Copy
Lieve vrienden en belangstellenden, Namaste

Zag je ze al, de vele nieuwsoverzichten? Het is de tijd van het jaar dat iedereen de balans opmaakt van het voorbije jaar. Tijd ook voor Rumahedi om de balans op te maken en het jaar 2016 af te sluiten. Het was een bewogen en positief jaar, waarin veel is gebeurd en waar we met veel warmte en blijdschap op terugkijken.

2016 stond vooral in het teken van onderwijs, een van onze belangrijkste projectpeilers. Lees je mee wat we dit jaar, mede dankzij jou, in Nepal realiseerden?

We wensen je alvast een fijne jaarwisseling en een voorspoedig, gezond en inspirerend 2017.

Sylvia, Diana, Bas, Arno, Hans, Christel

SCHOOLUNIFORMEN, SCHOENEN EN SOKKEN

In maart 2016 kregen 57 kinderen tot 12 jaar in de dorpen Jhangajhiti en Chandragiri 2, warme schooluniformen.  Veel kinderen moesten op slippers vaak lange afstanden over ruw gebied afleggen. Dus kregen ze, samen met hun leerkrachten in oktober, op de dag van Dashain het grootste festival van het jaar, ook schoenen en sokken. De kinderen en leerkrachten waren dolgelukkig. Met recht dus een feestdag die ze niet snel zullen vergeten!

NOG MEER SCHOOLKINDEREN KREGEN HULP

De gevolgen van de aardbeving zijn nog steeds voelbaar in Nepal. Onze goede vriend Nabaraj Mainali vond een basisschool, Jana shakti in Patla Kanpur, Kavre. Daar volgen 54 jonge kinderen noodgedwongen les in een tijdelijk 'gebouwtje' van aluminiumplaten. Ze zitten op de aarden vloer, hebben meestal geen warme kleren en de leerkrachten hebben amper lesmateriaal.
Nabaraj zamelde zelf een deel van het geld in en Rumahedi draagt € 477 bij voor de aankoop van warme uniformen, sokken, schoenen, tafels en matrassen om op de koude grond te leggen.
Dit bedrag wordt betaald uit de opbrengst van de spontane nieuwjaarskaartenactie van Christel in België die ruim € 700 opbracht.

"LET'S GIVE A SHIT",

was de slogan van Wereld-Toilettendag in 2016. Rumahedi werkt graag mee aan een betere hygiëne.

Sedert de aardbeving had de Indra Jyoti school in Chandragiri 2, geen toiletgebouw meer. Ondertussen werd het herbouwd. Er is hard aan gewerkt en nu beschikken de kinderen en leerkrachten over een goed werkend toilet.

En in 2017 worden ruim 100 toiletten gebouwd in Jhangajhiti. Meer hierover in februari.

RASMI TAMANG

 
Met trots kunnen wij vertellen dat Rasmi haar 1ste schooljaar verpleegkunde heeft afgerond en gestart is met haar 2de jaar. Stichting Chori Chora heeft haar 2de schooljaar betaald. Zij is meer dan ooit vastberaden en studeert hard. Haar droom om haar geboortedorp te helpen, komt daardoor steeds dichterbij. Rasmi hielp de laatste 2 jaar al mee op medische dagen.

NIEUW DORPSCOMITÉ

Het deed ons veel plezier dat er onlangs een dorpscomité in Jhangaghiti werd opgericht! Fantastisch nieuws!

Het zal de samenwerking en communicatie met de Lions Club of Nepal Highlight en de werkzaamheden in het dorp zeker ten goede komen.

Afscheid en welkom in het bestuur

Met spijt nemen we afscheid van Helena van Harten, die haar functie als voorzitter heeft neergelegd. Onderaan kan je haar dankwoord lezen.

We verwelkomen Bas Meijer (penningmeester) en Sylvia Veneziano (voorzitter). Wil je meer over hen weten? Bezoek dan zeker onze website.

Wil je graag vrijwilligerswerk doen in Nepal?

Neem dan contact op met Sylvia Veneziano +32 (0)4 88 27 69 17 en laat ons weten wat jouw expertise/ideeën zijn.

Wil je een actie opzetten voor hulp aan Nepal en/of ons persoonlijk spreken?

Sylvia Veneziano (voorzitter) +32 (0)4 88 27 69 17
of Diana Dorrestijn (secretaris) +31 (0)6 34 96 48 57

 

Dankwoord Helena van Harten

De afgelopen jaren waarin ik me voor Nepal heb ingezet, waren intens. De aardbeving meemaken en de gevolgen met eigen ogen zien, heeft grote impact op mij gehad.

Het oprichten en vormgeven van de Rumahedi Foundation en bij de uitvoering van projecten in Nepal te zijn geweest, was goed en mooi om te doen. Nu heb ik mijn functie overgedragen en neem afscheid met een gevoel van dankbaarheid dat ik een steentje heb mogen bijdragen in hulp aan de mensen die mij dierbaar zijn en het zo hard nodig hebben.

Dank jullie wel, donateurs, bestuur en vrijwilligers van Rumahedi, vrienden in Nepal voor het vertrouwen en de fijne samenwerking.

Zin om nog meer te lezen?


Medische hulpdag: in 2016 konden 640 mensen naar de dokter en/of tandarts. In 2017 wordt opnieuw een dag georganiseerd.
Rasmi's persoonlijk videoboodschap
Maak kennis met de nieuwe bestuursleden
De Lions Club of Nepal Highlight die ons met raad en daad bijstaan
Jouw steun blijft belangrijk voor ons, wil je nog bijdragen voor onze projecten in 2017, op onze donatiepagina vind je alle gegevens.


 
Copyright © 2016 Rumahedi Foundation Nepal, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp