Copy

2017-01-23

Normbrytande koreografi tar över Svarta huset i februari

Det konstnärliga forskningsprojektet KROPPSFUNKTION tar 14-26 februari över Svarta huset vid Telefonplan i Stockholm. I två veckor fylls huset av normbrytande dans och koreografi skapad av och med framstående dansare, etablerade koreografer och personer med funktionsvariationer. Förutom dagliga föreställningar innehåller veckorna även installationer, läsningar, samtal och bokbord.
I KROPPSFUNKTION betraktas så kallade ”funktionsnedsättningar” som funktionsmöjligheter och utgör själva utgångspunkten för det konstnärliga arbetet. Här tillvaratas de som högt utvecklade och specifika förmågor. Dansens är vårt gemensamma språk och det är där banbrytande koreografi kan skapas, säger Izabella Borzecka, verksamhetsledare på den koreografiska föreningen c.off som initierat och driver projektet.
 
Mellan 14-26 februari huserar KROPPSFUNKTION på Svarta huset vid Telefonplan för två fullspäckade veckor med föreställningar, installationer, läsningar, publikationer, som alla är utfall av projektet.
 
Först ut av föreställningarna är (im)perfekta koreografier, som får urpremiär den 14 februari. Föreställningen är framarbetad av en av Sveriges främsta fristående koreografer Cristina Caprioli, tillsammans med konstnärliga medarbetare från ccap och den dagliga verksamheten VIDA. 
 
– I föreställningen är alla som medverkar experter i sin egen rätt. Alla delar av rummet, alla som rör sig och talar är lika viktiga. Vi skapar en öppning, där våra respektive förnimmelser blir helt likställda. Det blir oerhört intimt och innebär att konsten praktiserar normbrytande och jämlikhet i sig själv, säger Cristina Caprioli.
 
Förutom (im)perfekta koreografier spelas även föreställningen Mina egna kroppar. Alla föreställningar och hela programmet på Svarta huset har fri entré.

(im)perfekta koreografier 
Av och med Cristina Caprioli Anja Arnquist Philip Berlin Carin Elander Pavle Heidler Madeleine Lindh och David Pervaz Specialskriven musik Yoann Durant
Speldatum

(im)perfekta koreografier
tisdag 14/2 kl. 19.00 premiär! (obs föranmälan krävs)
torsdag 16/2 kl. 19.00
fredag 17/2 kl. 19.00
lördag 18/2 kl. 18.00 + studiekretz efter föreställning
torsdag 23/2 kl. 19.00
lördag 25/2 kl. 18.00 + studiekretz efter föreställning

Mina egna kroppar
Fredag 24/2 kl. 13.00 premiär! (obs föranmälan krävs)
fredag 24/2 kl. 19.00
Lördag 25/2 kl. 13.00

För mer information och pressmaterial, kontakta:

Elin Grelsson Almestad, press och kommunikation
press@coff.se
08 - 545 200 55
www.kroppsfunktion.com

 

För fler pressbilder, se www.kroppsfunktion.se/press

KROPPSFUNKTION är ett konstnärligt forskningsprojekt som utmanar hierarkier och normer om förmågor, kroppar, rörelser och språk. Utifrån befintlig filosofisk och queerteoretisk forskning, samt genom att betrakta och tillvarata så kallade intellektuella och kognitiva "funktionsnedsättningar" som specifika och högt utvecklade förmågor skapar KROPPSFUNKTION ny koreografi där normbrytande förmågor tar plats på sina egna villkor.

 


KROPPSFUNKTION stöds av Arvsfonden
                   
       
KROPPSFUNKTION drivs av föreningen c.off. För mer information, se www.coff.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
C.off · Körsbärsvägen 9 NB · Stockholm 11423 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp