Copy
Nieuwsbrief - februari 2017
View this email in your browser

Inschrijven VKB - Mercer / Marsh Award nog een maand mogelijk!

Zit u in een gemeente die vertegenwoordigd wordt door kerkrentmeesters en gaat uw gemeente op een vernieuwende manier met beheerstaken om? Wordt er afgeweken van gebruikelijke patronen? Is er een effectieve verandering die creatief tot stand is gekomen? Zo ja, dan zoekt de VKB uw gemeente. De VKB-Mercer/ Marsh Award wordt op het  VKB Congres van 22 april 2017 uitgereikt. De beste drie inzendingen worden met een geldprijs beloond: €3000, €1500 en €500.
 
Het belangrijkste criterium voor het winnen van de Award is: op welke wijze heeft uw gemeente zich ingezet op integrale beleidsontwikkeling? Daarmee wordt bedoeld dat er nauwe samenwerking is tussen mensen in de gegeven omstandigheden.

Inzendingen dienen te worden ingevuld op het daarvoor bestemde formulier. Tot vrijdag 17 maart 2017 kunnen inzendingen worden gestuurd aan de VKB: Antwoordnummer 120, 3300 VB Dordrecht (postzegel is niet nodig) of mail naar info@kerkrentmeester.nl o.v.v. ‘VKB-Mercer/ Marsh Award’.

“Wanneer er mensen in het land zijn die dit een goed idee vinden, dan ben ik bereid mijn ervaringen met anderen te delen, want dit is een mooie vorm van samenwerking met als doel: enkel en alleen om van elkaar te leren. Misschien kan dit idee worden uitgerold.”

Co Tollenaars, kerkrentmeester van de Hervormde gemeente Klundert
winnaar VKB- Mercer/ Marsh Award 2016

Aanvragen instandhoudingssubsidie

Eigenaren van rijksmonumenten (geen woonhuizen) kunnen tot en met 31 maart instandhoudingssubsidie aanvragen. De Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) is bedoeld voor het planmatig in goede staat houden van een monument. Dat betekent voornamelijk onderhoud, zoals schilder- en herstelwerk. De eigenaar stelt daartoe een zesjarig instandhoudingsplan op met het vereiste begrotingsmodel.

De aanvraagperiode is jaarlijks van 1 februari tot en met 31 maart. De maximale subsidiabele kosten bedragen bij gebouwde monumenten over de gehele periode van 6 jaar maximaal 3% van de herbouwwaarde van uw monument. Het geld wordt uitgekeerd in jaarlijkse voorschotten. Of u een verantwoording moet indienen om de subsidie na 6 jaar vast te laten stellen, hangt af van de hoogte van de verleende subsidie.

U kunt uw aanvraag digitaal of op papier indienen, via de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De Rijksdienst wijst de subsidies toe en verdeelt het beschikbare budget. Voor meer informatie kijk op Monumenten.nl.

 


Kerkenbeurs Nederland 2017

Voor iedereen die zorgt draagt voor het beheer en de exploitatie van het kerkgebouw organiseert Helderblauw BV op 17 en 18 maart de Kerkenbeurs. Ruim 100 aanbieders van facilitaire producten en diensten zullen plaats nemen op de beursvloer van de Jaarbeurs in Utrecht. 

Er zijn praktische workshops en masterclasses over onder andere energiebeheer, her- & nevenbestemming en kerkelijke communicatie. Op de website van Kerkenbeurs Nederland 2017 vindt u de verschillende programmaonderdelen. Hier kunt u zich ook aanmelden.

VKB congres 2017

Heeft u 22 april 2017 al genoteerd in uw agenda? Op deze dag is namelijk het jaarlijkse VKB-congres dat in het teken zal staan van proactief Kerkbeheer.

Met onder andere de algemene ledenvergadering, deskundige sprekers, speeddates met professionals uit het werkveld Kerkbeheer en de uitreiking van de VKB-Mercer/Marsh Award.

Het belooft een dag te worden met veel interactie. We hopen u  te verwelkomen.


Handleiding kerkrentmeester

De handleiding voor kerkrentmeesters is een naslagwerk en verwijsgids voor iedereen die in dienst van de kerk bezig is met de facilitaire ondersteuning van het gemeentewerk.

De 20e en herziene druk is verkrijgbaar in de webshop

Wijzigingen binnen uw college?

Om u adequaat van informatie te voorzien, beschikken wij graag over actuele e-mailadressen waarmee we in staat zijn u en uw college te bereiken. Klik hier voor meer informatie. Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief, klik dan hieronder op de link "unsubscribe from this list".


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer · Nic. Maessingel 271d · - · Dordrecht, Zh 3311 KS · Netherlands