Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Als je uit een grote Brabantse familie komt, zoals ik, dan valt een groot deel van je verleden samen met sterke verhalen. Ooit heeft mijn broer geprobeerd een kleine geschiedenis van mijn familie te schrijven en dat is jammerlijk mislukt omdat iedereen zich de dingen anders herinnert. 

Het zou wel eens kunnen zijn, dacht ik laatst, dat het "sterke verhaal" in Brabant uitgevonden is omdat het de verschillen in opvattingen trotseert. Het "sterke verhaal" is er voor de verbinding en de juistheid of het waarheidsgehalte is van geen belang. 

Mijn vader was de held van het sterke verhaal. En ook het "Geloof" moest er wat hem betreft aan geloven. Bij ons thuis was het "Geloof" en het sterke verhaal eigenlijk hetzelfde.

Mijn vader werd door zijn moeder naar de kerk gestuurd en ging natuurlijk iets anders doen. Toen hij s'avonds thuis kwam vroeg mijn grootmoeder: "en Jan ben je naar de kerk geweest" waarop mijn vader ja knikte en mijn grootmoeder doorging: "oh ja...en waar ging de preek dan over deze keer" waarop mijn vader na enige aarzeling antwoordde: ' de preek ging over DE ZONDE.  Oh ja, vroeg mijn grootmoeder  en wat zei de pastoor dan wel over DE ZONDE. Mijn vader kreeg een rode kop omdat mijn grootmoeder hem altijd weer slimmer af leek te zijn...hij aarzelde heel even en zij toen snel: Hij was er tegen! 

Zoals u zult begrijpen zijn wij van Le Brocope  ook tegen DE ZONDE maar soms, heel soms zijn we er heel blij mee en halen we hem graag binnen. Want wat zou het EEUWIG ZONDE zijn als u niet op zaterdag 17 augustus as. naar Le Brocope toe kon komen om de fantastische verhalen en de geweldige muziek van het nieuwe Programma van Bertus Borgers mee te maken. En...volgens Bertus is alles in tegenstelling tot in mijn familie waar gebeurd.

Bertus Borgers, saxofonist, zanger en oprichter van de Rockacademy in Tilburg, vertelt in zijn nieuwe programma over zijn muzikale familie. En hij speelt daarbij op zijn saxofoon op onnavolgbare manier, begeleid door zijn broer op gitaar. Zijn programma gaat over muziek, muziek en nog eens muziek. Bertus schrijft er een boek over en alles wat hij vertelt bij ons in Le  Brocope is niet alleen waar, het is boeiend, verrassend, gewaagd, muzikaal, vol emoties en humor en de muziek die de twee broers ten gehore brengen is van een andere wereld. Het is u gegund!!!

Graag tot zaterdag 17 augustus as. 

Het team van Le Brocope

Aanvang concert 20,15 u
Entree € 20
Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hôtes (drie gangen € 27,50 pp)

Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Bertus op saxofoon en hunne Peer op gitaar
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp