Copy
Buitenplaats Ockenburgh een ontmoetingsplaats vol inspiratie.
View this email in your browser
Reuring is er op Buitenplaats Ockenburgh.

Zoals wij al eerder aangaven, wilden wij meer reuring op Buitenplaats Ockenburgh. Wij kunnen u vertellen dat dit gaande is. Een klein overzicht van de afgelopen periode:
  • De belastingdienst heeft 20 november jl. aan de stichting de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status toegekendDeze ANBI status houdt in dat donateurs die een gift willen schenken aan de stichting dit bedrag af kunnen trekken van de belasting en dat er geen schenkingsbelasting betaald hoeft te worden. Wij verzekeren u dat alle donaties volledig en alleen ten goede zullen komen aan het behoud van de historische buitenplaats Ockenburgh. 
  • Samen met lokale ondernemers, De Kaasspecialist Loosduinen en wijnspeciaalzaak Porte Reffe, hebben wij op 5 november jl. in Brasserie OCK een wijn- en kaasproeverij georganiseerd. Verbinden met elkaar is één van de speerpunten van de stichting. Wij vinden het en dan ook heel fijn om te zien dat deze drukbezochte avond in Brasserie OCK voor herhaling vatbaar is. Iedereen heeft genoten.
  • Op 10 november jl. werd het Haags Stadsontbijt gehouden in Brasserie OCK. Burgemeester, wethouders, de stadsdeeldirecteur en overige genodigden ontmoetten elkaar voor het ontbijt en spraken over Loosduinen. Het thema van de ochtend was 'Hoe gaan we verder'. Wij hebben daar wel een idee over. Met gepaste trots kunnen wij stellen dat onze gasten erg verrast en enthousiast zijn over het resultaat van de gezamenlijke aanpak om Villa Ockenburgh weer op de kaart te zetten.
 
  • Een ander doel van de stichting is om een zo breed mogelijk publiek te trekken. Wij zoeken samenwerking met lokale ondernemers, scholen en overige diverse instanties. Een leuk voorbeeld hiervan is dat op 16 november jl. studenten van de Haagse Hogeschool de keuken van Brasserie OCK in gebruik namen voor het testen en het produceren van bio-limonade. Wie weet kunt u dit binnenkort bij OCK proeven...

Vrijwilligers
Wij zijn heel blij met de inzet en enthousiasme van onze groeiende groep vrijwilligers. De animo is groot en momenteel zijn wij bezig om in kaart te brengen, wie wat kan en wil doen. Als stichting krijgen wij ook gaandeweg beter in beeld aan welke invulling van taken wij nog behoefte hebben. Het kan dus soms even duren voordat u een reactie krijgt op uw aanmelding. Wij willen zorgvuldig met uw aanmelding omgaan en een fijne samenwerking met u aangaan. Wij vragen hiervoor uw begrip.


Geplande evenementen in Brasserie OCK
De maand december staat weer voor de deur. In samenwerking met Brasserie OCK hebben wij een aantal hele leuke evenementen georganiseerd. In de spotlights staan:

Open Podium OCK
Op 4 december 20:30 uur is de lancering van Open OCK Podium een initiatief van Joke Hopman en
Pim Barendse. Het plan is om twee maandelijks op de eerste vrijdag van de maand een Open Podium te organiseren. U kunt op deze avonden een diversiteit aan korte optredens verwachten. De avond van
4 december wordt geopend door Robert Jan Stips van de Nits. Vergeet u niet te reserveren? U kunt ook vanaf 18:00 uur reserveren voor de daghap. Alle informatie staat ook op de website.


Sinterklaas
Sinterklaas komt dit jaar naar Brasserie OCK. Wij verheugen ons er nu al op. Vanaf 2 december kunnen kinderen tussen 3-9 jaar hun schoen zetten bij de 'openhaard' van Brasserie OCK. Op de website kunt u een kleurplaat downloaden voor Sinterklaas, hierop kunt u aangeven of uw (klein)zoon of (klein)dochter wilt optreden voor Sinterklaas. Misschien wordt hij/zij wel uitgekozen om op te treden. Vergeet de tekening niet in de schoen te stoppen.
Op 5 december om 12:15 uur komt Sint en zijn zwarte paard bij OCK langs. Wij zullen dan liedjes zingen, de winnaars van de kleurwedstrijd bekend maken en een aantal mag zijn of haar talent aan Sint en Piet laten zien. 


Lichtjesavond
Sint vertrekt weer uit Nederland en dan gaan wij ons langzamerhand opmaken voor de Kerst.
Op 11 december organiseren wij
'Lichtjesavond'. Wethouder Ingrid van Engelshoven komt de lichtjes aansteken van de grote kerstboom. Wij staan even stil bij de wereld om ons heen. Genieten van het prachtige landgoed Ockenburgh. Een koor zal deze avond sfeervolle kerstliederen zingen en onder de veranda van Brasserie OCK is een kleinschalige kerstmarkt waar u alvast cadeautjes kunt kopen. U kunt op deze avond in Brasserie OCK genieten van het Winters diner met uitzicht op de mooie verlichte kerstboom. Reserveren graag via reserveringen@brasserieock.nl Of loop binnen voor een heerlijk glaasje glühwein en overige versnaperingen.Het aantal evenementen neemt toe. Wij hebben zoveel te vertellen dat dit niet allemaal meer in de nieuwsbrief past. Wij vragen u dan ook om regelmatig onze evenementenagenda, website, facebookpagina en twitteraccount te bezoeken. Hierop staat de laatste informatie.

Brasserie OCK heeft tijdens de feestdagen gewijzigde openingstijden. Op Kerstavond is de brasserie vanaf 18:00 uur gesloten en op Eerste Kerstdag, 25 december, de gehele dag.
Op Tweede Kerstdag, 26 december, kunt u vanaf 11:00 tot 15:00 uur reserveren voor de Kerstbrunch en vanaf 18:00 uur voor het 5-gangen kerstdiner. De inhoud van de menu's zijn nog in de maak en worden zo spoedig mogelijk via de website en social media met u gedeeld.

Wilt u vriend worden van Stichting tot het Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh? Donaties zijn van harte welkom op ons rekeningnummer: NL 78 RABO 0302 0203 73

Dank u wel en tot ziens op Buitenplaats Ockenburgh.
 

 

 

Facebook
Facebook
Website
Website
Twitter
Twitter
Copyright © 2015 Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp