Copy
Lieve vrienden, donateurs en belangstellenden,
Namasté
2018 is omgevlogen en het was alweer tijd voor een nieuwsbrief. We hebben nieuws dat we jullie niet willen onthouden over een nieuwe samenwerking en lees zeker ook verder als je wil weten hoe het met de bewoners van Nuwakot gaat na de realisatie van het watervoorzieningsproject in hun dorp in 2018.
 
Met jouw steun zijn er alweer een hoop projecten gerealiseerd in 2018. We zijn er trots op en heel dankbaar voor. Ook in 2019 willen we graag onze projecten voortzetten, mogen we daarvoor op jouw steun blijven rekenen in 2019?
 
We  wensen je een fijn en gezond 2019 en veel leesplezier
Arno,  Diana, Bas, Sylvia en Christel

Een nieuwe samenwerking: RUMAHEDI - SPIN


Rumahedi en SPIN (Stichting Projecten In Nepal) hebben besloten een samenwerkingsverband aan te gaan.  Onze visie en idealen matchen uitstekend met die van SPIN. Op hun website www.projecteninnepal.nl kun je lezen hoe zij o.a. kinderen met downwyndroom ondersteunen in samenwerking met de Down Syndrome Society Nepal (DSSN) in Kathmandu. Buiten de dagopvang krijgen deze kinderen ook onderwijs, muziekles en een goede voorbereiding voor de toekomst door te participeren in de arbeidsmarkt. 
 
Rumahedi blijft in deze samenwerking de uitvoerende stichting, zoals jullie van ons gewend zijn. De expertise van beide stichtingen is groot en hebben zeker een toegevoegde waarde voor de toekomstige gezamenlijke projecten.

Op bezoek in Nepal


In oktober is onze voorzitter Arno van de Sande naar Nepal geweest en heeft diverse werkbezoeken gedaan, o.a. in Nuwakot waar we het laatste watervoorzieningsproject hebben gefinancierd. Hij vroeg de dorpsbewoners hoe dit project hun dagelijkse leven heeft beïnvloed. Het filmpje vind je hier.
 
De samenwerking van Rumahedi met de Lions Club of Nepal Highlight krijgt door de vele afgeronde projecten steeds meer bekendheid. Het blijkt voor beide een succesvol samenwerkingsverband. Arno hield een werkoverleg met de leden van de Lions Club. Het was goed om de puntjes op de i te zetten voor de komende tijd.

Computers voor 250 leerlingen als afsluiter van 2018

250 leerlingen van de Shree Dandagaun Secondary school kregen van ons 10 computers. Deze zijn gefinancierd met de schenking van de Holi Maya Foundation. De studenten kunnen zich nu beter voorbereiden op hun toekomst.

Voorjaar 2019

In maart gaat Diana samen met een aantal verpleegkundigen en de leden van de Lions Club, 200 vrouwen voorzien van een hygiënepakket.
De bijbehorende lessen over het gebruik van de pakketten, goede hygiënemaatregelen tijdens de periode én voorlichting over hun lichamelijke gesteldheid, wordt ook deze keer niet vergeten. De hygiënepakketten geven de vrouwen voor ten minste 3 jaar vrijheid en zekerheid tijdens hun maandelijkse periode.
De onderdelen van het pakket zijn op termijn makkelijk aan te vullen of te vervangen door de vrouwen zelf.
De afgelopen jaren zijn er al ruim 400 vrouwen voorzien van een pakket door Rumahedi.
Wil jij ook een vrouw in Nepal ondersteunen met 1 pakket voor 3 jaar? Dat kan door 15 euro over te maken op onze bankrekening o.v.v VROUW 2019. 
 

Nepalezen begroeten elkaar met 'namasté'. Daarmee zeggen ze:


My soul honors your soul.
I honor the place in you where the entire universe resides.
I honor the light, love, truth, beauty & peace within you,
because it is also within me.
In sharing these things, we are united, we are the same, we are one.

Mooi toch!
 
We willen graag nog meer projecten realiseren de komende jaren en daarbij kan jij ons helpen.
Voor ons is het een voorrecht en geweldig om dit mooie werk in Nepal te mogen doen. Omdat we daadwerkelijk zelf aanwezig zijn en begeleiden komt jouw steun ook echt bij de mensen zelf terecht.
Dit gaat uiteraard niet zonder donaties. Kunnen we (opnieuw) rekenen op jouw steun? Dat zou geweldig zijn! Onze donatiepagina vind je hier,
Dank je wel!

Vrijwilligerswerk

Wil je graag vrijwilligerswerk doen in Nepal?
Je kan ons ook contacteren als je een actie wil opzetten voor hulp aan Nepal of ons persoonlijk wil spreken. Je bent meer dan welkom.
Copyright © 2019 Rumahedi Foundation Nepal, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp