Copy
De Van Eijk nieuwsbrief valt met regelmaat in je mailbox. In de brief zijn rubrieken opgenomen met informatie over de actualiteit  in de wereld van de sportieve fietser.
Realisatie en ontwerp van de nieuwsbrief:
Claus Ouwerkerk & Jan Bocxe
Bekijk de pagina in je browser
Herfst 2016
 
Terugblikkend op een grandioos fietsseizoen (met de nadruk op september), is de herfst inmiddels aangebroken. Voor ons betekent ieder seizoen een nieuwe start. We gaan de mountainbikes en cyclocrossfietsen modderklaar maken, de hometrainers komen uit de dozen, de spatborden en verlichting worden op de woon-werk-fietsen gemonteerd en sommigen stallen hun baanfiets op Sloten. Wij, Van Eijk de Fietsspecialist, krijgen sinds een maand de nieuwste  modellen van 2017 aangeleverd en enkele staan inmiddels in de showroom. Als bevestiging van onze keuze voor 2017 gaan we van 21-24 oktober aanstaande met alle collega’s naar de Bikemotion beurs, de grootste fietsenbeurs van Nederland, in Utrecht. Deze grote ‘snoepwinkel’ daagt de wielerliefhebber uit om te investeren in de mooiste hobby die je maar kunt bedenken. De portemonnee kun je thuislaten want er kunnen, behalve versnaperingen, geen ‘goodies’ op deze beurs worden aangeschaft. Bij ons in de winkel kun je een kortingskaartje met code halen waardoor je geen € 15,- maar slechts € 10,- hoeft te betalen voor deze consumentenbeurs. Deze kortingscode is geldig met de online-ticketing, vóór 20 oktober!
Voor de fietsers die de racer vanaf nu laten staan, bieden wij, zoals voorgaande jaren, de winterbeurt aan. Lees hiervoor verder in deze brief. Nu het weer guurder wordt, vragen wij jullie aandacht voor belangrijke kledingstukken uit de nieuwe wintercollectie van o.a. Craft, Sportful en Castelli
Voor de snelle beslissers hebben wij op onze website een grote sortering fietsen geplaatst die tegen zeer gereduceerde prijs, bij voorkeur nog dit jaar, van eigenaar gaan wisselen. Wil je dit aanbod niet vanaf een plaatje lezen, dan nodigen wij je uit om in onze, altijd gezellige, winkel langs te komen!
Hier tref je ook de kledingrekken aan waarvan de shirts en broeken van het afgelopen seizoen met 20-50% korting van eigenaar wisselen.
 
De populaire fietscursus 'hands on the bike-1' gaat op 21 en 28 oktober a.s. van start. Het cursusdeel vóór de pauze is geheel vernieuwd en staat in het licht van optimaliseren en is  gericht op  materiaal, kleding, training en voeding met de titel "Ik ga fietsen". Claus verzorgt deze presentatie. Gert Jan pakt na de koffiepauze als vanouds uit met de handen aan de fiets. De meest voorkomende “pech-onderweg-gevallen” worden behandeld. De volgende stap is de fietscursus 'hands on the bike-2' en deze gaat op 4 en 11 november a.s. van start. Deze cursus is voor de echte sleutelaars en behandelt het demonteren, afstellen en monteren van de “drivetrain”, rem- en schakelsystemen. De kosten bedragen per cursus, per persoon € 12,50. Schrijf je snel in via onze website of bel ons direct op 0172-602317 want het aantal deelnemers per avond is beperkt! 
ANWB verzekert je racefiets en mountainbike.
Sinds kort kunnen wij onze ‘renners en toerfietsers’ een racefietsverzekering aanbieden. De ANWB heeft als één van de weinige verzekeraars een pakket voor ATB’s en racefietsen in het programma opgenomen. Op de website staat summiere informatie maar in onze winkel hebben wij de brochure paraat!  

Kies je voor deze ANWB verzekering, sluit deze dan bij ons in de winkel af. Dit versnelt de afhandeling en uitkering van eventueel geleden schade en/of diefstal aanzienlijk.

De ANWB fietsverzekering, ook voor jouw racefiets. ANWB verzekert nieuwe en gebruikte racefietsen goed en voordelig. Als ANWB lid ontvang je bovendien 5% ledenkorting. Zo ben je het hele jaar goed en voordelig verzekerd als jouw fiets gestolen wordt.
Diefstal, vandalisme, een ongeval, het kan ook jou overkomen. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en verzeker jouw nieuwe of tweedehands racefiets. Klik de volgende URL aan voor meer informatie: http://www.anwb.nl/verzekeringen/fietsverzekering/racefietsverzekering
Actiemaand oktober
 
Gedurende de maand oktober kun je profiteren van een uitverkoop knaller:
 
Op alle modellen schoenen t/m de collectie 2016, bij ons op voorraad in het magazijn, nú
40% korting
 
Dit betreft de merken: SPIUK – SHIMANO – SIDI – FIZIK 
Dus hier geldt OP=OP
Uitverkoop zomerkleding seizoen 2015/2016:
 
20-50% korting
 
Naast de nieuwe collectie winterkleding hebben wij een rek met zomerkleding van het afglopen seizoen laten staan. Leuk voor de spinning de komende winter of als het tóch nog mooi weer is met Kerstmis of gewoon voor het volgend seizoen!
Winterbeurt actie
Het is er weer tijd voor!  En we vragen  jullie aandacht voor deze scherpgeprijsde actie die ieder winterseizoen vanaf 1 november tot 1 maart door onze medewerkers van het Servicecenter vakkundig wordt uitgevoerd.  Voor slechts € 129,- demonteren wij je racer volledig om het geheel, voorzien van nieuw vet en eventueel vervanging van slijtdelen(tegen meerprijs), weer tiptop in elkaar te zetten. Misschien wil je de  racer wel ‘pimpen’ met bijvoorbeeld een nieuwe wielset, andere pedalen of stuur? De montage-kosten vallen dan binnen de prijs van deze winterbeurt!  Je bent dan weer helemaal  klaar voor de start van 2017!
Wil je meer informatie? Lees dan dit
Cursus Hands On The Bike 

“T giet ôan!” De herfst en winter komen er aan. Dit betekent voor de actieve fietser méér onderhoud. Hoe pak je dit aan? Zoals ieder najaar organiseert Van Eijk de Fietsspecialist voor klanten en/of fietsvrienden de cursus “Hands on the Bike”.
In twee uur tijd behandelen wij interessante en praktijkgerichte onderwerpen die direct van toepassing zijn voor je fiets en de fietsbeleving! Aanmelden
Vermogensmeting op drie fronten vertegenwoordigd bij Van Eijk

Vermogensmeting is niet meer weg te denken uit het moderne wielrennen.
Vermogen is simpelweg de hoeveelheid arbeid die je verricht in een bepaalde tijdsperiode en wordt gemeten in Watt.
Steeds meer wielrenners maar ook triatleten proberen hun trainingsarbeid te optimaliseren door te trainen met een vermogensmeter. Niet alleen de profsporters, maar ook amateurs maken er inmiddels gebruik van. Maar hoe pakt je dit aan, welke systemen zijn het meest geschikt en wat heb je er nu echt aan? Het meten van vermogen is tegenwoordig mogelijk met behulp van zogenaamde vermogensmetingen. Hiervoor zijn diverse systemen in de handel. Bekend zijn de systemen van SRM, Pioneer, Powertap, Stages en Rotor.

 

Wat kan een vermogensmeter voor je betekenen?

  1. Een vermogensmeter geeft een compleet overzicht van je training of wedstrijd. De data laten jouw inspanning vanuit een cardiovasculaire kant (hartslag) zien en vanuit een spierfysiologische kant zien (Watt).
  2. Alleen hartslag zegt niet hoe je actuele prestatieniveau verbeterd, het zegt alleen hoe hard je hart werkt. Met een vermogensmeter kun je vermogen koppelen aan hartslag en cadans en snelheid.
  3. Voorkomen van overtraining door analyse van data waaruit de trainingsstress en intensiteitsniveau kan worden berekend.
  4. Analyse van wedstrijden, wat nodig is om je doel te bereiken.
  5. Zwakke en sterke punten analyseren.
  6. Houding verbeteren. Door aerodynamica te verbeteren zul je met minder vermogen net zo hard of harder kunnen rijden.
Bron: Guido Vroemen

 
Stages
De relatief nieuwe Stages vermogensmeter meet via de linker crank het vermogen en communiceert dmv Bluetooth en ant+ met je fietscomputer, telefoon of gps-systeem. Door het gebruik van de linker crank is dit systeem relatief goedkoop. 
Onder andere Team Sky rijdt met dit nauwkeurige vermogens systeem op hun Pinarello’s. Het systeem van Stages is nauwkeurig en makkelijk uit te wisselen met andere fietsen. Lees hier meer over Stages of bezoek onze winkel.

Powertap

Powertap is van Cycleops en heeft vermogensnaven, vermogenskettingbladen en vermogenspedalen in het assortiment. Veruit het meeste kom je de vermogensnaaf tegen in het achterwiel. Hierdoor is het gemakkelijk over te zetten op je andere fiets of nieuwe fiets. Nieuw zijn de P1 pedalen van Powertap ook deze zijn natuurlijk uitwisselbaar met je andere fietsen. Het voordeel van deze pedalen is dat je het vermogen per been kunt meten. Lees hier meer over Powertap of bezoek onze winkel.
Rotor
Het mooie merk Rotor met de lichte en meest stijve cranks in de markt is ook gespecialiseerd in vermogensmeting. Dit betreft de Rotor InPower en TwinPower.

De InPower
meet het vermogen van het linker been dmv de sensor die aan de as van de linker crank is bevestigd. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de renner die al met Rotor rijdt en hierdoor alleen de linker crank hoeft te vervangen. Hierdoor is dit systeem voordelig in aanschaf.  

De TwinPower
meet het vermogen van beide benen dmv de sensor die aan de as van de linker crank is bevestigd en de sensor die aan de rechter crank is bevestigd. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de professionele renner.

Rotor is zeer nauwkeurig en erg gewild in het peloton. Lees hier meer over Rotor of bezoek onze winkel
Copyright © 2016 Van Eijk de Fietsspecialist, All rights reserved.

Ons mailadres is:
info@fietsspecialist.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief, schrijf hier uit afmelden
 
Facebook
Email
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Van Eijk de fietsspecialist · 107 Westkanaalweg · Ter Aar, 2461EK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp