Copy
De Van Eijk nieuwsbrief valt met regelmaat in je mailbox. In de brief zijn rubrieken opgenomen met informatie over de actualiteit  in de wereld van de sportieve fietser.
Realisatie en ontwerp van de nieuwsbrief:
Claus Ouwerkerk & Jan Bocxe
Bekijk de pagina in je browser

Overwinteren op de fiets

 
Alsnog is de winter ingevallen! Vanaf oktober is er flink doorgefietst en dat kunnen wij merken aan het ‘alternatieve gedrag’ van de serieuze fietser. Het seizoen zo lang mogelijk doortrekken en hopen dat het stilletjes, zonder sneeuw en vrieskou, overgaat in het voorjaar. Het uitstellen van de (hoog)nodige winterbeurt van de racer is kenmerkend. Maar het is er toch van gekomen, de winter is in het land. Als je op de ATB meegereden hebt in één van de vele toertochten, dan merk je op dat het veel heeft geregend. Brede diepe plassen zorgen voor een hoog modder- en slijtagegehalte. De schurende remblokken en zanderige, krakende ketting over de volgelopen tandwielen zijn voorboden van een versneld slijtageproces. Deze ‘slijtdelen’ vliegen dan ook onze winkel uit. Voor het verlengen van de levensduur van je ketting kan het nieuwe smeermiddel op waxbasis, Squirt een uitkomst bieden. 
In deze eerste nieuwsbrief van 2016 gaan we jullie informeren over de revolutionaire ontwikkelingen bij Cube op het gebied van splinternieuwe raceframes.
Santos, de beste vakantiefiets gaat de fietsvakantie nóg aantrekkelijker maken door het op de markt zetten van vier E-bike modellen. Omdat wij graag participeren in het succes van Santos, zijn wij gepromoveerd tot Santos E-store!


U heeft nog tot 1 maart de tijd om gebruik te maken van onze winterbeurt-actie (meer info). Maak snel een afspraak voordat het echte voorjaar weer gaat beginnen!

Hebben jullie op zondag 7 februari nog niets in de agenda staan? Schrijf je dan in voor de Cross-ATB-Cross die op deze dag wordt georganiseerd door TCA, Triathlon Club Alphen.
 
Cross-ATB-Cross van de TCA

De wedstrijd
Kijk voor uitgebreide informatie op www.triathlonalphen.nl

Op het programma staat een Cross-ATB-Cross waar zowel individueel als in duo’s kan worden meegedaan. Deelname aan de Cross ATB Cross is vanaf 14 jaar mogelijk.
Deelname geschiedt op eigen risico en tijdens de wedstrijd zullen de NTB reglementen worden gehanteerd. Er zullen ereprijzen worden uitgereikt aan de eerste drie heren en dames overall. Daarnaast zullen de nummers één per afstand een startbewijs voor de wedstrijd van volgend jaar ontvangen. Voor de duo’s zijn er voor de eerste drie teams ereprijzen te verdienen.

Starttijden (onder voorbehoud)
De Cross Duathlon (Cross-ATB-Cross) start om 13.30 uur. De indeling van de startseries en de tijden kunnen nog wijzigen afhankelijk van het aantal deelnemers.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.triathlonalphen.nl  of via www.ntbinschrijvingen.nl. De inschrijving sluit op 5 februari 2016 of eerder als het maximaal aantal deelnemers per serie is bereikt.

 

CUBE racefietsen maken spectaculaire ontwikkeling door

 
Cube heeft voor haar racefiets programma 2016 goed nieuws te melden. Alle frames zijn geheel nieuw ontwikkeld op basis van de laatste carbon technieken. Deze innovatie blijkt uit de onderstaande publicatie op de website van CUBE.“This super light race chassis doesn't just look fast; it IS fast. The entirely new frame is supplied complete with matching CSL Evo carbon fork - and both feature attachment points for Direct Mount brakes to improve aerodynamics and reduce weight even further. As you'd expect, we designed this frame for Di2, so it's future-proof. The seat clamp has been integrated into the seat tube to enhance both appearance and aerodynamics. For maximum stiffness we've fitted a tapered head tube and PressFit bottom bracket, and we've also run all the cables internally to increase ther service life and reduce the need for maintenance.”


Voor onze klanten betekent dit dat Van Eijk de Fietsspecialist nóg meer keus biedt aan de verwende wielrenner. Vier topmerken staan in onze showroom te wachten op hun nieuwe berijders, te weten: COLNAGOEDDY MERCKXRIDLEYCUBE
 
Voor echte liefhebbers, hierna de presentatie van de profploeg Wanty-Groupe Gobert.

Onthuld! De nieuwe teamfietsen voor Wanty-Groupe Gobert

Een jaar geleden startten de Belgische procontinentale ploeg Wanty-Groupe Gobert en de Duitse fietsenfabrikant CUBE een samenwerking. CUBE toont met trots de nieuwe CUBE Litening C:68 waarmee de ploeg in 2016 in de wedstrijden te bewonderen zal zijn.
“Met Wanty-Groupe Gobert samen te gaan werken is één van de beste beslissingen die we hebben genomen,” zegt Chris Archer van CUBE. “Onze ingenieurs en ontwerpers staan dagelijks in contact met het team zodat de feedback van de renners en mechaniekers meteen in de ontwikkeling van onze nieuwe producten terechtkomt.”
 
Roy Jans was een van de meest succesvolle renners van Wanty-Groupe Gobert in 2015. Met een zege in de koude Ster van Bessèges en podiumplaatsen in prestigieuze wedstrijden als de Brussels Cycling Classic en de Münsterland Giro, weet de Belgische sprinter wat zijn fiets te verduren krijgt.
“Voor een sprinter is stijfheid van het frame het allerbelangrijkst. Ik heb de CUBE Litening C:68 al kunnen testen tijdens mijn trainingsstage in Gran Canaria. Ik kan ik wel zeggen dat de fiets goed stijf aanvoelt. De fiets reageert goed als ik uit het zadel kom om te klimmen. Voor een sprinter moet een frame vooral stijf zijn aan het bracket en dat is de CUBE Litening C:68 zeer zeker. Ik kan niet wachten hem in sprints te testen dit seizoen,” aldus Jans.

Technische specificaties
CUBE gebruikt de zeer innovatieve C:68 carbontechnologie. Deze technologie behoeft minder hars en heeft een hogere carbonconcentratie van maar liefst 68%. Dit minimaliseert het gewicht en vergroot de stijfheid. Naast de CUBE C:68 wegfietsen heeft Wanty-Groupe Gobert ook de beschikking over de CUBE Aerium tijdritfietsen in 2016.


SANTOS E-Bike serie

Voor de ware fietsliefhebber is het zo ver!  Santos heeft haar beroemde vakantiefietsen uitgebreid met elektrische ondersteuning.  Niet ‘zomaar een E-bike’ want het blijft een echte Santos dat borg staat voor innovatie en kwaliteit.

 

Betrouwbaar en flexibel
Iedereen heeft graag de wind in de rug en dat kan! 

Maar een E-bike biedt ook uitkomst als de één sneller is dan de ander, of als je graag iedere dag naar je werk fietst. Iedereen heeft zijn eigen wensen, nu en in de toekomst. Daarom houden we het graag flexibel. Een elektrische Santos is modulair opgebouwd. De accu zit bevestigd op het frame of in de bagagedrager en de betrouwbare GoSwiss motor in het achterwiel. Het elektrificeren van je Santos kan dus nu óf later nog!
  •             (Vakantie)fietsen met power
  •             Ideaal voor vakantie of woon-werk
  •             Betrouwbare GoSwiss motor i.c.m. Pinion(9 of 18V) of derailleur( 3 x 10V)
  •             Modulair systeem
  •             Grote accu / actieradius
  •             Onderhoudsvriendelijk

Stille, trillingsvrije motor

Een elektrische Santos wordt uitgerust met GoSwiss motor in het achterwiel. Dit is een stille trillingsvrije motor die in alle Santos modellen past en waarbij het wiel nog steeds gemakkelijk te demonteren is.  Voor vakantiefietsers betekent dat, dat je zelf je band kunt vervangen of een willekeurige, plaatselijke fietsenmaker het nodige onderhoud kunt laten doen. De GoSwiss motor heeft 5 ondersteuningsstanden en 3 regeneratieve standen, waarmee hij energie teruglevert aan de accu.

Grote accu, grote actieradius

Santos levert een grote accu mee; 555Wh voor de frameaccu en 446Wh voor de drager accu (dames model). De actieradius hangt af van veel factoren. Denk aan tegenwind, rolweerstand, eigen gewicht en de stand waarin je fietst. Wij kunnen je goed adviseren, vraag ons er gerust naar.
 

Onderhoudsarme Pinion versnellingsbak

De GoSwiss motor komt in combinatie met een Pinion versnellingsbak of derailleur. De Pinionbox heeft  9 of 18 versnellingen en in combinatie met riemaandrijving is onderhoud vrijwel overbodig.
Santos levert deze box in verschillende kleuren, dus combineer erop los.
De riem wordt op spanning gehouden met een eigen ontwikkelde riemspanner; een wieltje dat de riem naar boven drukt. Een spanner aan de voorkant van de aandrijving heeft als voordeel dat het achterwiel er nog gemakkelijk uit kan. Verder heeft een Santos met Pinion vaste achterpadden, waardoor het achterwiel altijd recht in de fiets staat.

Custombuilt

Een E-Santos wordt Custombuilt voor iedere klant gebouwd, net als alle andere Santossen.
Voorlopig zijn de Travelmaster 2.6 / 2.8 / 2.9, Travel Lite (dames en heren) 
en 4.29 mountainbike als elektrische variant verkrijgbaar.
Stel ze samen via de Customizer op www.santosbikes.com/fietsen/e-bike-serie
Facebook
Email
Website