Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Gisteren mijmerde een vriend van me (oude mannen praat natuurlijk) : Mara......het leven wordt er niet eenvoudiger op. Het lijkt wel of alles sneller en ingewikkelder wordt. 
Wat bedoel je vroeg ik, alsof ik ook echt benieuwd was. (ik was eigenlijk eerder bang dat hij in deze toon verder zou mijmeren). Vroeger waren problemen simpeler en oplossingen dus ook.

Jij bent echt oud aan het worden, antwoordde ik en was vastberaden dit gesprek te eindigen.
Nee echt waar.......wil je tegenwoordig ergens over mee kunnen praten dan moet je een specialist zijn....je moet echt alle kanten van het vak kennen en dat zijn er over het algemeen te veel . Hoe kun je je in zo'n wereld nog een mening permitteren. En als er geen meningen meer zijn dan kunnen we de democratie wel helemaal op onze buik schrijven.

Dan zijn er nog altijd de feiten antwoordde ik terwijl ik in de soep roerde en daar heeft de democratie meer aan dan meningen. En ondertussen was ik wel heel gelukkig dat wij van Le Brocope, tegenwoordig een zondagmiddagcafé hebben, waarin wij mensen uitnodigen, die de feiten kennen.....waar we over kunnen praten en debatteren. Kennis over belangrijke zaken, zoals.....de verdwijnende bio diversiteit. Hoe maken we van Friesland in plaats van een groot biljartveld weer een land met weiden, met honderden bloemen en beestjes en vogels en diertjes en kikkertjes en kwartels en futen en fruitbomen en vrolijke boeren en ook wat koeien en veel fruit en bloesembomen en struiken met bessen en bramen en.....  De feiten leren en weten wat we kunnen doen.... dat horen we zondag a.s.

Ons wekelijkse zondagmiddagcafé staat dit keer in het teken van de landbouw en de veeteeld. Niet alleen in Friesland maar in heel Nederland, waar het, na Malta, het slechts gesteld is met de biodiversiteit. 

Te gast is Klaas Sietse Spoelstra, een van de stuwende krachten achter Kening fan ‘e Greide, de brede Friese burgerbeweging die helpt bij het op de agenda zetten van het verschraalde landschap, de teruggang van insecten, weidevogels en planten. Ook Tjerk Hof is aanwezig. De boer uit Oldeberkoop is voorzitter van agrarische natuurvereniging De Gagelvenne en geeft zelf veel aandacht aan bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit.

Entree is 5 euro en we beginnen om 13.15 u
Na de lezing kunt u napraten en als u kunt schaken dan zijn er verschillende mensen die u uitdagen om een potje met hen te spelen. Tot zondag!

Mara en het team van Le Brocope

Of was vroeger echt alles eenvoudiger en had mijn vriend gelijk?
Tweet
Doorsturen
Deel
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp