensen stonden te popelen om Villa Ockenburgh van binnen te kunnen bewonderen. Met trots laat de villa zich weer zien en komen talloze oude herinneringen en verhalen weer naar boven van een ieder die een binding heeft met dit prachtige historische pand.

De pop-up diners waren volledig volgeboekt en de versgebakken taarten snel uitverkocht. Dit is was wat men noemt een "Vliegende Start". Op naar een mooie toekomst en op naar het volgende evenement. De afgelopen dagen hebben we hard nodig  gehad om de zaken verder op orde te krijgen en de puntjes op de 'i’ te zetten. 

Ons programma voor de komende periode;
Wij gaan weer open op 
vrijdag 18 september. U bent van harte welkom vanaf 9:30 tot 17.30 uur voor o.a. een heerlijk kopje verse koffie gezet van Brandmeesters koffiebonen, een stuk vers gebakken taart, een heerlijke lunch of een hapje en een drankje.

Op zondag 20 september serveren we onder het genot van klassieke muziek een heerlijk 'OCK ontbijt' tussen 10:00 en 11.30 uur. 's-Middags speelt er een Live Jazz band Take High Five tussen 16:00 en 18:00 uur. Na afloop kunt u genieten van onze daghap à € 12,50 p.p. Reserveren is gewenst via info@brasserieock.nl

Met de pop-up diners gaan we weer van start in het weekend van 25 september a.s. Waarbij we voor 25 september alweer bijna volgeboekt zijn. Voor zaterdag 26 september kunt u nog reserveren via info@brasserieock.nl voor het pop-up diner. Zondag 27 september is er weer live-jazz in OCK met aansluitend een daghap voor € 12,50.Wanneer de restauratie van start gaat zal 'Brasserie Ock' verhuizen naar de voormalige kweekkas alias 'Villa Escamp', welke achter de villa zal worden neergezet, langs het fietspad.
Uiteindelijk zal in de villa een kleinschalige horeca uitspanning zijn, waar we met z'n allen van kunnen genieten. Voor meer info volg de website of onze Facebook pagina Brasserie OCK.
 

Loosduinen is een prachtige ontmoetingsplek rijker. Komt u rustig een kijkje nemen!

Op donderdag 24 september om 14.00 uur nodigen wij alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld uit voor een kopje koffie met koek. We praten dan met elkaar na over wat we hebben bereikt en waar we in de nabije toekomst met elkaar aan gaan werken. Graag even aanmelden via: info@buitenplaatsockenburgh.nl


Wilt u vriend worden van Stichting tot het Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh? Donaties zijn welkom op rekeningnummer: NL 78 RABO 0302 0203 73

Dank u wel!

 

 

 

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp