Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Gisteren sprak ik tegen een vriend mijn bezorgdheid uit over de impact van de onzin die regeert. Ben maar niet bang antwoordde de optimist:  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Ik liep naar huis en het zat me toch niet lekker en de opmerking van de optimist begon te tollen in mijn hoofd.

Hem achterhaalt de leugen al is de waarheid wel snel.
Is de waarheid achterhaald en de leugen zo niet nog sneller.
Snel een leugen; de waarheid is zo snel nog niet en achterhaald.

Je kunt het toch soms de mensen niet kwalijk meer nemen dat ze niet weten hoe het nou precies zit. Van mij weet u, als trouwe lezer, dat ik zelf vaak de klok heb horen luiden en vergeten ben waar de klepel hangt. Maar wie ben ik. Daar komt bij dat ik niet meer de jongste ben.

Maar hoe moet het met de jeugd in de wereld . Die wordt geregeerd door oude knarren, die terug willen naar vroeger. Toen vrouwen en anders voelenden en anders denkenden en anders doenden hun mond nog moesten houden. Die bommen gooien om hun paleizen, fabrieken en bezittingen te beschermen terwijl  onze kinderen afstevenen op de afgrond. 


Wat is een gepast verweer tegen dit geweld mijmerde ik verder en achter in mijn hoofd werd het zeurende stemmetje steeds luider: DOE iets!!!!!      STOP met niks doen!!!!!
Dat stemmetje zit er al heel lang. Het jeukt en kietelt en stompt en slaat en zeurt en poert en roert en soms ontploft het en dan doe ik toch niks. Het stemmetje is bijna rudimentair.

En daarom lieve Vrienden roep ik soms hulp in. Van stemmen die klinken als klokken waarvan de klepels nooit zoek geweest zijn. Daarom luister ik naar muziek en het liefst naar muziek waarvan ik niet van te voren weet hoe die gaat klinken al weet ik wel dat hij om de drommel gaat klinken. En daarom nodig ik u graag uit mee te luisteren naar muziek, die nooit onwaarheid vertelt. Het geluid van kunstenaars en muzikanten, die vooral hun eigen unieke stem laten horen en zich niet bekommeren over de ander. En toch in perfecte harmonie met de ander.

Dat is wat je de mensen en de jeugd toewenst. Ieder mens zijn eigen geluid in perfecte harmonie met de ander. En voor wie niet weet hoe dat moet. Kom en luister naar "The Quartet".  Een perfect en tegelijk avontuurlijk samenspel van pianist Peter Beets, saxofonist Benjamin Herman, Bassist Ernst Glerum en op 80 jarige leeftijd nog steeds jong van geest drummer Han Bennink. 

We heten u van harte welkom op zondagmiddag 6 november om 15,30 uur. Entree festival prijs 15 euro. Voorafgaand aan het concert kunt u van een heerlijke lunch in ons theatercafé genieten. (aanschuiven om 13.00 uur) Drie gangen 30 euro. Reserveren via info@lebrocope.nl

Tot 6 november
Mara en het team van Le Brocope

Unieke stemmen in perfecte harmonie!!
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp