Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Vandaag deel ik met u twee nieuwigheden; een "Bedroevend" en een "Troostrijk".

Mozes Rosenberg en Anton Goudsmit zullen zaterdag a.s. niet onze gemoederen verblijden met hun muziek. De nieuwe Corona regels verbieden het. Mozes en Anton hebben beloofd hier voor u te zijn  zodra de regels het toelaten. Dat is een kleine troost.

Een enorme "Troost" is uw enorme gulheid en liefde, waarmee wij onze gasten van het welkomstcafé hebben kunnen verblijden. Er kwamen kaarten met prachtige boodschappen, fantastische financiele bijdragen, de mooiste kleding, de fijnste spullen, de liefste wensen, de allerbeste bedoelingen. Het is hartverwarmend en onze gasten voelen zich enorm gesteund en minder alleen. Ze weten dat er mensen zijn, die aan hen denken. Mensen, die solidair met hen zijn en laten zien dat ze begrijpen wat onze gasten doormaken.

We hebben met zijn allen "Troost" kunnen bieden aan mensen, die minder gelukkig zijn geweest in hun leven dan wijzelf maar die niet anders zijn dan wij. 

Er was een kleine jongen, Klaas, die zijn klasgenoten  er toe aanzette om de Syrische kinderen te verrassen met zelfgemaakte rugzakjes, waarin drie cadeautjes zitten. Een lieve wens, een nieuw cadeautje dat ze zelf hadden willen hebben en een cadeautje dat ze zelf bezitten maar dat ze uit solidariteit afgeven en in de tas stoppen. 

Onze gasten, die zo getroffen zijn door agressie en haat, zijn natuurlijk maar symbool voor zoveel andere nieuwe Nederlanders. Als wij als piepkleine stichting al zoveel kunnen doen wat zouden mensen dan niet gezamenlijk kunnen ondernemen in hun eigen buurt.  

Wij hadden overigens niets kunnen doen zonder de enorme steun van twee mensen, die zich vanaf het begin van het bestaan ons welkomstcafé enorm ingezet hebben en die beiden niet genoemd willen worden. Ik wil ze toch bij hun halve naam noemen. Linda, die altijd alle mensen haalt en brengt en die spullen in haar auto rondbrengt en van de mensen hoort wat ze nodig hebben en Janou, die de mensen begeleidt bij het koken, die onvermoeibaar is in het communiceren met de nieuwkomers en hen steunt bij het vinden van gepast advies. Zonder deze twee reuzen hadden we geen welkomstcafé.

Dank ook lieve vrienden van Le Brocope. Jullie hebben het verschil gemaakt voor onze gasten. Het nieuwe verblijf is nu een echt "Thuis" geworden.

Om met de Canadese schrijver, Michael Ignatieff te spreken: "There are moments in which solace is not possible and that you feel that no one understands what you are going through. But than you can take consolation in knowing that you are not alone".   

Mara en het team van Le Brocope

Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Als de liefde niet bestond en u geen troost had geboden aan onze gasten..................
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp