Copy
Nieuwsbrief #5 T.V. Yerseke
View this email in your browser

Beste leden,

In deze tweede nieuwsbrief van 2016 hebben we weer veel informatie verzameld om het jullie gemakkelijker te maken om de clubactiviteiten te kunnen volgen. Naast deze nieuwsbrief maken we gebruik van de website www.tvyerseke.nl  en facebook om jullie goed te bereiken.
 
Facebook : like !
Met de nieuwsbrieven houden wij jullie op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club. De kans bestaat dat je de informatie slechte één keer leest en je dat daarna vergeet. Om echt niets te missen kun je je ook aanmelden (Liken) op onze Facebook pagina. Bij elk evenement ontvang je dan een herinnering. 
 
Website : nieuw !
We hebben de website in een nieuw jasje gestoken. De keuzemenu’s zijn vereenvoudigd en de toegankelijkheid vergroot voor zowel mobiel als tabletgebruik. De agenda met ons tennisprogramma is beter leesbaar geworden. Ook worden de mailadressen gestandaardiseerd. Ons standaard mailadres zal info@tvyerseke.nl zijn. Voor het Rico Moda toernooi is dit yersekeopen@tvyerseke.nl .
 

 

Financieel nieuws

Contributie
De contributienota’s zijn via de mail verzonden en bij de meeste leden in één keer goed aangekomen. Gelukkig betalen jullie de contributie tijdig. Bij een enkeling was het mailadres niet juist of viel de nota in de spammail. Daarop hebben we herinneringsmails verzonden en zijn er ook een aantal telefoontjes gepleegd. Een aantal leden heeft opgezegd. De kosten die de KNLTB ons op basis van het ledental per 1 januari doorbelast hebben we bij die (ex)leden in rekening gebracht.
 
Zonnepanelen
De kranten staan bol van vergroening van energie opwekking en duurzaamheid. Dus lagere energielasten en energie op natuurlijke wijze opgewekt. De eco-bijdrage voor het energieverbruik dat de overheid aan verenigingen leverde is in 2015 afgeschaft. De energiekosten van de vereniging zullen hierdoor stijgen. Het bestuur is in overweging om zonnepanelen aan te schaffen en laat de definitieve keuze afhangen van de financiële ontwikkelingen van de club en zal in juni een beslissing nemen.

Kantinenieuws

Barbezetting
We mogen met zijn allen niet klagen over de trouw van onze leden. Een moment om trots op te zijn. Nagenoeg iedereen die op staat voor een bardienst doet zijn of haar plicht. Onderling wordt er wel eens geruild en dat mag natuurlijk ook.
Ook op andere dagen wordt er wel eens gebruik gemaakt van de kantinefaciliteiten. Dat vinden wij niet erg. Wel willen we jullie vragen om het aantal briefjes in de kassa te beperken. Optie is de consumptiekaart. In ieder geval willen wij dat er geen geld in de kassa achterblijft!
 
Aantrekkelijke kantine?!
Vanuit de gemeente staat de renovatie van de kleedaccommodatie in 2017 op de rol. Als bestuur vinden wij dit ook een moment om te kijken of we met de middelen die we dan ter beschikking hebben tegelijkertijd de kantine te renoveren. Dan willen we natuurlijk wel weten wat er allemaal onder de leden leeft en waar wensen, gedachten en voorkeuren naar uitgaan. We willen binnenkort starten met een ideeënboek, waarin jullie je gedachte of mening over een nieuwe inrichting of kantinelook met ons kunnen delen. Als bestuur kunnen we dan beoordelen wat past en ook financieel haalbaar wordt. Hoe het ideeënboek er uit gaat zien is nog niet precies bekend, maar de verwachting is dat dit op de website een plaatsje krijgt.
 
Toegangsbeveiliging: zonder pasje geen toegang!
Het systeem van toegangsbeveiliging is besteld en zal in de komende maand worden aangelegd. Daardoor wordt het zonder KNLTB-pasje niet meer mogelijk om in de kleedaccommodatie te komen. Na de zomerperiode zal ook het grote toegangshek met het pasje geopend kunnen worden, zodat dan ook vrije toegang tot de banen alleen maar mogelijk is met het KNLTB-pasje. Heb je dit nog niet opgehaald, kom dan tijdens openingstijden een keer naar de kantine om het pasje alsnog af te halen.

Wedstrijdzaken

Rico Moda Yerseke Open
De voorbereidingen voor het 3e Rico Moda open toernooi zijn in volle gang. Achter de schermen en inmiddels ook gepubliceerd op www.toernooi.nl valt te lezen dat de toernooicommissie van samenstelling is gewijzigd en zelfs is uitgebreid. Als bestuur zijn we zeer blij met de passie, het enthousiasme en de gedrevenheid van Valerie en Michelle van Dixhoorn en Paméla Nieuwenhuize. Michelle en Paméla hebben de cursus, die nodig is om een toernooi te mogen organiseren, inmiddels succesvol afgerond.
Ook bedanken we Monique van de Vreede voor de ondersteuning waardoor een soepele overgang van met name de toernooiorganisatie mogelijk is geworden. Monique zorgt daarnaast samen met Anne Vogelaar voor de ondersteunende activiteiten rondom het toernooi.
Bij het organiseren komen ontzettend veel zaken aan de orde waar men niet altijd bij stil staat.
Zo wordt dit jaar voor het eerst volgens een poule systeem gespeeld, zodat men niet bij de eerste verloren wedstrijd al klaar is. Echter extra wedstrijden vraagt ook extra energie om iedereen meerdere keren in te delen.  Maar denk ook eens aan het zoeken van sponsors, prijzen(geld), feestavond…. Kortom een hele klus. Wij wensen deze dames veel succes en hopen op jullie inschrijving en deelname om van dit toernooi een succes te maken.
 
Clubkampioenschappen
Zoals ook op de website valt te lezen starten we in juni met de clubkampioenschappen. Alle soorten mix, dubbels en enkels vinden in twee weken plaats. Die keuze voor het samenvoegen hebben we als bestuur bewust gemaakt. We verwachten hiermee meerdere partijen tegelijkertijd te kunnen laten spelen. Dat komt de sfeer van een kampioenschap ten goede en brengt ook gezelligheid. Daar is het tenslotte ook om te doen! Opgave is mogelijk via www.toernooi.nl.

Jeugdnieuws

Tos-dagen
De jeugd tos-dag van 27 mei was nog niet druk bezocht. We vinden dit jammer, omdat het een mogelijkheid biedt om los van tennislessen met en tegen elkaar te tennissen We zijn wel van plan om hier mee door te gaan.
 
Mini-Maxi toernooi
Net als vorig jaar organiseren we een leuke avond voor jong en oud. Het Mini – Maxi toernooi zal gehouden worden op vrijdag 3 juni. In een ontspannen sfeer kunnen de jongste leden samen met een ouder het opnemen tegen andere leden. Inschrijven kan via jc.tvyerseke@hotmail.com.Geef hierin aan wie er komen en eventueel de leeftijd
 
Nieuwe jeugdleden
Jermo Stoel van Tennis Opleiding Zeeland (TOZ) heeft namens de tennisvereniging de basisscholen in Yerseke bezocht. Niet zonder succes! Vanuit de scholen bezochten ruim 50 jongens en meisjes de tennisbanen. Inmiddels zijn er 15 nieuwe trainingsaanmeldingen gekomen. Kortom een vruchtbare samenwerking. We hopen natuurlijk dat onze nieuwe leden veel plezier beleven aan de tennissport!
 
Samenwerking met Reimerswaalse tennisverenigingen
Achter de schermen praten de besturen van de verenigingen regelmatig met elkaar. Vanuit de gesprekken zijn we bezig met het opzetten van een samenwerking, waarin alle jeugdleden in de leeftijdscategorie 12 – 18 jaar uit Reimerswaal diverse keren de mogelijkheid om bij elkaar te komen voor gezamenlijke trainingen, clinics of wedstrijden onder roulerende leiding van één van de tennistrainers die ieder van de verenigingen heeft. De eerste keer vindt op vrijdagavond 1 juli a.s. plaats in Kruiningen. De jeugd krijgt hiervoor nog een uitnodiging.
 
Kampioenschap Meisjes t/m 17 jaar
Wederom een succes binnen onze club! Op 29 mei zijn de meisjes t/m 17 jaar kampioen geworden.
We feliciteren Iris Izeboud, Fabiënne de Jager, Tham Cao, Eliza van den Engel, Esmee Neels, Laura Koster met hun prachtige resultaat!

 

Senioren

De voorjaarscompetitie is gespeeld en bracht de vereniging drie kampioensteams. Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Het 1e team 50+ dat op donderdag speelt werd eerste.
 
Het zaterdag herenteam 2 onder leiding van Jan Dirk Marteijn promoveert naar de eerste klasse.
Van links naar rechts op de foto:
Hugo Frans Bol; Bart van Steveninck; Jan Dirk Marteijn, Jurrie Dhooge; Louis van de Vreede en Jeroen de Poorter.
 
Een week later veroverde het dinsdag damesteam onder leiding van Inge Bakker de titel in de tweede klasse.
Van links naar rechts op de foto:
Jannie Verschuure; Inge Bakker; Corrie van Hekke; Saskia Mak en Adrina de Koeijer.
 
Het 3e team zaterdag 17+ kon het helaas niet bolwerken en is helaas gedegradeerd.
  
Inmiddels zijn onze drie mix-teams enthousiast hun competities opgestart en zijn er weer al twee speelronden achter de rug. De weersomstandigheden waren prima, waarbij de resultaten nog iets achterblijven.
De aanmelding voor de najaar competitie zit in de afrondende fase. Op dit moment heeft nog maar één team ingeschreven. Reageer dus snel als je toch nog met een team in competitie wilt. De weersomstandigheden zijn in de regel prima!
Adverteerders:
Totaal sponsoren T.V. Yerseke:
Sponsoren van een reclamebord bij  T.V. Yerseke:
Vital Timmermans
Installatiebedrijf Van de Velde
Rico Moda 
d` Oude Smidse
Koninklijke Prins & Dingemanse
Mosselhandel A.M. Verschuure
Verschuure Mosselkwekerij

Zeilmakerij Zoetewey
De Oesterij
Schildersbedrijf J.W. Laban
Stobbelaar Nolet
Van Kruiningen Reclame
Roem van Yerseke
Scheepswerf Van Os
Tankstation Steketee
Transportbedrijf De Koeijer
In & Out Reclame
Drukkerij Zoetewey
Tennis Opleiding Zeeland
RSE Elektro
Jaap Koster Tuinonderhoud
Café - Brasserie Sportvisser
EK Electronics
Barbé Mosselen B.V. 
J. Bol
Scelta Products B.V.
Taste Culinair
Verhuur Service Yerseke
Addict
 
Ook sponsor worden?
Mail: 
tennisyerseke@zeelandnet.nl
of neem contact op met de sponsorcommissie 

David Bakker
tel: 06-30871781

Theo Elzinga
tel: 06-38931332
Copyright © T.V. Yerseke 2016 All rights reserved.

Our mailing address is:
tennisverenigingyerseke@hotmail.com

update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to maxine_poley@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ABC · Hogeweg 13 · Yerseke, ME 4401 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp