Copy

2017-01-19

(im)perfekta koreografier visas i unik uppsättning på Dansens Hus stora scen

 Föreställningen (im)perfekta koreografier spelas på Dansens Hus stora scen den 21 februari. (im)perfekta koreografier är framarbetad av en av Sveriges främsta fristående koreografer Cristina Caprioli, tillsammans med konstnärliga medarbetare från ccap och den dagliga verksamheten VIDA.
(im)perfekta koreografier är en föreställning där flera, olika, röster dansar ett flerstämmigt samtal. Nu visas den i en unik uppsättning på Dansens Hus, där publiken bjuds in till en helomfattande installation uppe på Stora scenen.
 
– Vi skapar en öppning, där våra respektive förnimmelser blir helt likställda. I föreställningen bryts det normativa och reglerade samtalet upp, vilket också gör att det inte finns några spärrar i mötet. Det blir oerhört intimt och innebär att konsten praktiserar normbrytande och jämlikhet i sig själv, säger Cristina Caprioli.
 
Föreställningen är ett av flera utfall av ett konst- och forskningsprojekt med samma titel. Projektet betraktar så kallade intellektuella och kognitiva ”funktionsnedsättningar” som specifika och högt utvecklade förmågor. Det tar också avstånd från så kallad ”integrerad dans” genom att förespråka och arbeta med jämlikhet bortom normens likhetskrav. Föreställningarna på Dansens Hus ges i samband med konferensen exChange Perspectives, som lyfter frågor om tillgänglighet och funktionalitet inom dansfältet.
 
- (im)perfekta koreografier är ett helt nytt sätt att skapa koreografi. Här inordnas inte de konstnärliga medarbetarna i sociala hierarkier utifrån normativa förmågor. I stället tillvaratar vi den särskilda expertis som olika funktionsvariationer kan bidra med. Här betraktas så kallade ”funktionsnedsättningar” som funktionsmöjligheter och själva grundförutsättningen för det konstnärliga arbetet, säger Izabella Borzecka, verksamhetsledare på den koreografiska föreningen c.off som initierat och driver projektet.
 
(im)perfekta koreografie
r har premiär 14 februari på Svarta huset.
 
Av och med Cristina Caprioli Anja Arnquist Philip Berlin Carin Elander Pavle Heidler Madeleine Lindh och David Pervaz Specialskriven musik Yoann Durant
 

För mer information och pressmaterial, kontakta:

Elin Grelsson Almestad, press officer
press@coff.se
08 - 545 200 55

www.kroppsfunktion.com

För pressbilder, se www.kroppsfunktion.se/press

KROPPSFUNKTION är ett konstnärligt forskningsprojekt som riktar kritik mot normer och hierarkier inom de koreografiska fälten. Med referens till egna kroppsliga erfarenheter och befintlig filosofisk och queerteoretisk forskning skapar KROPPSFUNKTION ny koreografi där normbrytande kroppar tar plats på sina egna villkor. Vid sidan av (im)perfekta koreografier omfattar projektet även det sceniska verket Mina egna kroppar, den tvärvetenskapliga publikationen KROPPSFUNKTION – en antologi och en koreografisk verktygslåda.


KROPPSFUNKTION stöds av Arvsfonden
                   
                     
KROPPSFUNKTION drivs av föreningen c.off. För mer information, se www.coff.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
C.off · Körsbärsvägen 9 NB · Stockholm 11423 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp