Copy
"Okrenite lice prema suncu i nećete vidjeti sjenu." 
Helen Keller
Lokalni volonterski centar Zaprešić
Newsletter 11/2016

View this email in your browser

Izvještaj o provedbi projektnih aktivnosti i novostima na projektu "Lokalni volonterski centar Zaprešić" 


Tijekom prosinca 2016. godine na projektu "Lokalni volonterski centar Zaprešić" održalo se niz aktivnosti o kojima ovim putem želimo informirati lokalne organizatore volontiranja, volontere te zainteresiranu javnost.
Mjesec smo započeli obilježavanjem Međunarodnog dana volontera koji se veže za 05. prosinca, organizirali smo tribinu o "Međunarodnom volontiranju", podržali i zajedno s drugim dionicima u lokalnoj zajednici pokrenuli humanitarnu akciju, posjetili smo gradonačelnika, nagradili volontere i sl.

 Više o svemu čitajte u nastavku ovog newslettera.

VOLONTIRAŠ TI, VOLONTIRAM I JA!

Školski volonterski klubovi u osnovnim školama pozvali sve učenike i učenice škola da se uključe u obilježavanje volonterskog blagdana


U tjednu od 28. studenog do 02. prosinca 2016. godine u osnovnim školama partnerima postavili smo kartonske kutije u koje su svi učenici i učenice mogli ubaciti svoje definicije volonterstva. Izabrane radove i autore nagradio je i sam gradonačelnik grada Zaprešića, Željko Turk.
Plakat s izabranim radovima i autorima u školskoj knjižnici OŠ Antuna Augustinčića
Uključivanjem svih učenika i učenica u potpisivanje plakata doprinijeli smo podizanju svijesti o dobrobitima volontiranja 

U SURADNJI SA SREDNJOM ŠKOLOM BAN JOSIP JELAČIĆ I VOLONTERSKIM CENTROM ZAGREB ORGANIZIRANA TRIBINA NA TEMU MEĐUNARODNOG VOLONTIRANJA


U ponedjeljak, 05. prosinca 2016. godine u multimedijalnoj dvorani Srednje škole Ban Josip jelačić organizirana je tribina “Međunarodno volontiranje” u suradnji sa Srednjom školom Ban Josip Jelačić i Volonterskim centrom Zagreb.

Na tribini su sudjelovalo 80-ak učenika 4. razreda srednje škole.

Uvod u tribinu dale su prof. Željka Winkler, ispred Srednje škole Ban Josip Jelačić, i Vendi Keserica, koordinatorica školskih volonterskih grupa, koja je predstavila mogućnosti školskog i lokalnog volontiranja. Središnji dio izlaganja bazirao na iznošenju iskustva EVS volontera. Tako smo pobliže mogli dobiti sliku zašto su se Maria i Giacomo odlučili za volontiranje u Hrvatskoj.

ODRŽANA DODJELA PRIZNANJA ZA NAJBOLJE VOLONTERE U PROTEKLOJ ŠKOLSKOJ GODINI


U ponedjeljak, 05. prosinca 2016. godine, u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u 18.00 sati održana je svečana dodjela priznanja za najbolje volontere u protekloj školskoj godini. Ukupno je nagrađeno 15 volontera o kojima možete čitati na našoj web i Facebook stranici.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradskoj knjižnici Ante Kovačića koja je omogućila da se dodjela održi u lijepom i ugodnom okruženju! Zahvaljujemo se Televiziji Zapad što je medijski popratila današnji dan. I šećer na kraju, zahvaljujemo se i slastičarnici Lucijana koja nam je zasladila večer prekrasnom tortom.

Na kraju prigodne svečanosti i proslave iskoristili smo priliku za zajedničkim fotografiranjem

POSJET GRADONAČELNIKU GRADA ZAPREŠIĆA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA


U utorak, 06. prosinca 2016. godine, uslijedio je prijam kod gradonačelnika grada Zaprešića, Željka Turka, i dogradonačelnika, Alana Labusa. Predstavnici učenika i učenica OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Antuna Augustinčića su sa svim prisutnima i medijima podijelili što je za njih volontiranje te koje su dobrobiti za zajednicu. Nakon njihovog izlaganja, za volontiranje se zainteresirao i sam gradonačelnik koji je dobio prijavnicu za volontiranje u našoj udruzi.

POMOĆ PRI REALIZACIJI HUMANITARNE AKCIJE
"ULJEPŠAJMO BLAGDANE DJECI IZ LADUČA"

Caffe bar Garden u suradnji sa Centrom za mladež Zaprešić te volonterima, učenicima i profesorima Srednje škole Ban Josip Jelačić pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja slatkiša, igračaka i dobrovoljnih priloga za štićenika Dječjeg doma Laduč.

Humanitarna akcija traje od 12. do 19. prosinca, a sve donacije možete dostaviti na adresu Trg dr. Franje Tuđmana 8 (Caffe bar Garden) tijekom radnog vremena.

Humanitarnu akciju su podržali SŠ Ban Josip Jelačić, OŠ Antuna Augustinčića i OŠ Ljudevita Gaja čiji su učenici sudjelovali u osmišljavanju promotivnih letaka i plakata. Plakate je izložila i Gradska knjižnica Ante Kovačića. 

ŠKOLSKA VOLONTERSKA GRUPA
OŠ LJUDEVITA GAJA I OŠ ANTUNA AUGUSTINČIĆA


U četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, održao se sastanak školskih volontera u OŠ Ljudevita Gaja! Okupilo se ponovno mnoštvo vrijednih i kreativnih volontera i volonterki! Njihove radove ćete uskoro moći vidjeti na školskoj priredbi!
Sastanak školskih volontera u OŠ Antuna Augustinčića održao se u ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Centra za mladež Zaprešić i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Copyright © 2016 Centar za mladež Zaprešić, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp