Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Negen jaar geleden in de zomer van 2010 gaven wij ons eerste concert. Onze naam, Le Brocope, was nog maar net twee maanden geregistreerd toen ik samen met mijn vriendin Leoni Jansen het plan opvatte concerten te  organiseren in het café en in de zaal. 

Leoni kwam samen met mijn andere vrienden uit Haarlem, naar mijn nieuwe plek kijken, ging midden in het café staan, stak haar handen naar de hemel en riep opgewonden uit: "ik heb een vriendin met een café!!! We gaan hier concerten geven."

Dat is  goed zei ik meteen... als jij het eerste jaar programmeert. Die deal was gemaakt en Leoni heeft zich aan haar belofte gehouden. Het eerste jaar werd meteen hoog ingezet maar nog voordat Leoni met een voorstel terug kwam bleek dat ik in een dorp was gaan wonen waar een van de oudste kunstroutes van Nederland plaats vond. De "Open Stal", 40 jaar eerder gestart in mijn Doorreed door het echtpaar Sieto en Marijke Hoving van het cabaret Tingeltangel in Amsterdam.

Leuk dat je hier bent komen wonen hoorde ik al gauw van de bewoners maar we verwachten wel dat je open gaat tijdens de komende 30 dagen van de Open Stal. Wow..dat viel wel even koud op m'n dak. Ik had in een vlaag van jeugdig onverstand weliswaar de Hogere Hotelschool in Den Haag gevolgd maar na mijn eindexamen had ik daarmee niet veel meer gedaan.

Ik strubbelde nog even tegen door op te merken dat ik eigenlijk niet zozeer aan een horeca bedrijf had gedacht toen ik het huis kocht maar meer aan een plek waar ik mijn werk kon doen als  ontwerper en schilder en waar ik me als historicus kon terug trekken om wat te lezen en schrijven.  Maar het leek erop dat ik geen keus had als ik prijs stelde op acceptatie van de bewoners. 

Enfin, dat dan ook nog maar erbij, moet ik gedacht hebben, niet wetend waarin ik me begaf. En om die beslissing  zo veel mogelijk kracht bij te zetten dacht ik meteen aan een eerste groots optreden op de dag van de opening van de Open Stal. Wat als ik nou eens, de toen al wereldberoemde violist Tim Kliphuis en zijn trio zou uitnodigen.

Een muzikant, die alle prachtige muziek van Stefan Grapelli  tot  Piazzola tot Duke Ellington tot Vivaldi en tot Bach speelt op een totaal eigen wijze met zo'n virtuositeit en een plezier dat hij zeker daarmee mijn angst voor het bedrijf overstemt. Ik nam de telefoon en belde hem op. Een volstrekt onbezonnen daad van een totaal onervaren ZAAL eigenaar. Het werd een enorm succes, de zaal zat vol en Tim moest het publiek beloven terug te komen.

En nu, precies negen jaar en 145 concerten later mogen we u met grote trots en met enorm plezier laten weten dat Tim Kliphuis met zijn trio bij ons wederom in de zaal zal spelen. Op zaterdag 6 juli as. zal hij enkele dagen na zijn optreden in de grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam terug keren in Le Brocope.

Welkom allen, hoog geëerd publiek, die dit alles mogelijk maakt. Het wordt weer een prachtige avond! 
Mara en het team van Le Brocope

Aanvang concert 20,15 u
Entree € 18,50
Voorafgaand aan het concert kunt u deel  nemen aan de table d'hôtes; Bij mooi weer dineren we in de tuin. (driegangen € 27,50 pp)
Reserveren via info@lebrocope.nl


Een "Souvenir" voorafgaand a ce qui va venir
Tweet
Doorsturen
Deel
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp