Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Zoals jullie wellicht weten zijn wij van Le Brocope tijdens de Corona maanden op kleine schaal, met inachtneming van alle Coronaregels, doorgegaan met het ontvangen en bijstaan van vluchtelingen en nieuwe Nederlanders Er komen nog steeds mensen bij ons uit heel Friesland en Drenthe.

Onlangs werden we opgeschrikt door het bericht dat een van onze vaste bezoekers tezamen met haar familie op een verschrikkelijk laffe manier is aangevallen door mensen, die blijkbaar en zonder enige begrijpelijke reden vinden dat nieuwe Nederlanders geen rechten hebben. Het bleef in dit geval zelfs niet bij een eenpersoonsactie maar onze gasten werden herhaaldelijk gepest en vreselijk aangevallen door meerdere mensen uit hun buurt.

Onze gast verloor in haar thuisland in de oorlog een zoon en haar ouders en toen zij afgelopen jaar een baby kreeg was dat voor haar en haar andere kinderen en man reden om weer even hoop vol naar de toekomst uit te kijken. Maar de plek waar ze terecht kwamen leek niet echt van plan ze veel hulp te bieden bij hun nieuwe leven. En na enige maanden, na alle agressie die op hen gericht was  bleef er al niets meer over van het sprankje hoop.

Hopelijk krijgen we in Nederland nooit meer met oorlog te maken maar daar is wel een soort beschaving en bewustzijn voor nodig. Ik hoop dat wij nooit op deze manier hoeven aan te kloppen bij mensen, van wie we volledig afhankelijk zijn.

Omdat wij van Le Brocope ons hebben gecommitteerd aan ons welkomstcafé voelen we ons in dit geval speciaal aangesproken. Onze nieuwsbrief is daarom vandaag gericht op een noodkreet voor hulp aan u.

Onze gasten zijn alles kwijt. Ze hebben inmiddels gelukkig een ander onderkomen gekregen waar ze hopelijk meer rust hebben maar ze hebben niets meer en onze gast zelf kan alleen maar vanuit het ziekenhuis toezien hoe haar pas geboren baby en haar kleine kinderen zonder haar zorg droeviger en droeviger worden.

Is het niet in een tijd als deze van het grootste belang dat mensen elkaar bijstaan in plaats van pesten. Als wij als beschaafd land ons niet uitspreken tegen haat en geweld wie doet het dan?

Daarom zou ik van u, vrienden van Le Brocope willen vragen samen met mij en degenen, die zich bekommeren om een paar nieuwe Nederlanders te zorgen dat onze gasten een fijne Sinterklaas en Kerst krijgen en hun verdriet enigszins en wellicht voor een korte tijd kunnen vergeten.

Als u zich, net als wij van het welkomstcafé even begenadigd voelt met uw eigen situatie dan kunt u wellicht wat missen, zodat wij de familie kunnen verrassen met wat essentiële benodigdheden.

Elke bijdrage is welkom. Een duit in het zakje, een kaartje, een steunbetuiging, een fijne winterjas, een mooie sjaal of warme muts, lekkere pantoffels. U mag het zelf verzinnen. Het gaat erom dat we onze gasten laten weten dat ze welkom zijn in Nederland en dat we deze uitingen van agressie niet dulden.

Stuur uw boodschap of uw bijdrage naar:
Welkomstcafé le Brocope 
Oosterwoldseweg 5
8421PA Oldeberkoop ( U mag ook iets afgeven)

Rekening nr van Stichting Dagendraad is NL 47 Rabo 0310 2711 69

Bij voorbaat hartelijk dank,
Wij gaan door met het organiseren van mooie voorstellingen,
maar soms ligt de prioriteit elders.

Mara en het team van Le Brocope

Syrische vluchtelingen krijgen applaus voor hun muzikale oproep tot Vrede. Hoe lang zou het nog duren voordat wij mensen weten dat we broeders zijn. 
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp