Copy

november 2021 - 2

Mededeling betreffende coronacheck

De huidige situatie in de coronapandemie maakt het niet eenvoudig hoe om te gaan met de voortgang van de Laatdiensten. Voor november is alles voorbereid, de liturgie is klaar, het koor heeft geoefend, de 2de Laatdienst is zondag om 11.00 uur in de Lutherse kerk.

Hoe het over een maand is kunnen we niet voorspellen, maar er zijn sombere scenario’s denkbaar.
De coördinatiegroep van de Laatdiensten heeft het beleid steeds afgestemd op de landelijke regels en zich solidair verklaard met theaters en bioscopen. Als we die lijn doortrekken op de nieuwe ingangsdatum (6 nov.) zouden we nu uit komen op het checken van bezoekers en koorleden bij het kerkbezoek op de komende zondag door te vragen naar de QR-code en legitimatie.

Daarmee zitten we in een lastig dilemma. We willen niemand uitsluiten én een veilige plek bieden voor iedereen. Om nu voor zondag al een besluit te nemen bleek te vroeg na overleg met het koor, er is terechte weerstand en begrip. Daarom schorten we een definitief besluit nog even op.

Deze zondag gaat door zoals voorbereid, geen check bij binnenkomst, maar wel het dringend advies: blijf thuis bij klachten. We vertrouwen er op dat eenieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf en anderen.

We zien uit naar ieders komst, en hopen op een inspirerende Laatdienst a.s. zondag.

Gonny Loman
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
wijzig uw e-mailadres     schrijf u uit voor onze nieuwsbrief
 
LAATDIENSTEN ALKMAAR
eerste zondag van de maand - 11:00 uur - Lutherse kerk - Oudegracht 187

Email Marketing Powered by Mailchimp