Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Han Bennink, een van de grootste jazz drummers van onze tijd werd dit jaar 80. En dat wil hij vieren in zijn geliefd Friesland waar hij sinds 5 jaar woont. 

Reden om de vlaggen te hijsen en de klokken te slaan. Maar nog meer reden om alle prachtige muzikanten waarmee Han gedurende zijn internationale carrière samen speelde uit te nodigen en met hen een reeks van concerten te organiseren waarin we Han van dichtbij mogen ontmoeten. 

Een hoogstpersoonlijke ontmoeting met een drummer, die behalve muzikant beeldend kunstenaar is, levenskunstenaar, kunstenmaker en bovenal een sociaal dier, die zich het beste voelt in gezelschap van andere muzikanten en niet onbelangrijk zijn publiek. Muzikanten van zijn eigen formaat. U gaat ze allemaal ontmoeten door een samenwerking van de  beheerders vier prachtige locaties; Museum Belvedère, Het Trilgemaal van de oprichter en eerste directeur van Belvédère, galerie Hoogenbosch  en last bus not least ons eigen Le Brocope.

Zaterdag 15 oktober vanaf 17.00  zal de Vernissage plaatsvinden van de expositie van Hans kunstwerken. Daarna eten we samen en in de avond speelt het ICP orkest. 

Opgericht in 1967 door Misha Mengelberg, Willem Breuker en Han, is het ICP orkest al 55 jaar actief. Een orkest van wereldklasse en wereldberoemd binnen de jazz-en improvisatiewereld. De ICP muziek laat het midden tussen hedendaags klassiek en jazz, was bij aanvang avant garde en is dat nog steeds. Met de CD-doos bestaande uit de tot dan toe 55 albums won ICP de Edison Oeuvreprijs in 2014. Van de kleine intieme Roode Bioscoop in Amsterdam tot de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, in Japan, China, de VS, Argentinië, Colombia, Turkije, door heel Europa, het ICP orkest is overal een graag geziene gast en verrast altijd weer met een ander concert waarbij iedere podiumpresentatie uniek is.

Als gevolg van de lockdowns waren eerder geplande concerten in Le Brocope niet mogelijk, maar nu gaat het toch echt gebeuren met: Ab Baars & Tobias Delius – tenorsaxofoon en klarinet, Michael Moore – altsaxofoon en klarinet, Joost Buis – trombone, Mary Oliver – viool en altviool, Tristan Honsinger – cello, Ernst Glerum – contrabas, Guus Janssen – piano & Han Bennink – drums

Op zondag 6 november om 15.30 uur speelt bij ons in Le Brocope The Quartet NL Dit kwartet bestaande uit Benjamin Herman – altsaxofoon, Peter Beets – piano, Ernst Glerum – contrabas en Han Bennink – drums, is samengesteld door de voormalige programmeur van het Bimhuis Huub van Riel ter gelegenheid van een oudjaarsconcert in 2013. Nadien volgde een serie concerten, een CD is uitgebracht, een Japanse tournee volgde, en steeds meer concerten ook op festivals zoals het North Sea Jazzfestival vonden plaats. Het kwartet, dat de muziek van Misha Mengelberg centraal stelt, met deze vier prominente jazzmusici, waarbij het speelplezier ervan af spat, heeft een steeds vastere vorm gekregen en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse Jazzscene.

Op zaterdag 12 november om 20.15 uur - Piano avond met pianisten Timothy Banchet, Gideon van Gelder en Oscar Jan Hoogland  Drie pianisten uit verschillende disciplines zullen elkaar en Han om beurten en misschien ook wel tegelijkertijd treffen op het podium in Le Brocope rond de vleugel. Met dit ensemble is niet eerder gespeeld en niemand weet van tevoren hoe en in welke samenstellingen gespeeld gaat worden. Alles is mogelijk is. Er gaat op hoog niveau gemusiceerd worden en het kan alle kanten opgaan. Improvisatie pur sang in een ongebruikelijke en unieke combinatie.

Op zondag 20 november 15.30 uur speelt de formatie Picatrix en Han Bennink.  Toen Han gevraagd werd als curator bij het Le Guess Who Festival in Utrecht heeft hij dit damestrio bestaande uit Greetje Bijma – zang, Mary Oliver – viool en altviool en Nora Mulder – piano, samengesteld. Een CD opname volgde met de mysterieuze naam PIcatrix onder welke het trio meer en meer concerten is gaan geven. Bij speciale gelegenheden voegt Han zich als geestelijk vader bij het trio met zijn snaredrum en cajón, een muzikaal interessante en ook weer verrassende combinatie.

Op zondag 27 november 15.30 uur is er een feestelijke Finissage van Hans expositie in Le Brocope waarna een optreden van het Han Bennink Trio. In 2009 heeft Han zijn eigen Han Bennink Trio gevormd met de Belgische rietblazer Joachim Badenhorst en de Deense pianist Simon Toldam, nadat hij hen ontmoet had in het Centre for Arts and Creativity in Banff Canada en onder de indruk was hun muzikaliteit. Aan het trio met deze muzikanten wilde hij graag zijn eigen naam verbinden. Drie albums verder en talloze concerten zal dit trio de rij sluiten in Le Brocope.

Een concertserie in kader van het HANBENNI NK80 in Fryslân festival op dit bijzondere podium met vier bestaande vaste bezettingen waarmee Han de laatste jaren veelvuldig heeft gespeeld en een avontuurlijk piano experiment.
We heten u hartelijk welkom tijdens deze feestelijke concerten, waarbij u Han en zijn meest geliefde muzikanten van dichtbij leert kennen!

Mara en het team van Le Brocope

Reserveren via lebrocope.nl. Speciale festival prijs 15,-- euro pp per concert
Reserveren voor een 3 gangen diner/lunch  30 euro idem pp
Voor het hele programma van het  HANBENNI NK80 in FRYSLÂN Festival zie vanaf volgende week onze website WWW.LEBROCOPE.NL 

want 80 is de het nieuwe 40 volgens Han
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp