Copy
“Budite od onih koji unaprijeđuju svijet i čine ga boljim.”
Friedrich Nietzsche
View this email in your browser
Newletter Loklanog volonterskog centra Zaprešić 
br. 08/2016

Nova godina provedbe projekta
"Lokalni volonterski centar Zaprešić"

U novoj godini financiranja projekt Lokalni volonterski centar Zaprešić nastavlja s razvojem lokalnog volonterskog menadžmenta. Provodit će ga Centar za mladež Zaprešić kao nositelj u partnerstvu s Gradom Zaprešićem i Općinom Brdovec, Srednjom školom Bana Josipa Jelačića, Osnovnom školom Antuna Augustinčića i Osnovnom školom Ljudevita Gaja te u suradnji s Udrugom studenata grada Zaprešića te KGZ Gradskom knjižnicom Ante Kovačića. 
Predviđeno trajanje projekta je od 01. kolovoza 2016. do 31. srpnja 2017. godine.
Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. 

Opći cilj projekta odnosi se na promoviranje i razvoj volonterskog menadžmenta na području grada Zaprešića i okolnih općina (općina Brdovec) putem osnaživanja udruga i javnim ustanova koje svojim radom i djelovanjem teže sustavnom unaprjeđenju razvoja volonterstva na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

 

Aktivnim zagovaranjem, promoviranjem i razvojem volonterstva i volonterskog menadžmenta u našoj lokalnoj zajednici doprinosimo ostvarivanju i sljedećih specifičnih ciljeva koji se odnose na:

  1. educiranje i osnaživanje kapaciteta lokalnih udruga i javnih ustanova u zajednici po pitanju menadžmenta volontera i kompetencija stečenih volontiranjem
  2. uključivanje i povećanje broja građana (posebice mladih) uključenih u volonterske aktivnosti na području lokalne zajednice 
  3. unaprjeđivanje odnosa između lokalnih organizatora volontiranja s jedinicama lokalne samouprave (grad Zaprešić i općina Brdovec)
  4. osiguranje uvjeta i podrške za pružanje volonterske pomoći u učenju (instrukcije) djeci kroz individualne i grupne oblike podrške korisnicima i njihovim obiteljima
  5. osnivanje i vođenje školskih volonterskih klubova koji promoviraju volonterski odgoj
  6. podizanje svjesnosti lokalne zajednice o volonterstvu kroz suradnju s lokalnim medijima, izdavanje promotivnog materijala i sl.
Kome je projekt namijenjen?
Lokalnim organizatorima volontiranja - udruge, ustanove, institucije
Aktivnosti projekta usmjerene su na direktan rad s organizatorima volontiranja (lokalne udruge, ustanove, institucije) odnose se na umrežavanje, edukacije, održavanje radnih sastanaka, informiranje putem newslettera, evaluaciju i sl.

Zainteresirani lokalni organizatori volontiranja (udruge/ustanove/institucije) s područja grada Zaprešića i općine Brdovec se na sudjelovanje u projektu mogu prijavite preko sljedećeg linka.
Volonteri - prošli, sadašnji, budući
Aktivnosti projekta usmjerene na direktan rad s volonterima odnose se na edukaciju, superviziju, održavanje radnih sastanaka, evaluaciju i sl.
Na projektu su otvorene različite volonterske pozicije (pružanje pomoći u učenju osnovnoškolcima slabijeg socijalno-imovinskog statusa, volontiranje u školskim volonterskim klubovima, drugim projektima Centra za mladež Zaprešić i loklanih udruga).

Zainteresirani volonteri se na sudjelovanje u projektu mogu prijaviti preko sljedećeg linka
Zaprešićki osnovnoškolci - učenici korisnici pomoći u učenju
Aktivnosti projekta usmjerene na direktan rad s učenicima korisnicima pomoći u učenju odnosi se na pružanje pomoći u učenju, rad kroz školske volonterske klubove, evaluaciju i sl.). 

Učenike identificiraju stručni suradnici u školama partnerima, no i sam Centar za mladež Zaprešić otvoren je komunikaciju s roditeljima i učenicima u potrebi. Za dodatne informacije slobodno se javite na sljedeći mail i/ili telefon (01/3311-711). 
Ideja je da sve tri skupine izravnih korisnika projekta "Lokalni volonterski centar Zaprešić" okupimo i na zajedničkim aktivnostima poput organiziranja volonterskih akcija, obilježavanja Međunarodnog dana volontera, promociji projekta i povećanju vidljivosti volontiranja u našoj lokalnoj zajednici. 

Više informacija o samom projektu možete dobiti i u kontaktu s voditeljicom projekta, Anamarijom Juroš, od ponedjeljka do petka, za vrijeme radnog vremena Centra za mladež Zaprešić na telefon: 01/3311-711 ili na mail: anamarija@czmz.hr.

Besplatno se pretplatite se na ovaj i sljedeće brojeve newslettera koji će Vas na vrijeme informirati o temama važnim za realizaciju projekta i razvoj loklanog volonterskog menadžmenta.
Copyright © 2016 Centar za mladež Zaprešić, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp