Copy
"Pesimist vidi poteškoće u svakoj šansi.
Optimist vidi šansu u svakoj poteškoći."
Winston Churchill
Lokalni volonterski centar Zaprešić
02/2017
Newsletter br. 13
Izvještaj o provedbi projektnih aktivnosti i novostima na projektu "Lokalni volonterski centar Zaprešić"

Na projektu "Lokalni volonterski centar Zaprešić" održalo se niz aktivnosti o kojima ovim putem želimo informirati lokalne organizatore volontiranja, volontere te zainteresiranu javnost. Sa školskom volonterskom grupom Srednje škole Bana Josipa Jelačića obilježili smo Dan sigurnijeg interneta, 07. veljače, dok smo s učenicima osnovnih škola realizirali volontersku akciju za udrugu "Šapica". Više o svemu čitajte u nastavku ovog newslettera.

ŠKOLSKI VOLONTERSKI KLUB SREDNJE ŠKOLE BANA JOSIPA JELAČIĆA: 
Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, 07. veljače

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, 07. veljače, koordinatorica Vendi Keserica ispred Centra za mladež Zaprešić i projekta “Lokalni volonterski centar Zaprešić” sudjelovala je u realizaciji radionica o elektroničkom nasilju za učenike prvih razreda Srednje škole Bana Josipa Jelačića.

Učenice volonterke trećih razreda Bruna Antić, Tea Čičić i Ema Franka Šoštarić su uz podršku profesorice Željke Winkler i psihologinje Marine Sviben Družinec provele interaktivne i dinamične satove etike i razredne nastave.

Cilj je osvijestiti vlastito ponašanje na internetu i educirati se o sigurnom korištenju interneta kao i o mogućim rizicima pri korištenju interneta.

Radionice za učenike vode učenice volonterke trećih razreda Bruna Antić, Tea Čičić i Ema Franka Šoštarić uz podršku profesorice Željke Winkler i psihologinje Marine Sviben Družinec. Partner u ovim aktivnostima je Centar za mladež Zaprešić.
Svi zainteresirani za ovu temu mogu posjetiti i web stranicu Centra za sigurniji Internet www.csi.hr, na kojoj se može naći više informacija o obilježavanju Dana sigurnijeg interneta u cijeloj zemlji, o web kvizu, edukativnim stručnim člancima i slično.
Volonterska akcija školskih volonterskih grupa usrećila pse u Šapici

U sklopu projekta “Lokalni volonterski centar Zaprešić” s učenicama Osnovne škole Ljudevita Gaja i Osnovne škole Antuna Augustinčića posjetili smo udrugu Šapica kako bismo im dostavili sve prikupljene donacije koje smo prikupili školske volonterske grupe. 

Trenutno je u azilu smješteno oko 85 pasa, svih uzrasta. Učenicama su srcu najviše prirasli štenci koji su se igrali i zaigrano promatrali sve što se oko njih događa. Hvala Ivi koja nas je lijepo ugostila i objasnila nam s kojim problemima i izazovima se svakodnevno nose. Naravno, pored svega, ispričala nam je ponešto i o onim lijepim trenucima, npr. kada psi nađu svoje nove obitelji!

Više o udruzi možete pročitati na njihovim web stranicama: http://sapica.hr/

Možda netko od vas postane novi donator ili čak udomitelj! 

Hvala svima koji su omogućili da djeca izrealiziraju svoju volontersku akciju na koju mogu biti jako ponosni.

Akcija prikupljanja donacija se održavala u četvrtak, 02. veljače, u OŠ Ljudevita Gaja, i u petak, 03. veljače, u OŠ Antuna Augustinčića.
Podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju za 2016. godinu

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva sve udruge, ustanove, zaklade i fundacije, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su tijekom 2016. godine bili organizatori volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju.

Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu („Narodne novine“ broj: 58/07 i 22/13), te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja („Narodne novine“ broj 104/15), svaki organizator volontiranja dužan je dostaviti godišnje izvješće o volontiranju Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenoga Zakona i razvoj politike volonterstva.

Izvještajno razdoblje se odnosi na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine a rok za dostavu izvješća je 31. ožujak 2017. godine.

Izvješće o organiziranom volontiranju podnosi se putem web aplikacije koju je moguće pronaći na sljedećoj poveznici.
Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Centra za mladež Zaprešić i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Copyright © 2017 Centar za mladež Zaprešić, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp