Copy
Nieuwsbrief - maart 2017
Bekijk dit bericht in je webbrowser
Bezoek RDM  - 1 februari 2017
Op 1 februari hebben 31 STEM-expeditieleden uit 19 scholen de RDM-campus in Rotterdam bezocht. Een zeer inspirerende plek waar bedrijven, studenten en onderzoekers samenwerken aan technische innovatieve projecten

 Lees meer

                   

Bezoek Corda - 9 februari 2017
Corda INCubator is the place to be voor startende ondernemers in de technologie- en services sector. Patrick Kestens (CEO) bracht een inspirerend verhaal van startende ondernemers die naast een creatieve werkplek ook gebruik kunnen maken van coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding. Kortweg gezegd, alles wat er nodig is om van een droom een succesvol verhaal van te maken.

 Lees meer

                   

Kunnen wij volgend schooljaar een meerwaarde voor uw school zijn?
Stilaan begint het te kriebelen om te starten met de voorbereiding van het jaaractieplan 2017-2018.  Zoals jullie ondertussen weten, kijken we altijd uit naar vernieuwende ideeën, die niet of moeilijk realiseerbaar zijn in je school.  Als we hiermee dan ook nog eens leerlingen en leerkrachten netoverschrijdend mee kunnen versterken, dan zijn  we al een grote stap vooruit.  Alle ideeën zijn welkom voor de studiegebieden bouw, hout, koeling- en warmtetechnieken, nmechanica & elektriciteit (kunstoffen, lassen, werktuigmachines,…), personenzorg en logistiek. Ook willen we graag zicht krijgen of er nog uitleenmateriaal moet aangekocht worden en wat dit dan moet zijn.
Verruim je Horizon - 21 & 23 maart
Ook dit jaar kan je ons op de beurs Verruim je horizon te Genk bezoeken. 
Het is voor ons altijd prettig om leerkrachten persoonlijk te ontmoeten.  We nemen ook uitleenmateriaal mee zodat je zicht krijgt op ons aanbod. Daarnaast kijken we uit naar vernieuwende ideeën voor het jaaractieplan 2017-2018.
Breng ons dus zeker een bezoek!
Opleidingen in de kijker

Elektriciteit-Elektronica: Ontwerpen van een industrieel bord - 13 & 20 maart

Binnen het project 'Kennis, infrastructuur en apparatuur LIMTEC' werd door de aanwezige leerkrachten een opleiding tot industriële bordenbouw voorgesteld. Omdat bordenbouwer opgenomen is als knelpuntberoep met kwalitatieve oorzaak, gingen wij graag in op dit verzoek.
Op 13 en 20 maart vindt de opleiding 'Ontwerpen van een industrieel bord' plaats bij LIMTEC. Tijdens deze opleiding is er niet alleen aandacht voor de nieuwe norm, maar ook voor performance levels, beveiliging, ventilatie… Voor deze opleiding zijn nog enkele plaatsten beschikbaar.
  Programma
  Inschrijven
 

Elektriciteit-Elektronica: PV-installaties (STEM-Building) - 27 maart

De dalende prijs van zonnepanelen, het invoeren van prosumententarief en het groeiende aandeel van elektriciteitsproductie met PV-installaties zijn slechts enkele oorzaken waarom het ontwerp van PV-installatie de laatste jaren gewijzigd is.
Op 27 maart vindt een workshop plaats waar deze nieuwe tendensen worden toegelicht. Naast de toelichting worden er praktische proeven en een software voorgesteld die u samen met uw leerlingen kunt gebruiken.. 
Voor deze workshop zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De mini-installaties zijn uitleenbaar via onze uitleendienst (labokits leXsolar)
 Inschrijven
 Uitlenen mini-installaties (labokits leXsolar) 
 

Studiegebied Hout: Kenniscafé TEC7 - 19 april

Leerkrachten uit het studiegebied hout zijn vragende partij, om de krachten te bundelen en samen naar buiten te komen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de houtsector.  Daarom organiseren we op 19 april  in de namiddag ons eerste kenniscafé bij ViBO St. Barbara waar een vertegenwoordger van TEC7 een aantal producten zal demonstreren rond montage en afdichting, reinigen en ontvetten en smeer – en oppervlaktebescherming.  
 Inschrijven
 

Infosessie duaal leren - 24 april

We voorzien in samenwerking met Provincie Limburg - Steunpunt Onderwijs i.s.m. Unizo Limburg, VKW Limburg en  Voka Limburg -  een infosessie voor werkgevers en scholen rond duaal leren, op maandag 24 april in de Boudewijnzaal provinciehuis te Hasselt.
 

Werktuigmachines en onderhoudstechnieken: Onderhoud Industriële pomp - 24 april

Op initiatief van de adviesgroep stellen wij via onze uitleendienst een Grundfos NK 32-160.1 industriële centrifugaalpomp ter beschikking. Deze pomp kan ingezet worden in de studierichtingen Industrieel onderhoud en Industriële onderhoudstechnieken, maar ook leerlingen uit de richtingen werktuigmachines, elektriciteit en elektrische installatietechnieken kunnen met de pomp aan de slag.
Op 24 april richten wij in samenwerking met LIMTEC een train-the-trainer in.
 Programma
 Inschrijven
 

Elektriciteit: CleanTechPunt presenteert het Smart Grid Lab - 25 april

Smart Grid Lab is een workshop van CleanTechPunt waarbij ze hernieuwbare energie tastbaar willen maken voor leerlingen. In dit Lab moeten de leerlingen kleine opdrachten uitvoeren om zo inzicht te verwerven in de principes van energieproductie en de energiemarkt. Daarnaast maken ze kennis met de grondstoffen die hiervoor gebruikt worden.
Kom op 25 april langs en ontdek de meerwaarde voor uw leerlingen!
 Meer info  

 

Personenzorg: UD Woonlabo

I.s.m. het UD Woonlabo en PXL-Healthcare worden er twee workshops aangeboden waarbij de leerlingen op een interactieve manier een beter inzicht krijgen in het lichamelijke- en mentale functioneren van een persoon met een beperking. Een aanrader voor al de leerlingen van het studiegebied personenzorg!
 Woontechnologie in de thuiszorg
 Zeg het met beelden
 

Handel: TLT International

TLT International staat voor Trade, Logistics & Transport in een internationale context. Dit leerspel gaat over de boeiende wereld van de internationale handel, het vervoer en de logistiek. Het tweedelig spel werd ontwikkeld door LOGOS. 
Meer info
Inspiratiedag rond duurzaamheid binnen de logistiek voor leerkrachten! - 5 mei
SFTL en RTC Limburg organiseren in samenwerking met Euka op 5 mei een dag voor de leerkrachten uit het studiegebied handel en logistiek.
Het thema dit jaar is ‘duurzaamheid binnen de logistiek’.  De circulaire economie is een boeiend actueel thema waar we efficiënter omgaan met grondstoffen, materialen, energie, water, ruimte en voedsel door kringlopen slim te sluiten.
 Meer info en inschrijvingen
Het hele RTC-aanbod kan je bekijken op onze website

Vacature - Verbinder Onderwijs en Bedrijfsleven
Vanaf 1 september zijn we op zoek naar een nieuwe verbinder onderwijs en bedrijfsleven. Ben je een proactieve en resultaatsgerichte professional met een passie voor onderwijs en bedrijfsleven. In deze functie ben je projectverantwoordelijke van A tot Z.  De job is erg afwisselend, geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. 
 Meer info
School in de kijker - WICO campus TIO
De intense samenwerking tussen WICO campus TIO en basisschool “De Linde” kreeg vanaf dit schooljaar nog een nieuwe wending.
Voor renovatiewerken in de school ging basisschool “De Linde” op zoek naar een geschikte partner. De schildersafdeling van BBO-TIO nam met vol enthousiasme dit project aan. Leerlingen van het 5de jaar en  ABO gingen aan de slag met de renovatiewerken en gaven de klaslokalen een mooi, fris kleurtje. Een win-win situatie voor beide partijen! 
 Lees het artikel op Het Belang van Limburg
        
Volg ons op de voet!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
uitschrijven    update je gegevens 
 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RTC Limburg vzw · Incubathor · Thor Park (Poort Genk) 8300 · Genk 3600 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp