Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Laatst hoorde ik iemand beweren, het was niet zomaar iemand maar een gerespecteerde wetenschapper, dat in elk land, welk land dan ook,  een derde van de bevolking zijn of haar stem uit brengt zonder enig idee te hebben waar het over gaat. Volledig intuitief zonder enige kennis. Meestal lopen ze achter degene aan met het meest emotionele en bezielende verhaal whatever that may be. 33% van de stemmen.......dat is gigantisch.

Je blijkt de meest baarlijke nonsens te kunnen vertellen tegen deze mensen. Ze zullen het niet merken want ze luisteren niet naar wat je zegt maar naar hoe je het zegt en hoe je er uit ziet en naar hoe het klinkt en hoe je schoenen gepoetst zijn.

Stel je nou voor dat, zoals een aantal malen in de geschiedenis van de mensheid gebeurde en nog steeds gebeurt, deze 33% van de mensen gewoon ingezet worden door demagogen, die puur en alleen op eigen gewin uit zijn. De mensen merken het toch niet want ze zitten vast geroest, om wat voor reden dan ook, in die groep van 33% die zich die puur gevoelsmatig wel willen laten leiden door een kabaalmaker, een theatermaker of acteur of door een oplichter van welke soort dan ook.

Nou kregen mijn hondje Lou en ik een idee. Als we nou eens een politieke partij oprichten met het volgende programma: Vrije toegang tot het concertgebouw voor iedereen, belasting vrijstelling voor kunstenaars, muzikanten en dichters en schrijvers  van alle soorten en maten, elke eerste dinsdag van de maand vrije toegang voor onbezoldigde kunstenaars tot de beste restaurants van Nederland en last but not least alle onverdraagzamen het land uit.

We brengen deze boodschap met veel aplomb, veel vertoon, veel passie, veel theater en vermaak en met veel toeters en bellen en we doen daarbij ook nog net alsof we weten waar we het over hebben en ik kan ook nog zonder liegen beweren dat ik historicus ben en daarom echt bijna alles weet. En omdat het land zo verdeeld is wordt na een uitputtende en niets opleverende formatietijd besloten Lou en mij zelf dan maar de regering toe te vertrouwen want die 33% is natuurlijk toch ook weer niet niks en zo kunnen wij toch beweren dat we op democratische wijze aan de macht zijn gekomen.

Enfin.....nu sloeg even onze fantasie op hol. Beter toch gewoon maar door gaan met waar we goed in zijn. Mooie programma's brengen in Le Brocope. Op 18 april houden we ons vierde welkomstcafé en bereid je vast voor op za 4 mei as wanneer de geweldige zangeres Kim Hoorweg, begeleid door de even geweldige gitarist Anton Goudsmit hier het podium betreden.

Welkom als altijd. Het team van Le Brocope

Aanvang concert 20,15 u
Entree € 13,50
Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hôtes (aanvang 18.00 uur, driegangen € 25 pp) 
 

Stel dat die 33% die daar stond  een ander verhaal voorgeschoteld gekregen had wat had de wereld er dan anders uitgezien. Sommige wetenschappelijke vondsten zouden slimmer moeten worden aangewend.
Tweet
Doorsturen
Deel
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp