Copy

2017-01-27
Normbrytande koreografi till Scenkonstbiennalen
Den normbrytande föreställningen (im)perfekta koreografier är uttagen till Scenkonstbiennalen 2017. Föreställningen är ett samarbete mellan en av Sveriges främsta fristående koreografer Cristina Caprioli, konstnärliga medarbetare från ccap och den dagliga verksamheten VIDA. (im)perfekta koreografier har premiär i sin helhet den 14 februari på Svarta huset i Stockholm.
(im)perfekta koreografier är en föreställning där olika, särskilda röster dansar ett flerstämmigt samtal. Föreställningen är ett av flera utfall av ett konst- och forskningsprojekt med samma titel. Projektet betraktar så kallade intellektuella och kognitiva ”funktionsnedsättningar” som specifika och högt utvecklade förmågor. Scenkonstbiennalen blir första gången som föreställningens första del spelas utanför Stockholm. Dessförinnan har hela föreställningen premiär på Svarta huset den 14 februari.

– (im)perfekta koreografier är ett banbrytande sätt att skapa koreografi. Här tillvaratas den särskilda expertis som olika funktionsvariationer kan bidra med och den blir själva grundförutsättningen för det konstnärliga arbetet. Det är oerhört glädjande att vi nu är uttagna till Scenkonstbiennalen. Inte minst är det betydelsefullt för uppmärksammandet av och diskussionen kring funktionalitet, förmågor och koreografi som mellanmänskligt språk, säger Izabella Borzecka, verksamhetsledare på den koreografiska föreningen c.off som initierat och driver projektet.
 
Scenkonstbiennalen 2017 går av stapeln 23-28 maj i Norrköping. Biennalen innefattar utvalda produktioner, föreställningar från värdteatern, studentproduktioner samt internationella gästspel.

För mer information och pressmaterial, kontakta:

Elin Grelsson Almestad, press och kommunikation
press@coff.se
08 - 545 200 55
www.kroppsfunktion.com

 

För fler pressbilder, se www.kroppsfunktion.se/press

(im)perfekta koreografier är en del av KROPPSFUNKTION, ett konst- och forskningsprojekt som utmanar hierarkier och normer om förmågor, kroppar, rörelser och språk. Utifrån befintlig filosofisk och queerteoretisk forskning, samt genom att betrakta och tillvarata så kallade intellektuella och kognitiva "funktionsnedsättningar" som specifika och högt utvecklade förmågor skapar KROPPSFUNKTION ny koreografi där normbrytande förmågor tar plats på sina egna villkor.

Vid sidan av (im)perfekta koreografier omfattar projektet även det sceniska verket Mina egna kroppar, den tvärvetenskapliga publikationen KROPPSFUNKTION – en antologi och en koreografisk verktygslåda.


KROPPSFUNKTION stöds av Arvsfonden
                   
                         
KROPPSFUNKTION drivs av föreningen c.off. För mer information, se www.coff.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
C.off · Körsbärsvägen 9 NB · Stockholm 11423 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp