Copy

maart 2021

IJskoud de eerste

Over de zomer kan ik zingen,
ook de lente krijgt mijn lied.
Maar ik kan me niet bedwingen
bij de eerste sneeuwklokspriet.

Die eigenwijze witte donder
die zich door de korstgrond spietst,
is voor mij een wilskrachtwonder,
want wie bloeit nou als het vriest?

En, daarom, als de kou de grond kust,
laat ik mijn wanten in de kast
en kniel met blote handen
voor mijn eerste voorjaarsgast.


Jan Balkon
Uit: ik wou dat ik een vogel was


Februari was een bijzonder maand, een weekend op de schaatsen in de sneeuw, en de week daarop in de zon op eigen terras; een weekend vol ijspret, gevolgd door een weekend vol zon en een heerlijke temperatuur. Kleine pareltjes in een wereld van lock-down en dreigende verveling. De lente komt, dat is zeker, voorzichtig werkte ik weer in de tuin en zowaar er was al een lieveheersbeestje. Houdt u het nog vol? weinig contacten, kerkdiensten via de webcam of het internet? Gelukkig zijn de vaccinaties begonnen, er komt wat ruimte voor de jeugd , scholen weer een beetje open. De achterliggende tijd wordt gedomineerd door wat niet kon. Geen afscheid van geliefden met veel mensen maar steeds in kleine kring. Ik nam afscheid van mijn buurvrouw, even oud als ik, het bracht me uit mijn evenwicht. De tijd ging voorbij met o.a. zorg voor een asielzoekersgezin, dat nu eindelijk een huis is toegewezen. Maar hoe kom je aan spullen als alle winkels dicht zijn; het is een hele uitdaging. Vandaag heb ik gordijnen genaaid, het einde van die zorg komt in zicht. Ik ben blij dat de dagen lengen, het leven weer wat meer buiten de eigen muren kan afspelen al is de vrijheid die toegezegd is nog maar heel gering.
Houdt moed en hoop; ik hoorde van enkele Laatdienstbezoekers dat ze gevaccineerd zijn, het wordt beter, al zal het nooit meer zijn als voorheen. Er komt een nieuwe tijd, met nieuwe verantwoordelijkheden en nieuwe kansen.
Zolang de bioscopen en theaters nog niet open zijn zullen er ook nog geen Laatdiensten zijn.
Hopelijk kan ik in een volgende nieuwsbrief iets definitievers zeggen over de Laatdiensten van het volgend seizoen. Vrede en alle goeds!!

Gonny Loman


Giften zijn altijd welkom:
  • NL69 INGB 0009 1497 58 t.n.v. Laatdiensten te Alkmaar of
  • NL77 INGB 0002 6852 43 t.n.v. Alkmaarse Raad van Kerken o.v.v. Gift Laatdiensten (De Alkmaarse Raad van Kerken heeft een ANBI-status)
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
wijzig uw e-mailadres     schrijf u uit voor onze nieuwsbrief
 
LAATDIENSTEN ALKMAAR
eerste zondag van de maand - 11:00 uur - Lutherse kerk - Oudegracht 187

Email Marketing Powered by Mailchimp