Copy

2017-02-03

Mina egna kroppar skakar om Svarta huset

Mina egna kroppar är ett konstnärligt samarbete mellan koreografen och dansaren Tove Sahlin från scenkonstkompaniet Shake It Collaborations och konstnärliga medarbetare från Kung Saga gymnasium. Föreställningen undersöker skakandet som minsta gemensamma nämnare för alla kroppar – gammal, nyfödd, sjuk, stark, trygg och rädd. I Mina egna kroppar skakar alla på sitt sätt, tillsammans. Premiär 24 februari på Svarta huset.
– Att arbeta med Kung Saga gymnasium är en fördjupning i hur dans uppstår - via lust att röra sig. lust att synas, att bli synlig genom dansen, säger Tove Sahlin.
 
Mina egna kroppar utgår ifrån Tove Sahlins danssolo My own bodies, som de konstnärliga medarbetarna från Kung Saga har arbetat med och omskapat i sina egna kroppar. Tillsammans undersöker de skakandet som rörelse, känsla och gemensamt språk. I arbetet och i föreställningen betraktas så kallade ”funktionsnedsättningar” som funktionsmöjligheter – högt utvecklade och specifika förmågor. Mina egna kroppar skakar om såväl kroppar som maktstrukturer och normer kring förmågor, funktionalitet och vem som förväntas ta plats.
 
– Jag har en svårighet, men det bryr jag mig faktiskt inte så mycket om. Jag är som alla andra och det tycker jag är bra, säger Anna Bring, konstnärlig medarbetare.
 
Tove Sahlin och Kung Saga gymnasium har arbetat tillsammans sedan februari 2016.
Under den senaste tiden har de bland annat framträtt på STYLES (AHRA-konferensen) och
Dansmässan med utdrag ur föreställningen Mina egna kroppar. Den 24 februari är det premiär
för hela föreställningen på Svarta huset. Föreställningen spelas vid tre tillfällen samma helg.
 
Av och med Tove Sahlin Camilla Lien Fadia Rahman Audri Linn Bergman Anna Bring My Edberg Julia Hedenström Amanda Krantzén Kristin Lundström Kamrén Donna Magnusson Alexander Malmgren Mahsheed Saber Henrietta Savage Magdalena Westin
Scenografi Josefin Hinders Musik Rebecca Neumann
 

För mer information och pressmaterial, kontakta:

Elin Grelsson Almestad, press och kommunikation
press@coff.se
08 - 545 200 55
www.kroppsfunktion.com

 

För fler pressbilder, se www.kroppsfunktion.se/press

Mina egna kroppar är en del av KROPPSFUNKTION, ett konst- och forskningsprojekt som utmanar hierarkier och normer om förmågor, kroppar, rörelser och språk. Utifrån befintlig filosofisk och queerteoretisk forskning, samt genom att betrakta och tillvarata så kallade intellektuella och kognitiva "funktionsnedsättningar" som specifika och högt utvecklade förmågor skapar KROPPSFUNKTION ny koreografi där normbrytande förmågor tar plats på sina egna villkor.

Vid sidan av Mina egna kroppar omfattar projektet även det flermediala projektet (im)perfekta koreografier, den populärvetenskapliga publikationen KROPPSFUNKTION – en antologi och en koreografisk verktygslåda.


KROPPSFUNKTION stöds av Arvsfonden.
                   
     
KROPPSFUNKTION drivs av föreningen c.off. För mer information, se www.coff.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
C.off · Körsbärsvägen 9 NB · Stockholm 11423 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp