Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

In tegenstelling tot wat mensen denken en geloven, nl. dat wij de aarde de baas zijn blijkt, zo las ik in de krant,  dat we nog lang niet al het leven op aarde ontdekt hebben en dat er nog een aantal plekken zijn waar onze bemoeienissen (gelukkig) nog niet doorgedrongen zijn.  

Zeker in de tropen en de diepzee schijnen allerlei organismen te bestaan, die geen mens ooit heeft gezien.  Daarbij kunnen we veel organismen ook niet zien las ik; ze zijn te klein. Biologen noemen dit kleine spul ‘dark matter’ of donkere materie. En het schijnt enorm belangrijk te zijn dat wij met deze dark matter enorm zuinig omgaan. Niet aankomen dus.

Nou had ik het laatst net met mijn hondje Lou over zwarte gaten : 

"Als jij in mijn tuin de biodiversiteit blijft ondermijnen" zei ik tegen Lou, die in mijn tuin zwarte gaten aan het graven was, dan krijg je geen brokjes vandaag.

Mijn biodiversiteit is de jouwe niet, antwoordde Lou geergerd en keek daarbij alsof de brokjes hem gestolen konden worden. 

Ik wroet in beetje in jouw tuin, ging hij verder, maar jullie wroeten in de wereld alsof het niks is, terwijl de aarde steeds weer een tiende graad warmer wordt, terwijl de wereld verandert in iets anders. Mijn strand gaat straks verdwijnen, jullie prefab-villa’s komen onder water  te staan en voor dat je het weet verdwijnen jullie in het door jullie zelf gegraven zwarte gat.......En en jij zeurt over de biodiversiteit in jouw tuin!

Laten we positief blijven Lou, sputterde ik tegen. Met negativiteit verander je niets. Laten we gewoon allemaal op elk gebied, op elke wijze, op elke mogelijkheid, op elke belofte, op elk uur, op elke dag en maand, op elke meter, op elke centimeter aan de diversiteit werken, die volgens het zelfde krantenartikel echt even  belangrijk is als het klimaat. 

Oleg Fateev, bajan speler uit Moldavie, die naar het conservatorium ging in Moskou en daarna naar Nederland kwam had dit alles al vroeg begrepen. Hij moest van zijn ouders kiezen tussen een piano en een ander instrument en koost toen voor een bajan, een soort Russische accordeon, dat een klavier aan de rechterzijde heeft, een reeks akkoordenknoppen aan de linkerzijde, een harmonica, dat je overal mee naar toe kunt nemen en en dat gebruikt wordt in allerlei  vormen van populaire en klassieke muziek en waarmee hij van de muziek van Piazzola tot de inheemse muziek van Moldavie kan bestrijken en waarmee hij te gast is op podia in alle delen van de wereld.   Als dat geen diversiteit is!! 

Oleg speelt bij ons zaterdag as. de sterren van de hemel samen met zijn vriendin en Braziliaanse collega muzikant Simone Sou. We eten van te voren in de tuin en voor deze keer kunt u dan kiezen uit diverse gerechten. 

Tot zaterdag,
Mara en het team van Le Brocope

Aanvang concert 20,15 u
Entree € 20
Voorafgaand dineren in de tuin € 27,50
reserveren via info@lebrocope.nl

Oleg was hier al eerder en de gasten hingen aan zijn lippen en aan zijn instrument. In zijn nieuwe programma brengt hij een enorme diversiteit aan klanken, muziek en sferen. 
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp