Copy
Din privata foderleverantör med personlig service!
View this email in your browser
NYHETSBREV NR 2/2017
Våren som inte är så långt borta är det nu perfekt tid att börja tänka på hur vi kan förbereda och stödja våra hästar och ponnyer genom perioden av färskt gräs  som förekommer i sina hagar.
För dem som är känsliga för övervikt eller är överviktiga och kan vara i riskzonen för fång eller Equine metabola  syndromet  (EMS) är det viktigt att  begränsningar av  bete görs. Detta kan innebära att mer tid får tillbringas i stallet  eller på begränsat  bete. I dessa situationer får inte våra  hästar i sig de  naturliga antioxidanter  som finns i gräset  och de örter  som  finns.

År 1993 tog  Dodson & Horrell fram  produkten Lami- Free som innehåller tre  olika ”vilda örter”.
Den viktigaste ingrediensen är nässla, som är en naturlig antioxidant och sägs stödja cirkulationssystemet. Tång och Nypon är också inkluderat för att bidra till näringsmässigt stöd för en frisk hovtillväxt, som kan variera inom vida gränser mellan hästar. Alla dessa örter är lämpliga som en del av kosten och som stöd för hästar och ponnyer benägna eller som har drabbats av fång tidigare.

Har din häst drabbats av fång eller EMS tveka inte att höra av dig till oss, vi har under åren hjälpt många hästar och ponnyer som blivit drabbade.
Vi hjälper dig med frågor och funderingar kring foder.


Längst bak i nyhetsbrevet finner du våra öppettider i påskhelgen.
Nyheter i butiken och i webshopen
Vi ökar ständigt vårt sortiment i butiken och i webshopen här visas en del av de som vi fått in den senaste tiden.
SAKNAR DU NÅGOT? - Säg till så tar vi hem!
Cushinaze
är utformad att ge vitalitet och ett näringsmässigt stöd till hypofysen samt för att optimera magtarmfunktionen. Åldersprocessen kan påverka hästar och ponnyer på många olika sätt. Ett problemområde som ses allt oftare, speciellt hos IR (insulinresistenta) hästar, är nedsatt funktion i hypofysen. Detta kan resultera i lockig häls som inte fälls, nedsatt allmäntillstånd, överdrivet vattendrickande, håglöshet och ofta bekymmersamma problem med hovar och lameller. Cushinaze tillför viktigt stöd till immunförsvaret för generellt god hälsa och vitalitet. Cushinaze rekommenderas till alla hästar och ponnyer där blodtester eller andra viktiga tecken visar på nedsatt funktion av hypofysen.
In the Pink Senior
är speciellt utformat för att uppfylla alla de näringsmässiga krav som en äldre häst har. Det är även utformat för att ge hästen allt stöd den behöver för att hålla sig aktiv och känna sig evigt ung. In the Pink Senior hjälper till att balansera kosten och matsmältningssystemet, vilket gör det möjligt för hästen att maximera värdet av sitt foderintag. Det ger pre-och probiotika för primärt stöd av tarmen, och ger alla de vitaminer och mineraler som krävs för den äldre hästens totala hälsa. In the Pink Senior rekommenderas för alla äldre hästar och ponnyer.
Kattsäng

Catrine Suede kattsäng mockalikn tyg svart 50x40x10cm 

Nya oemotståndliga Science Plan™
Perfect Weight portionspåsar

En banbrytande blandning av naturliga ingredienser som samlar alla viktminskningseffekterna hos Perfect Weight i en läcker portionspåse för enkel utfodring! Två smaker i multipack, så att du kan unna din katt variation. Portionspåsarna hjälper dessutom till att hålla vätskebalansen!

 

Hill's Science Plan Canine Adult Small & Miniature 6,5kg
har kliniskt bevisade antioxidanter som stödjer immunförsvaret för ett friskt och långt liv. De knapriga foderbitarna innehåller antioxidanter som stödjer munhälsan hos små hundar och har en förstklassig näring för frisk hud och en mjuk, glänsande päls. Dessutom innehåller fodret noggrant balanserad, lättsmält näring för din hund.

Pengarna Tillbaka Garanti


Hill's är en av världens ledande fodertillverkare och alla ingredienser i Hill's hund- och kattfoder håller en mycket hög kvalitet. Vi erbjuder därför dina pengarna tillbaka om du inte är nöjd med ditt foder från Hill's.

 

Pall Rosa

Hög kvalitet, stabil och lätt att bära. Material: PP. Höjd: 42 cm. Vikt: 1,10 kg. 

BROGAARDENS MASH LIGHT
är ett tillskott till hästens dagliga fodergiva.

Det är ett smakligt tillskottsfoder med lågt innehåll av socker och stärkelse, som bl.a. är lämplig till lättfödda hästar och ponnyer.

Det innehåller fiberrika råvaror, såsom timotej gräs, torkad betmassa, och lucern för att ge en bra känsla av mättnad och jästkultur för att stödja en god matsmältning. Dessutom är det tillsatt olika ingredienser såsom morotsflingor, vitlök och bockhorn, som gör mashen särskilt smakrik, vilket gör att fodret med fördel kan blandas med det övriga fodret, för att öka aptiten.

BROGAARDENS MASH LIGHT är därför lämplig till lättfödda hästar, hästar som inte tål mycket socker/stärkelse, kräsna hästar eller till hästen

som bara behöver lite extra omvårdnad. BROGAARDENS MASH LIGHT ska blötas upp i vatten innan utfodring.

Mash Light kan användas antingen som ett litet mellanmål eller som en del av den dagliga fodergivan. Denna mash är ett tillskott och kan inte ersätta hästens vanliga foder.

FOTSKRAPA GROV
Stålställning med 4 st borstar med styv borst. Lämplig för oömma skor med grov smuts. Mått: 300x290 mm. Borsthöjd: 57/80 mm. 
SKO OCH STÖVELBORSTE

Behändig sko- och stövelborste som passar de flesta utrymmen. 
Copyright © *|2016|* *|Täby Stall & Foder*, All rights reserved.
Täby Stall & Foder 
Besöksadress:
Rörby Gård, Angarn
18691 Vallentuna
www.tsf.se

Öppettider:
Måndag - Fredag 10-18
Lördag 10-14
Söndagar STÄNGT

Vår mejladress:
Info@tabystallofoder.se

Med reservation för tryckfel och slutförsäljning. Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta den prenumeration mejla oss


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Täby Stall & Foder AB · Box 46 · Brottby 08603 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp