Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Weet je wat er met jullie aan de hand is, zei gisteren mijn hondje Lou toen wij samen naar de verkiezingsuitslag keken, wij dieren kunnen boos zijn en dat duurt altijd maar even maar jullie mensen haten en dat duurt soms een heel leven.

Jullie hebben het altijd over de ander ging Lou door en meestal bedoelen jullie dan de vijand. Jullie lijken wel sociale hypochonders. Jullie gedragen je als  paranoïde patiënten, die overal om zich heen bedreigingen zien. Jullie zeuren zo.

Wij hebben dat geleerd door de eeuwen heen anwoordde ik, alsof ik daarmee alles goed zou praten Het is een oude, biologisch tendens in ons brein uit de tijd dat wij nog in kleine geïsoleerde gemeenschappen leefden van alleen maar vertrouwde mensen. Toen was een vreemde bijna altijd per definitie een vijand. We hebben blijkbaar nog altijd die oude biologische tendens om vreemde mensen te benaderen alsof ze onze vijanden zijn.  Alsof er iets homogeens bestaat dat door buitenstaanders  bedreigd wordt.

En dan dat geklets over de tanende democratie vervolgde Lou alsof hij mij niet gehoord had.....alsof jullie niet heel erg blij mogen zijn dat jullie overal vrij over mee kunnen spreken. Jullie mensen zeuren zo. Kijk nou naar mij.  Ik voeg me volledig naar jouw gedragingen. Ik wandel alleen als jij me uit wil laten, ik krijg eten als jij dat wenst te delen en ik heb niets te vertellen over mijn eigen leven. Als er iemand over het falen van de democratie zou kunnen spreken dan waren wij dieren het wel .

Jullie mensen zijn altijd bezig met je zelf.... mijn mening,  mijn ruimte, mijn portemonnee, mijn belangen. Draai de rollen eens om zou ik zeggen; Maak eens wat ruimte voor de ander. Jullie mensen zijn soms echt heel eng!. 

Je hebt een punt Lou, zei ik en aaide haar over de bol terwijl we samen het een liedje van Annie M.G. Schmidt neurieden:

"Als je man weer met een juffrouw op de pier zit
Als de echtelijke liefde je tot hier zit
Als je schoonfamilie vraagt om ondersteuning
Als je vader zich weer vasthoudt aan de leuning
Huil je in je bed
Bijt je in je laken
Vloek tegen iedereen
Schreeuw van de daken
Maar zeur niet
Zeur niet
Zeur niet"

Het welkomstcafé vindt dit keer plaats op de derde donderdag in april. Aanvang: 18 april om 17.30 uur
Bijdrage aan het diner: € 5,-- 
Inschrijven via info@lebrocope.nl
Voor ons concert programma zie: www.lebrocope.nl/programma

Mensen zijn soms echt heel eng!!
Tweet
Doorsturen
Deel
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp