Copy
2016-10-24

Tove Sahlin och Kung Saga gymnasiesärskola medverkar i STYLES på Dans- och cirkushögskolan

Mina egna kroppar är ett konstnärligt samarbete mellan koreografen och dansaren Tove Sahlin från scenkonstkompaniet Shake it Collaboration och konstnärliga medarbetare från Kung Saga gymnasium i Stockholm. Samarbetet är en del av konst- och forskningsprojektet KROPPSFUNKTION. Den 18 november framför de ett utdrag ur föreställningen Mina egna kroppar på Dans- och cirkushögskolan i samband med AHRA-konferensen och sektionen STYLES. 
Mina egna kroppar undersöker skakandet som en slags minsta gemensamma nämnare för alla kroppar – gammal, nyfödd, sjuk, frisk, stark, trygg och rädd. Föreställningen utgår ifrån Tove Sahlins danssolo My own bodies som de konstnärliga medarbetarna från Kung Saga gymnasium har arbetat med och omskapat i sina egna kroppar.
 
– I Mina egna kroppar skakar alla på sitt sätt - tillsammans. Vi undersöker skakningar som känsla, rörelse och språk, säger Tove Sahlin.
 
Utdraget framförs i samband med den 13:e AHRA (Architectural Humanities Research Association)-konferensen som i år har tema Archtitecture & Feminism, i sektionen STYLES.
 
– I STYLES har arrangörerna öppnat upp för en vidare tolkning av vad det innebär att medverka vid en vetenskaplig konferens, där kunskap inte endast måste presenteras genom skrivet material. Vi är väldigt glada över att vara en del av detta sammanhang där vi kan bidra till hur queerfeministiska praktiker och pedagogiker undersöks inom det växande fältet för praktikbaserad, konstnärlig forskning, säger Izabella Borzecka, projektledare för KROPPSFUNKTION och verksamhetsledare för organisationen c.off, som driver projektet. 

Konferenssektionen STYLES arrangeras av konstkollektivet MYCKET.

För mer information och pressmaterial, kontakta:

Elin Grelsson Almestad, pressansvarig
press@coff.se
08 - 545 200 55
www.kroppsfunktion.com

För fler pressbilder, se www.kroppsfunktion.se/press

Mina egna kroppar är en del av KROPPSFUNKTION, ett konst- och forskningsprojekt som utmanar hierarkier och normer om förmågor, kroppar, rörelser och språk. Genom att betrakta och tillvarata så kallade intellektuella och kognitiva "funktionsnedsättningar" som specifika och högt utvecklade förmågor skapar KROPPSFUNKTION ny koreografi där normbrytande förmågor tar plats på sina egna villkor.
Vid sidan av Mina egna kroppar omfattar projektet även den flermediala föreställningen (im)perfekta koreografier, den populärvetenskapliga publikationen KROPPSFUNKTION – en antologi och en koreografisk verktygslåda. 
 

KROPPSFUNKTION stöds av Arvsfonden
                   
                            
KROPPSFUNKTION drivs av föreningen c.off. För mer information, se www.coff.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
C.off · Körsbärsvägen 9 NB · Stockholm 11423 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp