Copy

Betreft: Terugblik 2016.

Beste vrijwilligers, vrienden, donateurs en betrokkenen,

Hoe was voor u het afgelopen jaar? Kom het op 16 januari 2017 aan elkaar vertellen, tijdens de nieuwjaarsborrel. Zo meteen meer hierover. Voor de Historische Buitenplaats Ockenburgh was 2016 een bijzonder jaar!

Er gebeurde nogal wat:

- de start van de casco restauratie, onder de verantwoording van de gemeente Den Haag;
- de sluiting van pop-up café Brasserie Ock in de villa; 
 -de verschijning van de Ock Express in het bos; 
- de bouw van de geschonken Westland Marketing Kas en de geleende portacabines van Jan Snel Flexibel bouwen.

Vrijwilligers en professionals werkten hard samen om een nieuwe tijdelijke ontmoetingsplek te bouwen voor de buurt, want Ockenburgh, dat willen we geen maand meer missen! Brasserie OCK veranderde in Kasserie OCK.  Omringd door het bos werd achter de villa opnieuw de laagdrempelige, aangename sfeer geschapen die Ockenburgh zo aantrekkelijk maakt voor de bezoekers uit de omgeving. Een knappe prestatie! Vele donaties kwamen binnen om dit alles financieel mogelijk te maken en de stichting startte fondswerfacties voor extra ondersteuning.  

De maanden die volgden werden prachtig…

We genoten met elkaar van de tuin, het terras en de heerlijke versnaperingen van Kasserie OCK. En ook het steeds groeiende cultuur- en sport programma, door vrijwilligers samengesteld, werd een succes: muziek, diverse sporten en een aantal bijzondere evenementen. Er ontstonden bijzondere ontmoetingen, oude en nieuwe verhalen werden uitgewisseld en voor velen werd de Kasserie ’the place to be’. Behalve ruimhartige donaties om ons project te kunnen realiseren ontvingen wij ook materialen en gereedschappen waar onze vrijwilligers meteen mee aan de slag konden.
 

Dat vrijwilligers wonderen kunnen doen hebben ze ruimschoots bewezen in 2016.
In de mini tuin en daarom heen werden paden aangelegd, hekken en poorten geplaatst, gras gemaaid en ingezaaid. De catacomben werden ingericht als werkplaats en bovendien bracht een vrijwilliger een professioneel digitaal tuinontwerp in voor de nog aan te leggen moestuin. Door een bundeling van krachten en talenten van het bestuur en de vrijwilligers, zijn we gekomen tot dit mooie resultaat Een inspirerend samenspel van mensen en bedrijven die bereid zijn, hun inzet te geven voor ons burgerinitiatief.
 
Er is binding ontstaan op Ockenburgh dit afgelopen jaar. Mensen ontmoeten elkaar, genieten weer van het moois dat er is en doen mee om ons gezamenlijke doel te bereiken: de toekomst borgen van deze bijzondere 17e eeuwse Buitenplaats Ockenburgh.
 
We kijken uit naar 2017: Een jaar waarin Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh het eigendom zal overnemen van de gemeente Den Haag en de verdere restauratie en herstel voor haar rekening zal gaan nemen. Daarvoor hebben we uw hulp en steun opnieuw hard nodig
 
Graag nodigen we u uit om het glas te heffen op een nieuw en veel belovend 2017.
We zien er naar uit, u te verwelkomen op
maandag 16 januari 2017 tussen 17.00-19.00 uur bij Kasserie OCK,
Monsterseweg 4, te Den Haag.
 
Rest ons nog u fijne feestdagen te wensen en alle goeds voor 2017
 
Het bestuur van Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh
This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh · Monsterseweg 4 · Den Haag, 2553 RL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp