Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Jullie mensen praten een hoop onzin, zei mijn hondje Lou gisteren vanuit zijn mand toen we samen naar de tv keken.   En  vervolgens doen jullie alsof dit allemaal belangrijke informatie is. Wij zijn veel directer en wij honden weten precies wat we bedoelen als we tegen elkaar blaffen.

Misschien heb je gelijk, antwoordde ik en dacht terug aan het gesprek dat ik kort geleden op de radio hoorde: "Weet je dat er wel anderhalf miljoen mensen zijn die geen beste vriend of vriendin hebben. Ja zei toen de toehoorder maar als dat zo is dan tel je niet de missende beste vrienden dus dat getal moet eigenlijk verdubbeld worden". Daar moet je toch om lachen Lou.

Nou ik niet zei Lou, dat soort misinformatie maakt het leven voor ons honden ingewikkeld en droevig. Als jij zo tegen me zou praten zou ik me echt niet gehoord voelen.

Maar soms is het ook  gewoon lucratief, antwoordde ik. Laatst stond er op mijn favoriete nachtcreme potje: "vernieuwde verpakking vertrouwde samenstelling" en toen ik onder het vernieuwde potje keek zag ik dat de bodem op de helft van het potje was gemaakt waardoor we nog maar de helft van de inhoud kregen. Ik was er weer mooi ingetrapt, maar het is toch ook wel een beetje grappig.

Nou dat vind ik niet zei Lou. Ik vind het berekenend en naar en vooral zeer verwarrend.

Vroeger, toen we nog op de middelbare school zaten, ging ik verder, deden we een spelletje. Je probeerde je toehoorders te overtuigen van je mening en zodra het gelukt was draaide je je mening om en begon je opnieuw. Een goede oefening in debatteren maar vooral een leuke manier om hoge ogen te gooien.

Kijk nou naar onze politici. Die vermaken zich zo kostelijk en door de wol geverfde debaters lijken het soms met krakende feiten maar net te redden van bevlogen fantasten die de aandacht graag op zich vestigen. Dat is toch ook wel een beetje bijzonder Lou...dat wij mensen dat met woorden allemaal kunnen doen?

Dat kan wel zijn, zei Lou en draaide zich nog eens om voor een laatste opmerking, want  hij leek niet van plan nog verder met mij te praten over deze ongein. Als je ouder wordt en je blijft dit soort dingen doen ben je niet slim maar dom volgens mij. Dat gezegd hebbende sloot hij zijn ogen en slaakte een diepe zucht. 

Ben ik blij, dat wij van Le Brocope u nooit voor hoeven te liegen omdat we nou eenmaal werkelijk echt de beste en de mooiste muzikanten van Nederland naar Oldeberkoop toe weten te halen.
 
Op zaterdag 1 juni as ontvangen wij hier trompettist Eric Vloeimans en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal. Ze gaan voor u de sterren van de hemel spelen en als wij dat zeggen, dan kunt u daarvan op aan.  Tot zaterdag 1 juni! 

Mara en het team van Le Brocope

Aanvang concert 20,15 u
Entree € 18,50
Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hôtes  (drie gangen € 27,50 pp)

Reserveren via info@lebrocope.nl
www.lebrocope.nl/programma

Kijk...pruttelde Lou nog even na....muziek daar heb ik geen bezwaar tegen. Dat is een taal, die wij honden zelfs begrijpen.
Tweet
Doorsturen
Deel
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp