Copy
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.

 

Lieve vrienden van Le Brocope,

Vandaag is de dag waarop in de hele wereld “International Jazz Day” gevierd wordt. Een evenement dat plaats heeft in meer dan 190 landen over de hele wereld en waarmee de wereldwijde invloed van jazz gevierd wordt. 

Het verhaal van jazz is verweven met de zoektocht naar menselijke waardigheid, democratie en burgerrechten. Het heeft kracht gegeven aan de strijd tegen discriminatie en racisme. “Jazz is niet alleen muziek, het is een manier van leven, het is een manier van zijn, een manier van denken” zegt Nina Simone. 

UNESCO: ”Jazz doorbreekt barrières, is een kracht voor vrede, dialoog, creëert kansen voor wederzijds begrip en tolerantie. Jazz is een vector van de vrijheid van meningsuiting. Jazz vermindert spanningen tussen individuen, groepen en gemeenschappen. Jazz moedigt artistieke innovatie, improvisatie, nieuwe vormen van expressie, en de integratie van traditionele muziekvormen in nieuwe aan. Jazz stimuleert interculturele dialoog en betekent  empowerment van jonge mensen uit gemarginaliseerde samenlevingen.” Op dit moment vinden er in de wereld honderden jazz projekten plaats, die juist in deze tijd verbinding brengen.

Wij van Le Brocope willen onze bijdrage leveren . Net op het moment dat we ons tienjarig bestaan wilden vieren moesten we onze deuren sluiten vanwege Corona.  Die viering viel in het water maar we zijn er nog en we zijn niet gezonken.

Om dat feit te vieren en om ons aan te sluiten bij de wereldwijde jazz beweging, kijken we vandaag terug naar de driehonderd fantastische muzikanten, die hier afgelopen tien jaar speelden en die wij allemaal stuk voor stuk willen bedanken voor hun muzikale bijdragen en de geweldige avonden, die ze ons afgelopen tien jaar brachten.

Wij leggen aan de driehonderd muzikanten, die hier de afgelopen tien jaar optraden de vraag voor in een korte video hun drie grootste wensen voor de toekomst weer te geven. 

Deze video’s worden doorlopend getoond in ons jazz café tijdens de 50ste editie van de “Open Stal” van 17 juli t/m 25 augustus a.s. 

Wilt u dit evenement mede mogelijk maken en onderdeel zijn van dit bijzondere project word dan Vriend van Theater Le Brocope.  Dat kan al vanaf € 25,- per jaar. U steunt daarmee niet alleen ons podium maar krijgt ook voorrang op de kaartverkoop. 

De Vriendenstichting van Theater Le Brocope heeft een culturele ANBI-status. Dat betekent dat uw donatie (meestal) fiscaal aftrekbaar is. Bij een meerjarige donatie is je bijdrage altijd extra fiscaal aftrekbaar. 

Wilt u wel bijdragen maar niet op jaarlijkse basis? Eenmalig doneren is natuurlijk ook mogelijk. Voor meer informatie, vragen en direct aanmelden, ga naar: www.lebrocope.nl/vrienden

 

Tot spoedig, wij houden u op de hoogte

Mara en het team van le Brocope

Verlangen we niet allemaal naar een andere toon in de politiek. De toon van een verbindend leider, die een andere taal spreekt dan die van managers. Een taal, die tot het hart spreekt van iedereen. 
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Deel Deel
Facebook
Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
T 06-46216952
Email Marketing Powered by Mailchimp