Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 
Lieve vrienden van Le Brocope,

Ik was nog maar heel jong toen ik een ideaal ontwikkelde over mensen. Het leek me zoooo geweldig als ik en mijn familie van kaaskopjes een beetje van de kleur konden hebben van donkere mensen en een beetje van het haar van Aziatische mensen en een beetje van de souplesse van de Indische volkeren en wat van het ritmegevoel van de Afrikaan en iets van de élégance van de Fransman en iets van de stoerheid van de Viking en……

Een paar weken geleden was de directeur van De Tresoar in Leeuwarden hier in Le Brocope om te spreken over de geschiedenis van Friesland. Deze plek, zo zei hij, rondom de kerk van Oldeberkoop, is wel een van de mooiste van Friesland en ik moest dat beamen. Ik ben dol op mijn dorp. Het heerlijke pleintje voor mijn huis en de prachtige tuin met zicht op de enorme treurbeuk. Het is sprookjesachtig maar eerlijk is eerlijk. 

Om de week bekruipt mij het gevoel dat ik herken uit mijn jeugd.  Wat zou het fijn zijn als ons prachtige dorp, en laten we eerlijk zijn alle dorpen iets hadden van de schwung van Afrika, van de warmte van het zuiden, van de reuring van de grote stad en van de allerheerlijkste marktjes van de Mediterranee en van het midden oosten. Wat zou het heerlijk zijn als we niet allemaal naar de stad hoefden te trekken om dat terug te vinden maar we konden dat terug vinden in onze eigen dorpen.

En toen ineens gebeurde het volgende: Le Brocope was vier weken geleden het toneel van een bijeenkomst met 100 mensen van allerlei afkomst. Polen, Duitsers en Fransen, Wolvegaërs, Eritreeërs, Groningers, en mensen uit Irak, Iran, Etiopië, uit Oost en Weststellingwerf, uit Leeuwarden en uit Brabant en Tietjerksteradeel. 

Het was onze vierde Welkomstcafé en we hadden nooit gedacht dat het zo snel zo groot en zo leuk zou worden.

Eritreeërs en Syriërs kookten voor ons allemaal de heerlijkste gerechten en Le Brocope leek voor een paar dagen een Mediterraan café. Mensen uit Oldeberkoop kwamen binnen lopen om te zien wat hier gebeurde en waren verrast en blij over wat ze zagen. Le Brocope, de wereld in een dorp. 

We ruilden met elkaar de beste ingrediënten, de nieuwste wetenswaardigheden, de leukste ideeën, de mooiste toekomstvisies voor Le Brocope. Het wordt hier immers steeds warmer. Laten we dan ook de warme sfeer van de Mediterrané hier naar toe halen en onze welkomst bijeenkomsten in de zomer verplaatsen naar ons terras aan de straat, waar iedereen die langs komt kan profiteren van de heerlijkste gerechten, van de mengelmoes van sferen, van de inspirerende geluiden en muziek en van het welkom voor iedereen!

Op donderdag 4 juli as zijn we er weer en we heten iedereen welkom. Janou en Gerben  staan als onze steun en toeverlaat weer samen met een aantal vrijwilligers klaar om u en de mensen van ver en van dichtbij te verwelkomen en ons terras en de doorreed is voor deze gelegenheid omgebouwd tot  een kleine mediterrane markt, waar u de heerlijkste gerechten vindt van onze nieuwe vrienden en kennissen uit de hele wereld.

Welkom en tot donderdag 4 juli as.

Mara, Janou en Gerben en het hele team van Le Brocope

Onze projecten worden gesteund door Stichting Doen! Mocht u Vrienden willen worden van onze Stichting en daarmee ons project willen steunen kijk dan op www.lebrocope.nl/vrienden Voor 25 euro bent u al Vriend. Van uw bijdrage kunnen wij de kokers een microkrediet voor de inkoop van hun kraampjes bezorgen, waardoor zij ook daadwerkelijk een start kunnen maken als marktkoopman/vrouw van mediterrane en oriëntaalse gerechten. 

Tweet
Doorsturen
Deel
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp