Copy
Buitenplaats Ockenburgh een ontmoetingsplaats vol inspiratie.
View this email in your browser

De toekomst begint nu

Start van de werkzaamheden
Zondag 6 maart was de laatste dag in Brasserie OCK. De avond eindigde met sushi en bubbels en het personeel van OCK nam afscheid met een toepasselijk lied van Joe Cocker " With a little help of my friends". De volgende dag stonden de 'friends' van de stichting, onze vrijwilligers, klaar met de mouwen opgestroopt om de villa leeg te halen. De werkzaamheden verliepen soepel en op woensdag 9 maart was de hele inboedel eruit gehaald en opgeslagen in de containers. Heel veel dank aan iedereen voor alles!!

De asbestsanering is al begonnen en zal tot begin april duren. Het isolatiemateriaal van de gevel is verwijderd en de villa is bijna klaar voor de casco-restauratie. Zodra de asbest sanering is afgelopen zal de caso-restauratie beginnen. De aannemer is bekend gemaakt. De werkzaamheden zullen duren tot medio oktober 2016.
De kas
De voorbereidingen voor de bouw van de kas zijn klaar. De stelconplaten liggen op de juiste plek, de grond is geëgaliseerd en de grasmatten zijn gelegd. Opnieuw waren onze groenvrijwilligers en leerlingen van ISW Poeldijk daar om dit stuk van onze droom te realiseren. Nu is het wachten op de bouwvergunning voor de kas en portacabins...waarna de BL-OCK hut kan worden gerealiseerd.

Dank aan de sponsors voor wat betreft dit onderdeel;
Zuid44 Grafisch Ontwerpbureau - artist impressions van de Bl-OCK hut
Firma Van Leeuwen - verhuiskarren
Jan Knijnenburg - 4 opslag containers voor inboedel brasserie OCK
Scholte Verhuisgroep Zoetermeer - levering 120 verhuisdozen
Grondverzet RCM Hofstede - opruimwerk met shovel
Tuinplant Westland - coördinatie en leggen terras en grasveld
Bl-OCK
Jan Olsthoorn - transport kas en hout voor betimmering portacabins
Simon BV - houtzagerij Rotterdam - donatie houten planken voor de Bl-OCK hut
Strandpaviljoen Down Under - voor het lenen van de keukenapparatuur gedurende de afgelopen maanden.

Dank aan de vrijwilligers;
Wij willen iedereen bedanken voor de hulp bij het inpakken, opruimen en veegschoon achterlaten van de villa. Zonder jullie hulp was het echt niet gelukt. Nogmaals willen we onze enorme dank hiervoor uitspreken. Studenten van ROC Mondriaan Veiligheid en Vakmanschap en de studenten van ISW Groen Poeldijk waren ook goud waard. Vele handen maken licht werk.


NL Doet 11 maart 2016
Op vrijdag 11 maart werd er om 7.30 uur begonnen met de voorbereidingen voor het leggen van het terras, het snoeien van de struiken, het maken van vuurkorven van expansievaten en het aanleggen van een veilig te bewandelen pad door het bos naar de nieuwe lokatie van de binnenkort te openen ‘Brasserie OCK fase 2’  in de Bl-OCK hut in de achtertuin van Villa Ockenburgh.
 
Klinkers waren al verzameld op het terrein, stoeptegels gedoneerd en een expert in de persoon van Sjaak van der Ende van Tuinplant Westland aanwezig om iedereen aan te sturen en de leiding te nemen.
 
Er waren ruim 70 vrijwilligers over de dag verspreid. Hieronder ook studenten van het ROC Mondriaan van de afdeling Veiligheid en Vakmanschap. De meesten willen in de toekomst soldaat worden. Ook in de villa werd hard gewerkt aan de innerlijke mens. De vrijwillige keuken-brigade zorgden voor de vele kopjes koffie, broodjes en limonade vanuit de inmiddels leeggeruimde keuken. Met dank aan de donatie van het Oranje Fonds!
 
Om 9.00 uur werd aan de vrijwilligers uitgelegd welke werkzaamheden konden worden uitgevoerd en de vrijwilligers in groepen verdeeld. Gereedschap was aanwezig. Er werd snel voortgang gemaakt. Er kwam ruimte, licht, een terras en een leuk gerecycled bospaadje. De vrijwillige bijdrage van veel positieve mensen gaf iedereen energie en wij hebben genoten van deze bijzondere plek en het unieke weer!
 
Doe mee… bij Ockenburgh is het eigenlijk het hele jaar door NL Doet… Op dinsdagochtend 22 maart legden we het grasveld aan. 
Kom gerust kijken naar de voortgang en bekijken onze website voor het laatste nieuws:
www.buitenplaatsockenburgh.nl

Haagse Waarderingsprijs
Afgelopen november hebben wij bij de Haagse Waarderingsprijs een geldbedrag gewonnen.  Dit bedrag mochten wij besteden aan onze vrijwilligers. Op 1 maart 2016 hebben wij de Waarderingsprijs besteed aan een gezellig etentje in Brasserie OCK, waarvan 48 vrijwilligers hebben genoten.
Op deze zeer geslaagde avond hebben wij elkaar weer wat beter leren kennen en banden gesmeed voor de toekomst.
Als kers op de taart hebben we na het diner de Nederlandse film Loenatik gedraaid, welke gedeeltelijk in Ockenburgh is opgenomen; erg leuk.
Dankzij deze prijs hebben we onze vrijwilligers weer de waardering kunnen geven die zij verdienen.  


OCK-Express
Fleur Olierook is bezig is met het ombouwen van een KIP Caravan tot een 'OCK-Express'. Deze zal o.a. ingezet worden in Ockenburgh voor evenementen zoals de OCK-Run op 24 april en zal her en der in te zetten zijn in onze ontwikkeling. Een verplaatsbare OCK voor koffie, thee, soep en simpele versnaperingen... De OCK-Express zal op 7 april klaar zijn. Ontwikkelingen op Buitenplaats Ockenburgh groeien organisch en iedereen draagt zijn steentje bij! Voor vragen over de Ock Express: ock.express@gmail.comData voor de agenda:
7 april OCK- Express van start (do-zo 10-16 uur) 
24 april OCK- Run
We zitten helemaal vol voor de OCK Run en dat in net iets meer dan een maand tijd!!. Er zijn 250 inschrijvingen. Aanmoedigers zijn natuurlijk van harte welkom. Onze stadsdeel directeur Harm Benthum zal om 10.30 uur het startschot lossen voor de kinderen met 1.5 km, om 10.45 uur de 5 km en om 11.30 uur gaat de 10 km van start. Dit alles in en om het landgoed Ockenburgh. 
16 mei Dag van het kasteel 
Thema: Proef het verleden (langste tafel, schapenscheren, vilten, historische wandelingen en vertellingen over het landgoed)

Medio mei: Open OCK Podium - meer informatie volgt.

We vragen u regelmatig onze
 evenementenagendawebsitefacebookpagina en twitteraccount te bekijken. Hierop staat de laatste informatie. Brasserie OCK heeft ook een eigen facebookpagina


Donaties
Stichting tot behoud van de historische buitenplaats Ockenburgh is een ANBI stichting en is een officieel 'goed doel'. Het steunen van goede doelen kunt u van uw belasting aangifte aftrekken. Voegt u ook onze stichting toe aan uw lijstje van jaarlijks te steunen doelen? Donaties zijn van harte welkom op ons rekeningnummer: NL 78 RABO 0302 0203 73

Dank u wel.

 

 

Facebook
Facebook
Website
Website
Twitter
Twitter
Copyright © 2016 Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp