Copy
Nieuwsbrief #7 T.V. Yerseke
View this email in your browser

Beste leden,

Deze keer staat de nieuwsbrief in het teken van 2017. Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet zitten we in de kerstsfeer en heffen het glas op een gezond en voorspoedig nieuwjaar in onze jaaropening, waarover jullie nog nader geïnformeerd zullen worden.

In ieder geval donkere dagen, wintertijd en een oproep om je KNTB-pasje altijd bij je te hebben als je de tennisbanen wilt gebruiken!

We wensen jullie opnieuw veel leesplezier.

Voorjaarscompetitie

De aanmelding voor de voorjaars- en mixcompetities is weer geopend. Via de website www.tvyerseke.nl kun je jezelf aanmelden voor de competitie waar je graag in mee wilt doen. Van de nieuwe competitiesoorten is in deze nieuwsbrief een beschrijving opgenomen.

8&9-competitie

In 2017 start een nieuwe competitie, speciaal voor speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis, of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld.

De wedstrijden tellen niet mee voor je rating.

De competitie wordt gespeeld op donderdagavond en zondagmiddag. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, waardoor de partijen gemiddeld ongeveer 1.15 uur duren. Per team zijn minimaal drie spelers nodig.

Op de donderdagen wordt er gespeeld op 6, 13 en 20 spril, 4,11 en 18 en 1 juni 2017. Voor de zondag gelden de volgende data: 9,17 (maandag, tweede paasdag) en 30 april, 7, 14, 21 en 28 mei 2017.

Compact spelen

Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort. Van gemiddeld 1.30 uur gaat dat naar gemiddeld 1.15 uur.

Onder35 competitie

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, waardoor elke partij gemiddeld 1.15 uur in beslag neemt. Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldag: zaterdag vanaf 17.00 uur. De speeldag en de aanvangstijd is afgestemd op de wensen van vele jongere senioren. De vaste speeldag voor deze competitie is zaterdag. De eerste partij begint om 17.00 uur. Er wordt gespeeld op 8, 15 en 29 april, 6, 13, 20 en 27 mei 2017.

We zijn op zoek naar leden die de VCL-cursus willen volgen……

De cursus Verenigingscompetitieleider (VCL) is bedoeld voor diegene die verantwoordelijk is voor een ordelijk verloop van een competitiedag op het park van zijn vereniging. Gezien de vele competities is het aan te bevelen om binnen de vereniging meerdere personen met deze functie te hebben, waardoor het werk kan worden verdeeld. Indien een vereniging deelneemt aan de competitie is het zelfs verplicht een gecertificeerde VCL te hebben.

Jeugd

De KNLTB zet zich in om de tennissport aantrekkelijk te houden en doet dit met nieuwe competitievormen. TOZ faciliteert de ontwikkeling van de echte jeugddoorzetters. Een grote groep nieuwe kinderen heeft deze zomer tennisles gevolgd, en een aantal van hen traint ook door in de winter.

Een volgende stap zou het spelen van wedstrijdjes kunnen zijn en ze het gevoel laten ervaren van competitie. De KNLTB organiseert elk jaar het Tenniskids programma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Schrijf je hier in!

TOZ

TOZ verzorgt bij onze vereniging de lessen. Je kan hier gebruik van maken als je lid bent van de vereniging. Het lidmaatschap van de T.V. Yerseke is nodig om als KNLTB-lid ingeschreven te zijn en gebruik te mogen maken van de tennisbanen.

Win een clinic van Wilson en team TOZ voor je vereniging

Wilson is de nieuwe partner van TOZ en om dat te vieren geven ze samen een feestje. Ze geven namelijk een gratis clinic voor leden van onze vereniging weg en jij kunt deze winnen voor je vereniging. Op www.facebook.com/tennisorganisatiezuidwest staat begin volgende week een bericht, like deze pagina en deel het bericht. Laat even weten waarom het juist op onze vereniging zou moeten plaatsvinden. Op 9 februari 2017 maken TOZ & Wilson de winnaar bekend. 

Lidmaatschap en KNLTB-tennispas

Het jaar loopt naar het einde toe, een periode om de balans weer op te maken. Met de ervaring van afgelopen jaar nog vers in het geheugen verzoeken we leden die het lidmaatschap wensen te beëindigen dit voor 15 december 2016 te doen. Dit kan via onze website www.tvyerseke.nl.

Bij latere afmelding brengen wij tenminste de KNLTB afdrachtskosten ad € 17,50 in rekening.

Toegang tenniscomplex

De toegang tot onze tennisbanen is binnenkort alleen mogelijk met de KNLTB-tennispas. We verwachten hiermee een betere barrière op te werpen voor personen die eigenlijk niets op onze accommodatie te zoeken hebben. Het pasje is nodig voor de toegang en om de verlichting op de tennisbanen aan te kunnen zetten. Heb je je pasje nog niet, dan kan je dit ophalen op één van de tosavonden (woensdagavond) of door contact op te nemen met één van de bestuursleden.

Herhaalde oproep

In het najaar 2017 staat de renovatie van de kleedlokalen gepland. Nu is het moment om na te denken over een aanpassing van de kantine, zowel qua kleurstelling, inrichting als meubilair. Wij zijn op zoek naar twee of drie leden die hier een gedachte en een mening over hebben. Vind je het leuk om dit te doen meld je dan aan bij Sylvia Lindenberg.

Adverteerders:
Totaal sponsoren T.V. Yerseke:
Sponsoren van een reclamebord bij  T.V. Yerseke:
Vital Timmermans
Installatiebedrijf Van de Velde
Rico Moda 
d` Oude Smidse
Koninklijke Prins & Dingemanse
Mosselhandel A.M. Verschuure
Verschuure Mosselkwekerij

Zeilmakerij Zoetewey
De Oesterij
Schildersbedrijf J.W. Laban
Stobbelaar Nolet
Van Kruiningen Reclame
Roem van Yerseke
Scheepswerf Van Os
Tankstation Steketee
Transportbedrijf De Koeijer
In & Out Reclame
Drukkerij Zoetewey
Tennis Opleiding Zeeland
RSE Elektro
Jaap Koster Tuinonderhoud
Café - Brasserie Sportvisser
EK Electronics
Barbé Mosselen B.V. 
J. Bol
Scelta Products B.V.
Taste Culinair
Verhuur Service Yerseke
Addict
Ook sponsor worden?
Mail: 
tennisyerseke@zeelandnet.nl
of neem contact op met de sponsorcommissie 

David Bakker
tel: 06-30871781

Theo Elzinga
tel: 06-38931332
Copyright © T.V. Yerseke 2016 All rights reserved.

Our mailing address is:
info@tvyerseke.nl

update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to maxine_poley@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ABC · Hogeweg 13 · Yerseke, ME 4401 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp