Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope

In een oud Arabisch boek, Picatrix kun je lezen hoe je natuurlijke magie omzet in filosofie en hoe wetenschap te gebruiken om tot magie te komen. Het boek heeft als doel om de magiër te transformeren in een experimentator en om de beoefening van natuurlijke magie om te vormen tot een institutioneel onderwijssysteem. Het boek inspireerde talloze geleerden in de tiende eeuw na Christus en sinds een aantal jaren is het boek vertaald in het Engels en laten mensen van allerlei professies zich graag inspireren door deze bijna wetenschappelijke handleiding om kennis tot magie om te vormen en magie tot kennis.

Toen Han Bennink een paar jaar geleden gevraagd werd als curator bij het "Le Guess Who Festival" in Utrecht stelde hij een magisch damestrio samen, bestaande uit Greetje Bijma – zang, Mary Oliver – viool en altviool en Nora Mulder – piano. Een CD-opname volgde en de naam  PIcatrix leek de geijkte naam voor het trio. Het trio werd al gauw beroemd en bij speciale gelegenheden voegde Han zich als geestelijk vader bij het trio.

De Friese stemkunstenares en zangeres Greetje Bijma,  pianiste Nora Mulder en violiste Mary Oliver, van het ICP orkest vormen samen  dit magische, bevlogen en ontroerende trio. En met Han Bennink daarbij op zijn eigen samengestelde drumstel wordt er daadwerkelijk gevlogen. Precies zoals de schrijver van Picatrix het bedoelde. Een samengaan van magie, improvisatie en doorgewinterde virtuositeit. 

Datum en aanvang concert: zondag 20 november a.s. om 15,30 u
Festival prijs entree: 15 euro pp


En dan op zondag 27 november zullen de fans van Han Bennink er aan moeten geloven. Dan komt er een eind aan het festival en vindt de finissage plaats van Han's  expositie in Le Brocope.  En dat viert hij het liefst musicerend met leeftijdgenoot, evenals Han winnaar van de Boy Edgar prijs  en de Bird Award en evenals Han woonachtig in het noorden van Nederland;  pianis Rein de Graaf.  Han en Rein speelden regelmatig samen in verschillende bezettingen en er bestond al lang de wens dat nog een keer te doen. Zo kunt u als toeschouwer en toehoorder nog een keer getuige zijn van een historisch concert, dat het einde inleidt van een enorm geslaagd HAN BENNiNk festival. 

Fotograaf Pieter Boersma heeft Han gedurende zijn hele muzikale leven gevolgd en talloze momenten op beeld vastgelegd. Op deze laatste middag zullen Han en hij samen een levendige toelichting geven bij een prachtige compilatie. u bent allen van harte welkom.

Mara en het team van Le Brocope


Datum en aanvang concert: zondag 27 november a.s.
Festival prijs entree 15 euro pp

Reserveren via: info@lebrocope.nl

Leuk om Han nog even te zien in zijn one man Havannah Dance band uit 1983. Daarna speelde hij dag in dag uit met de allergrootsten van de wereld. 
En dat zal hij blijven doen. Hou hem in de gaten want 80 is het nieuwe 40!!
 
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp