Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 
Lieve vrienden van Le Brocope, 

Waar zijn jullie mee bezig vroeg Lou mij vandaag ineens zonder omhoog te komen uit zijn mand. Ik hoorde jullie de afgelopen dagen hele vreemde teksten zingen:

"You better watch out, you better not cry, better not pout I'm telling you why; Santaclaus is coming to town

He's making a list and checking it twice; gonna find out who's naughty and nice; Santaclaus is coming to town

He sees you when you're sleeping, he knows when you're awake, he knows if you've been bad or good.       So be good for goodness sake!"

Geloof maar dat dat niet for "Goodness Sake" is. Je hoeft de naam Santaclaus maar te veranderen in Zuckerberg en je weet hoe de dingen er bij staan. En wat te denken van Het oog Gods ziet u en Allah die door muren kan kijken en Jaweh die van alles uit de hemel tovert als iets hem niet bevalt. Nee ik betreur jullie mensen. Jullie zijn arme sukkels en binnenkort alleen nog maar goed als Target voor grote Corporaties, die maar een doel voor ogen hebben en dat is Geld verdienen.

Ik weet het Lou, het is niet best met ons mensen gesteld

Maar ik doe ik al enorm mijn best om uit de klauwen van Zuckerberg te blijven. Sinds ik mijn Facebook profiel veranderd heb (mijn geboortestad ligt tegenwoordig in Indie en mijn gender is sinds kort man en mijn geboortejaar is vanaf vandaag 2003) krijg ik in mijn advertentie kolom aanmeldings- formulieren voor HBO opleidingen aangeboden, hippe kleding van jonge merken, modellen voor Tiny Houses en reclames voor klim vakanties.

Mijn mails spek ik met woorden, te pas en te onpas, die mij vreemd zijn en die ik anders nooit gebruik. Ik heb een lijst van 100 van dat soort woorden gemaakt en ik stuur ze at random naar mailadressen van bedrijven, die mij, zonder daarvoor toestemming te hebben vervelen met ongevraagde reclame.

Van mijn boodschappen maak ik screenshots en verstuur ze als pdf's. 

Algoritmes, die al ver voor mij zouden weten wat ik ga doen in bepaalde omstandigheden raken verstopt en zo te zien ben ik door deze kleine en eenvoudige ingrepen iets minder volgbaar dan wanneer iedereen mijn volledige gegevens geef. 

Maar laten we wel wezen Lou. Het is vandaag 1 januari en we kunnen toch niet al te  cynisch zijn. We willen toch voort en een vorm van hoop blijven houden.

Bedenk eens hoe bijzonder het is, dat we nog bestaan. Dat we zelfs kans lopen, nu duidelijk wordt dat die Omikron ons waarschijnlijk groepsimmuniteit gaat brengen en alleen nog lichte ziekteverschijnselen....dat we zelfs kans lopen binnenkort weer open te mogen. We moeten de mensen toch Vrolijker Tijdingen brengen in plaats van Wanhoop. Dat brengt ons toch niets.

Je ziet maar, bromde Lou en draaide zich om in zijn mand, ongestoord door zoekende algoritmes, die hem zijn vrijheid zouden kunnen afnemen.

Lieve Vrienden, Wij van Le Brocope zijn zo blij dat we nog bestaan ondanks Corona. We hebben dat, om Fake News, te omzeilen, zelf groots in eigen gemaakte krant van de daken geroepen. Zo weten wij zelf tenminste wat de feiten zijn en kunnen we die u ook meedelen. Bijgaand sturen we u alvast  een aantal pagina's. Onze Vrienden met grote V krijgen de krant een dezer dagen per post zodat u op de hoogte bent. Mocht u nog geen Vriend met een grote V zijn en de krant toch willen dan kunt u die natuurlijk bij ons bestellen. U kunt ook Vriend worden met een grote V en dan krijgt u de volledige krant van zelf per post thuis gestuurd. www.lebrocope.nl/vrienden

Wij van Le Brocope gaan stoer door en wensen u hetzelfde. Wanhoop niet en onderneem actie op elk gebied. Want samen kunnen we zoveel meer!!  Gelukkig Nieuwjaar!!

Mara en het team van Le Brocope

 


 

Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp