Copy
Nieuwsbrief - januari 2017
View this email in your browser

Doe mee aan de internetconsultatie  SILA

De overheid heeft een internetconsultatie geopend waar men kan reageren op het besluit om vanuit de Basisregistratie Personen (BRP) geen gegevens meer te verstrekken aan de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA). SILA krijgt adreswijzigingen automatisch door van de burgerlijke gemeenten. Via een slim systeem ontvangen de kerkelijke gemeenten deze informatie, zodat ze nieuw ingekomen leden kunnen verwelkomen. De privacy van leden is hierbij gegarandeerd.

De SILA krijgt mutaties als verhuizingen automatisch door van de burgerlijke gemeenten. Met de wijzigingen van het besluit Basisregistratie Personen (BRP) worden deze gegevens niet meer verstrekt aan de SILA. Niet ieder kerklid denkt eraan of is in de gelegenheid om veranderingen door te geven aan de administratie.


Door de internetconsultatie kunt u als kerkrentmeester van u laten horen! Het plaatsen van uw reactie is mogelijk tot 3 februari. Dit kan via de volgende website: 
www.internetconsultatie.nl/inschrijftermijnbrpvreemdelingen en klik daar op Reageer op consultatie.

“SILA is een goed werkende en handige manier voor kerken om hun administratie op orde te houden. Op deze manier houden wij onze leden in het oog. Zoals andere ledenorganisaties dat ook via zo’n regeling doen. Waarom wil de overheid iets opheffen wat goed werkt en zinvol is?”
- Scriba René de Reuver -

Vernieuwingen op de website www.kerkrentmeester.nl

Een nieuwe digitale kennisbank en een alfabetische lijst met meer dan 80 relevante onderwerpen voor kerkrentmeesters zijn twee voorbeelden van vernieuwingen op onze website. In de loop van 2017 zullen steeds meer relevante items “vertaald” worden naar toegankelijke notities. Dit gebeurt mede naar aanleiding van vragen die door kerkrentmeesters aan ons bureau worden gesteld, of aan de hand van thema’s die via de vereniging VKB (zoals uit de beleidscommissies) worden aangedragen. We proberen zo goed en handzaam mogelijk relevante informatie voor kerkrentmeesters te verzamelen, te onderzoeken en zodanig toegankelijk te maken, dat kerkrentmeesters er mee geholpen zijn.

Suggesties

Feedback en mogelijke aanvullingen worden enorm gewaardeerd. We hebben een gelimiteerd bureau. ‘Kerkrentmeesters helpen kerkrentmeesters’ is ons adagium. Dus we worden er samen beter van, als u suggesties hebt, verbeteringen, vragen of mensen weet die op een bepaald onderwerp ons als VKB en als kerkrentmeesters verder kan en wil helpen, neem dan contact met ons op.
 

Start Actie Kerkbalans

De Actie Kerkbalans zal aanstaande zaterdag 21 januari officieel van start gaan. Met het jaarthema Mijn kerk verbindt zijn vele gemeenten aan de slag gegaan. De materialen zijn binnen en kunnen rondgebracht of verzonden worden.  

Meer dan honderd lokale kerken nemen deel aan het “inluidmoment”. Op verschillende plekken verspreid over het land zullen om 13.00 uur de kerkklokken klinken, de actie wordt dan letterlijk “ingeluid”. Diverse bekende Nederlanders luiden de klokken voor hun plaatselijk gemeente of parochie.

Bij de Dom in Utrecht zal er samen met Ernst en Bobbie (bekend van televisie) een recordpoging klokluiden worden gehouden. Het record is gebroken als zo'n 300 kinderen enkele minuten lang een klokje laten klinken. Meer informatie hierover klik hier.

Wij wensen alle kerkrentmeesters en gemeenten een goede Actie Kerkbalans toe.

VKB congres 2017

Heeft u 22 april 2017 al genoteerd in uw agenda? Op deze dag is namelijk het jaarlijkse VKB-congres dat in het teken zal staan van proactief Kerkbeheer.

Met onder andere de algemene ledenvergadering, deskundige sprekers, speeddates met professionals uit het werkveld Kerkbeheer en de uitreiking van de VKB-Mercer/Marsh Award.

Het belooft een dag te worden met veel interactie. We hopen u  te verwelkomen.

Deelname VKB-Mercer/Marsh Award

Wilt u kans maken op de VKB-Mercer/Marsh Award 2017? Stuur dan uw innovatieve en succesvolle project of werkwijze naar ons op. Het belangrijkste criterium voor de Award is: op welke wijze heeft uw gemeente ingezet op de integrale beleidsontwikkeling?
De drie beste inzendingen worden beloond met geldprijzen.

Meer informatie en het deelnameformulier kunt u hier vinden. Inzenden kan tot 17 maart 2017

Wijzigingen binnen uw college?

Om u adequaat van informatie te voorzien, beschikken wij graag over actuele e-mailadressen waarmee we in staat zijn u en uw college te bereiken. Klik hier voor meer informatie. Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief, klik dan hieronder op de link "unsubscribe from this list".


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer · Nic. Maessingel 271d · - · Dordrecht, Zh 3311 KS · Netherlands