Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Homo sapiens kan vrijwel overal op aarde leven, onder vrijwel alle omstandigheden. Het enige dat we nodig hebben is een verhaal om ons duidelijk te maken waarom ons leven ertoe doet. Maar wat als we de verhalen niet meer kunnen geloven. Wat als de verhalen ineens niks meer blijken te zijn dan wat kreten, bedacht door grote fabrieken, die woorden verzinnen om ons zoet te houden. We weten immers steeds minder wat waar is en onwaar.  

Als het waar is wat ik las dan weten ze in Silicon Valley eerder wat ik morgen zal eten dan ik zelf. En als het waar is wat ik hoorde dan weten ze in Amerika hoe ze mij kunnen overhalen voor de zittende president te kiezen en als het waar is wat ik begreep over het verzamelen van data dan is propaganda slimmer en effectiever georganiseerd dan in de tijd van de tweede wereldoorlog.  

We leven in gevaarlijke tijden Lou, zei ik tegen mijn hondje toen ik de krant neerlegde, en de vijand is niet eens meer altijd even zichtbaar. Vroeger, in de middeleeuwen bijvoorbeeld, wisten we waar de vijand vandaan kwam. Hij kwam op een paard met pijl en boog, recht op ons af en wij wachtten hem op met pek. Dat waren nog eens tijden. Niet altijd even leuk maar je wist wel waar je aan toe was. 

Is dat allemaal zo erg, antwoordde Lou. De mensen zullen verdwijnen en dat zal de aarde goed doen. Waar maken jullie je druk om.

Nou dat moet je niet zeggen, antwoordde ik enigszins geergerd. Wie geeft jou brokjes en aait je over de bol en wie wandelt er met jou en gooit je stokken. 

Oké Oké je laat me niet alleen hè blafte Lou ineens nerveus terug en veerde op uit zijn mand. I got the message! 

Nee hoor stelde ik haar gerust....Wij van Le Brocope we gaan gewoon door. We willen u de mooiste avond bezorgen, die u maar kunt bedenken. En dat is echt waar en geen bedacht verhaal. Want als je echt niet meer weet welk verhaal waar is en onwaar dan is er nog altijd muziek. En mocht u niet overtuigd zijn dan gaan pianist Mike Boddé en mondharmonica speler Hermine Deurloo u daar wel van overtuigen op zaterdag 7 september a.s.

Hartelijk welkom,
Het team van Le Brocope

Aanvang concert 20,15 u
Entree € 20,00
Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hôtes (drie gangen € 27,50 pp)  aanvang diner 18.00 uur
 

Laat me niet alleen. Ne me quitte pas!
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp