Copy
Nieuwsbrief #2 T.V. Yerseke
View this email in your browser

Beste leden,

Voor jullie ligt de tweede nieuwsbrief van dit jaar. We blikken even terug op activiteiten die hebben plaatsgevonden en geven een korte update van gespeelde competities.

Ook voor de komende periode staan er voldoende activiteiten, met name voor de jeugd, op het programma.

Ons “nieuwe” complex
Vorig jaar hebben we het besluit genomen de banen te renoveren en over te gaan op de nieuwe ondergrond ‘smashcourt’. De keuze is niet verkeerd geweest. We kunnen bijna altijd tennissen en de banen hebben, zeker tijdens het Rico Moda Open toernooi, hun meerwaarde bewezen. Nauwelijks uitval en bijna alles op tijd en binnen de schema’s.

Ook zien we dat meer mensen ’s avonds bezig zijn. We hoeven niet meer ongerust te zijn, als er een regenbuitje valt.

De onderhoudsvrijwilligers onderschrijven de kwaliteit van de banen. Minder onderhoud, lekker vlak en af en toe wat bladeren verwijderen, daar blijft het bij. Onze accommodatie is mooi en schoon. Het hekwerk is prachtig en geeft ons complex een mooie uitstraling. De beplanting die de onderhoudscommissie plant en nog aanplant maakt die uitstraling optimaal.

Toch is er ook een punt van aandacht en zorg. Het hekwerk is kwalitatief niet zo degelijk als het oude was. Dus ‘lekker’ in het gaas vallen, springen of de bal er in slaan, leidt al snel tot deuken en een coating die los laat. Nog geen reden voor paniek, maar wel een punt van aandacht. Houd hier dus allen rekening mee!

Kortom we maken er werk van om het jullie naar de zin te maken!

Rico Moda open toernooi en uitslag enquête
We blikken nog even kort terug op het tweede Rico Moda toernooi. Het eerste weekend was door veel spelers afgeblokt, waardoor er nauwelijks wedstrijden mogelijk waren en de banen dicht bleven.

Ook de weersomstandigheden in het finale weekend waren niet altijd wat in je in de zomer verwacht. Een heuse zomerstorm teisterde de banen op zaterdag, maar de spelers pakten dit sportief op. Juist bij een toernooi als dit wordt duidelijk dat er heel veel mensen actief bij de vereniging zijn betrokken. De kantine-, wedstrijd-, evenementen- en onderhoudscommissie deden hun werk, zodat de spelers hun wedstrijden konden spelen.

Natuurlijk zijn wind, regen en een lage temperatuur niet de juiste ingrediënten voor een optimaal toernooi, maar het was wederom geslaagd met een fantastisch gezellige feestavond. Tenslotte werden onze sponsoren uitgenodigd voor de feestavond.

Enquête
De toernooicommissie heeft onderkend dat het huidige afvalsysteem spannend is en de prestaties ten goede komt, maar ziet ook dat de belangstelling minder is en dat dit niet alleen komt doordat het toernooi in de zomervakantie viel.

In het toernooiboekje zat dit jaar een enquêteformulier, 43 spelers leverden deze in. De conclusie is dat het afvalsysteem zal wijzigen naar een poulesysteem waardoor iedereen meerdere wedstrijden kan spelen. Dit vraagt voor de wedstrijdleiding echter wel meer voorbereidend werk, het zou dus erg op prijs worden gesteld als er leden zijn die zich aan zouden willen melden voor deze commissie.

Ladies- en gentlemen’s night
Vrijdagavond 4 september en zaterdagavond 5 september zijn beide activiteiten gehouden. De belangstelling was niet groot, maar gezellig was het wel.

Hoe dit in het nieuwe jaar gaat, is nog niet bekend. De evenementen commissie komt hier ongetwijfeld op terug.

Eerste Tennis Star Tour in Yerseke
De kinderen die tennissen op niveau rood en oranje hebben een actieve zondagochtend gehad op 20 september. Er werd volop getraind met veel plezier, en de toeschouwers genoten op het terras van de heerlijke najaarszon. Voor alle kinderen was er na afloop nog een leuke verrassing.

Naast de activiteiten die geweest zijn staan er ook nog een aantal activiteiten gepland:
Op vrijdag 2 en 16 oktober en op 6 november worden er tosmiddagen en avonden georganiseerd voor alle jeugdleden. Alle jeugdleden hebben hierover een mail ontvangen.

Overige Activiteiten
Op 18 en 25 september zijn in samenwerking met de gemeente Reimerswaal, TOZ  ’SjorsSportief’ inloop jeugdtrainingen georganiseerd. Een aantal nieuwe kinderen hebben door ‘meester Jermo’ voor het eerst kennis gemaakt met tennis.

Halloween
Op 6 november geven we de tos een bijzonder griezelig tintje; iedereen mag verkleed komen in het thema Halloween. We hopen op een grote opkomst!

Clubkampioenschappen Mix voor onder- en boven de 50 jaar
De club kampioenschappen mix net achter de rug. We hebben een groot ledenbestand en vinden dat iedereen vanaf 15 jaar best wel een tennis-mix-partner zou moeten kunnen vinden om het binnen de vereniging tegen elkaar op te nemen.

Ook hebben we de mogelijkheid geboden als vrije keuze in te schrijven voor ouder dan 50 jaar en jonger dan 50 jaar, zodat ook de ‘oudere koppels’ de strijd aan durven gaan. Mocht je nog geen tennispartner hebben om aan dubbel / mix competities mee toe doen dan kan je je ook individueel inschrijven. De wedstrijdleiding zal dan proberen spelers aan elkaar te koppelen.

We feliciteren Kees van der Kuijl en Adrina de Koeijer met de 1e plaats in de GD5 en David en Inge Bakker met de 1e plaats in de GD7!

Tennislessen
Via de mail zijn jullie geïnformeerd over de mogelijkheden om ook buiten op onze eigen banen te lessen. TOZ verzorgt dit op dinsdag en vrijdag. Wil je graag een andere dag, maak dit dan kenbaar aan TOZ, zodat zij een alternatief kunnen aangeven.

Er zijn nog voldoende mogelijkheden en het nieuwe lesseizoen begint vanaf 5 oktober, dus wees er nog snel bij!

Inschrijven kan via de site van TOZ of de link op onze eigen site www.tvyerseke.nl.

Jeugdzomerdagen en -competities

Voorjaarscompetitie 2015
In de voorjaarscompetitie hadden we twee jeugdploegen in competitie, te weten een meisjes- (t/m 17 jaar) en een jongensteam (t/m 14 jaar). Beiden deden het verrassend goed. Calvin Hannewijk, Raoul Barbé, Vincent Elzinga, Jens Koeman, Max de Jager en Miquel Barbé kwamen 2 puntjes tekort om M.L.T.C. van de eerste plaats te verdrijven.

Iris Izebout, Fabiënne de Jager, Tham Cao, Elize den Engel, Esmee Neels en Laura Koster werden 2e en moesten Westerschouwen voor zich laten.

Zomer 2015
In de week van onze open toernooi zijn voor de thuisblijvende jeugdige tennisleden in samenwerking met TOZ en andere tennisverenigingen drie achtereenvolgende jeugddagen georganiseerd op drie verschillende tenniscomplexen, te weten Kapelle, Wemeldinge en Yerseke. De belangstelling hiervoor was best wel groot, waarbij het wel duidelijk was dat veel spelertjes graag op het eigen dorp aanwezig wilden zijn. Voor het drieluik van dagen waren de aanmeldingen beduidend minder. Toch kijkt de organisatie terug op een succesvol verlopen ‘tenniskamp’.

Na de zomervakantie is er gelijk een goede start gemaakt met het werven van nieuwe jeugdleden voor onze tennisvereniging. Alle kinderen van groep 1 tot 4 konden zich via www.sjorssportief.nl inschrijven voor een proefles. Op vrijdag 18 en 25 september hebben een aantal kinderen de eerste stappen op de tennisbaan gezet.

Najaarscompetitie 2015
Net als in het voorjaar hebben we één jongensteam t/m 14 jaar en één meisjesteams t/m 17 jaar. Beiden teams zijn de eerste speeldag met de volle winst naar huis gekomen. Goed gedaan jongens en meiden.

Jongens t/m 14 jaar
Max de Jager
Kilian van de Vrie
Max-Imilian van Oost
Tijs Joosse

Stand   #W W G V Pt. Voor Tegen
1 T.V. Yerseke 1 3 3 0 0 17 17 1
2 TV de Goese Maan 1 3 1 1 1 7 7 11
2 T.V. Goblin 1 3 1 0 2 7 7 11
4 T.C. Hontenisse 1 3 0 1 2 5 5 13

Meiden t/m 17 jaar
Fabienne de Jager
Iris Izeboud
Esmee Neels
Tham Cao
Eliza van den Engel

Stand   #W W G V Pt. Voor Tegen
1 T.C. Animo 1 3 3 0 0 16 16 2
1 T.V. Yerseke 1 3 3 0 0 16 16 2
3 T.V. Eegedima 1 3 2 0 1 12 12 6
4 De Bongerd - Kloetinge 1 3 1 1 1 8 8 10
5 Tebo 1 3 1 0 2 7 7 11
5 T.V. Duiveland 1 3 1 1 1 7 7 11
7 T.C. De Klappers 1 3 0 0 3 4 4 14
8 L.T.C. Zierikzee 2 3 0 0 3 2 2 16

Wil je ze komen aanmoedigen zondag 4 en 18 oktober spelen beide teams thuis om 10 uur in de ochtend. De meiden spelen hun laatste wedstrijd 25 oktober ook thuis om 10 uur.

Vanaf heden is Richard Martinu (vader van Alexia en Iskander) erbij gekomen om onze jeugdcommissie te versterken. Heb je interesse en vind je het leuk om iets actiefs met kinderen te doen? Kom ons dan helpen bij de jeugd commissie. Mail ons jc.tvyerseke@hotmail.com

Seniorencompetities najaar 2015

Mix
Het voorjaarsmix-team heeft dapper en vol goede moed ingeschreven voor de najaar competitie. Het team is op diverse plaatsen gewijzigd. Vrouwen genoeg, en nu nog mannen erbij, aldus teamleidster Lia Kole.

Momenteel bestaat het team uit Eric Vermijs, Richard Martinu, Kevin Dijkwel, Bart Buijnooge, Leo van Hekke, Paul Izeboud, Pamela Nieuwenhuize, Lia Kole, Michelle van Dixhoorn, Mireille Rentmeester, Anja van Laarhoven en de pechvogel van dit team Philip Dijkwel; hij brak tijdens het Rico Moda toernooi beide polsen en is nog aan het herstellen.

De eerste wedstrijddag vond plaats in Vlissingen en de eerste wedstrijd heren dubbel meteen gewonnen! Een goed begin maar deze trend kon helaas niet vol gehouden worden, met verlies van een mix en de dames dubbel.

Een week later stond Hoek op het programma in ons eigen ‘Yese’. Er werd weer dapper gestreden, en het ging gelijk op. Maar helaas tellen alleen de eindcijfers en werd de dag afgesloten met een 0-4 eindstand. 

Op zaterdag 26 september ging de reis ‘naar d’n overkant’, naar T.V. De Eikenhorst in Koewacht, en onder stralende condities werd er fanatiek gestreden. Invaller Paul Izeboud streed samen met Eric Vermijs in de herendubbel naar de overwinning 7-6, 2-6, 1-6. Ook de damesdubbel werd keurig gewonnen door Paméla Nieuwenhuize en Mireille Rentmeester 1-6, 4-6. De eerste mix werd overtuigend gewonnen door Paméla Nieuwenhuize en Eric Vermijs 0-6, 0-6 Tenslotte ging de tweede mix, Mireille Rentmeester en Paul Izeboud, naar de tegenstander maar dat mag de pret niet drukken. Goed gespeeld dus!

Stand   #W W G V Pt. Voor Tegen
1 Tiola 2 3 2 0 1 8 8 4
2 T.V. Hoek 1 3 2 0 1 7 7 5
3 L.T.C. DOS 1 3 1 1 1 6 6 6
3 T.V. De Eikenhof 2 3 1 1 1 6 6 6
3 L.T.C. Zierikzee 2 3 1 1 1 6 6 6
6 De Bongerd - Kloetinge 5 3 1 0 2 5 5 7
6 T.V. Yerseke 1 3 1 1 1 5 5 7
6 L.T.C. Den Haene 1 3 1 0 2 5 5 7

Heren
Dit team is opnieuw door Erik Louwerse vorm gegeven. Christiaan Broere haakte op het laatste moment af i.v.m. studie (succes daarmee!) Dirk de Witte had, naar verluidt, al spijt van zijn beslissing om niet meer te spelen. De teamleden zijn:
Erik Louwerse
Julien Barbé
Ronny van Hekke
Kees van der Kuijl
Jaap Hollemans
Theo Elzinga

Stand   #W W G V Pt. Voor Tegen
1 T.V. Holy 1 3 3 0 0 14 14 4
2 Deuce-Again 1 3 2 0 1 12 12 6
3 T.V. Rico 1 2 2 0 0 8 8 4
4 L.T.C. Bathse Kreek 1 3 1 1 1 8 8 10
5 T.C. Pagnevaart 1 2 1 0 1 6 6 6
6 L.T.C. Maasdam 1 3 0 1 2 6 6 12
7 T.V. Yerseke 1 3 0 0 3 5 5 13
8 T.V. Eegedima 1 1 0 0 1 1 1 5

Dames
Onze ‘meiden’ gaan gewoon door. Teamleden zijn:

Sylvia Lindenberg
Anne Vogelaar
Adrina de Koeijer
Elise Quist
Anne-Wil Boone
Linda van Gorsel
Lindy Mans
Mireille Rentmeester

Stand   #W W G V Pt. Voor Tegen
1 TV de Goese Maan 1 3 3 0 0 14 14 4
2 L.T.C. Zierikzee 1 3 1 1 1 9 9 9
3 T.V. Yerseke 1 3 1 1 1 7 7 11
4 STV Gravelsteps 1 3 0 0 3 6 6 12

Van de Bestuurstafel
Eerder in deze nieuwsbrief zijn jullie geïnformeerd over de wijzigingen die we in ons Rico Moda Open Toernooi willen aanbrengen. Bij de evaluatie van het afgelopen toernooi is uitvoerig stil gestaan bij de voor-, en nadelen van een poulesysteem. Met name in de organisatie en indeling van de poules vergt tijdens het toernooi een aanzienlijke souplesse en flexibiliteit. Tennissen tot midden in de nacht willen we niet en lange wachttijden zijn ook niet leuk. De optie om in een poulesysteem veel wedstrijden te verwerken, wordt vooral versterkt als het eerste weekend gevuld is.

Wij zullen voor de start van het nieuwe toernooi een oproep plaatsen waarin we een beroep willen doen op vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen met de organisatie.

Clubkampioenschappen
Dit jaar hebben we in samenwerking met de evenementencommissie veel aandacht besteed aan de clubkampioenschappen. Wij vinden dat nodig, omdat een vereniging niet alleen een manier is om als individu een balletje te slaan, maar ook een ontmoetingsplek kan zijn voor mensen met dezelfde interesse; tennis natuurlijk!

Het bestuur hoopt dan ook dat deze gezamenlijke interesse de aanleiding geeft, als er een onderlinge competitie wordt georganiseerd, dat de leden zich daar ook voor intekenen. Dat moet natuurlijk geen geforceerde situatie zijn, maar geheel vrijblijvend. Wij hopen dat het lidmaatschap van onze vereniging meer is dan alleen het betalen van de contributie. Daarom organiseren wij, met inzet van de middelen van de vereniging, 3 x per jaar een vereniging eigen kampioenschap voor de jonge en oudere spelers.

Als je al een aantal jaren niet hebt deelgenomen, denk dan eens na of je in 2016 wel mee wil spelen en op deze manier de saamhorigheid binnen de club te verhogen. Je hoeft niet jong te zijn of oud, je hoeft ook niet goed te kunnen tennissen of juist wel. Het gaat er vooral om dat je als lid van de vereniging de mogelijkheid hebt, om onderling een potje te tennissen. Gewoon lekker sportief en sociaal bezig. Niets meer dan dat. Een (proef-)potje tennissen op bijvoorbeeld een tos avond, zou je over de streep kunnen trekken.

Onze wedstrijdcommissie en het bestuur verwelkomen jullie graag. Mocht je niet weten hoe je jezelf aanmeldt, of hoe “toernooi.nl” werkt…. Laat het ons weten, we helpen je graag op weg.

Lidmaatschap en contributie
Aangezien bijna iedereen over een e-mail adres beschikt, willen we vanaf seizoen 2016 zoveel mogelijk besparen op papier en postzegels. Dat betekent dat we de contributienota per mail naar jullie willen toesturen.

Een enkeling zal hem nog via de post ontvangen.

Heb je geen zin meer in tennissen, wat overigens nauwelijks is voor te stellen, dan vragen we je om je afmelding voor 15 december 2015 via de website te doen. Anders moeten we je alsnog € 17,50 in rekening brengen voor de afdracht aan de KNLTB voor 2016.

Leden sponsorcommissie
Tot op heden bestaat de sponsorcommissie uit David Bakker en Theo Elzinga, maar ze kunnen dit natuurlijk niet alleen. Wie beschikt over een commercieel talent en wil hun graag helpen?! Neem even contact op met David of Theo als je hun wilt ondersteunen. elzinga@zeelandnet.nl of roinda@zonnet.nl.

Tot slot…
Wij hopen dat jullie na het lezen van deze nieuwsbrief weer enthousiast zijn geworden om te komen tennissen bij deze actieve vereniging.

Ook de TOS-avonden gaan gewoon door, een beetje meer kleren aan en dan vooral lekker bezig zijn. De kantine zal de kachel aanzetten, zodat jullie lekker kunnen opwarmen onder het genot van een bakje koffie of thee.

Hebben jullie zelf een verslag van een gespeelde wedstrijd? Laat het ons weten! Dan kunnen wij dit verwerken in de volgende nieuwsbrief.

Copyright © T.V. Yerseke 2015 All rights reserved.

Our mailing address is:
tennisverenigingyerseke@hotmail.com

update your preferences or unsubscribe from this list