Copy
Nieuwsbrief #3 - T.V. Yerseke
View this email in your browser

Voor jullie ligt alweer de derde en laatste nieuwsbrief van dit jaar.

Met ingang van 2016 zal het jaarboek niet meer verschijnen. Wij vinden dat we jullie als leden met een nieuwsbrief sneller en met meer actuele informatie kunnen bereiken dan met een jaarboek. Ondanks dat het jaarboek een uitstekende functie heeft gehad, is het niet meer opgewassen tegen de moderne communicatiemiddelen van de huidige tijd. Het jaarboek zal uit het beeld verdwijnen en worden vervangen door een nieuwsbrief die 4 keer per jaar verschijnt. Daar kunnen we bijvoorbeeld de bardiensten en andere zaken wat beter en actueler in kwijt.

De redactie is in handen van Maxine Poley en Richard Martinu. 
Vind je het leuk om hier aan mee te werken, neem dan contact met hun op en sluit je aan. Een mailtje kan gestuurd worden naar: maxine_poley@hotmail.com en/of richardmartinu@gmail.com.

Wij wensen iedereen een sportief, gezellig en gezond 2016! We hopen dan ook elkaar veel te mogen ontmoeten op het tennispark van T.V. Yerseke. 

Reimerswaalse indoor jeugd dubbeltoernooi

Zondag 17 januari is er weer het jaarlijkse Reimerswaalse indoor jeugd dubbeltoernooi in het racketcentrum in Kapelle. Binnenkort krijgen de jeugdleden de mail om in te schrijven. Dus zoek alvast een dubbelmaatje en doe gezellig mee. De kosten zijn rond de 6 euro!

Snert & Pannenkoeken toernooi

Om het nieuwe jaar in te luiden organiseren de evenementen-, en jeugdcommissie op zaterdagmiddag 30 januari een snert & pannenkoeken toernooi voor jong en oud. Het is de bedoeling dat er – als het weer het toelaat- getennist kan worden, snert en pannenkoeken gegeten kan worden, en eventueel een sms speurtocht afgelegd kan worden.

Er zullen ook wat spel activiteiten voor de kleinere kinderen georganiseerd worden. Kortom een gezellig sfeertje in de kantine, mét apres-ski aankleding.

De officiële uitnodiging zal begin januari in jullie mailbox belanden!

Vrijwilligersavond 20 februari 2016

In 2015 is er veel gebeurd en veel leden hebben zich daarvoor ingezet. We willen samen met onze vrijwilligers nog eens terugkijken op het goed verlopen 2015 jaar en doen dit graag onder het genot van eten en drinken. In 2016 ontvang je hiervoor de uitnodiging.

Algemene Ledenvergadering

Op vrijdag 11 maart 2016 zal een algemene ledenvergadering gehouden worden in de kantine. Ben je benieuwd wat er allemaal speelt binnen de club, zet dan deze datum alvast in je agenda. De vergadering zal beginnen om 20:00 uur.

Van de bestuurstafel

Inbraken

Helaas is de vereniging in korte tijd twee keer door inbraken geteisterd. Zeker de eerste keer viel het ons niet mee. Vernielingen aan deuren en kastjes, frituurvet over de vloer en diverse keukenapparatuur en dranken zijn meegenomen. De nieuwe televisie is ontvreemd en de onderhoudscommissie mist de bladblazer. De schade bedraagt enkele duizenden euro’s, ook omdat zaken vervangen en gerepareerd moesten worden.

Nog maar nauwelijks bekomen van de eerste inbraak, was het een tweede keer raak. Nu zonder vermissing, maar met opnieuw schade door vernielingen.

Natuurlijk willen we er wat aan doen, want naast de frustratie en de nodeloze vernielzucht kost het de vereniging gewoon geld. Geld dat we dolgraag voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen hadden willen gebruiken. Dit plan zal nu tijdelijk in de koelkast worden gezet, want we worden gedwongen het complex beter af te sluiten, zonder dat dit ten koste gaat van de toegankelijkheid voor de leden.

We waren al aan het nadenken over cameratoezicht. Door de laatste inbraken komt dit in een stroomversnelling, want die vervelende ervaringen willen we voor de toekomst zoveel mogelijk uitsluiten. We zijn dus aan het inventariseren of we de toegang tot het park en het gebouw met een pasjessysteem kunnen en willen beveiligen, onder gebruikmaking van de KNLTB-pas die ieder lid heeft. Dat zijn stevige uitgaven en biedt nog steeds geen garantie dat dit soort dingen stopt, ook niet als een camerasysteem en/of alarminstallatie wordt aangelegd.

Duurzaamheid en renovatie

Ook als tennisvereniging ontkomen we er niet aan om ons bezig te houden met duurzame energie oplossingen en besparingen. De wens vanuit het bestuur was om in 2016 in zonnepanelen te installeren. Zoals eerder vermeld wordt dit in ieder geval een jaar uitgesteld.

Dan zijn we inmiddels in 2017 aanbeland. De vereniging is vanuit de gemeente Reimerswaal in 2017 aan de beurt om de kleedlokalen, betegeling en sanitaire voorzieningen te moderniseren. Dan kunnen we ook nadenken over onze zonnepanelen en aanpassing van de inrichting van de kantine. Tot die tijd houden we pas op de plaats met vernieuwingen of aanpassingen.

Contributie

Kort na de algemene ledenvergadering zullen de contributienota’s weer worden verzonden. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zal er geen envelop met de nota meer in de bus vallen, maar worden de contributienota’s via de mail verzonden. Dat is wel zo gemakkelijk en bespaart papier.

Voor alle leden die op 1 januari 2016 in het ledenbestand staan moeten wij een bijdrage voldoen aan de KNLTB. Dat betekent ook dat je bij een afmelding na deze datum een contributienota ontvangt, om de landelijke bijdrage te voldoen.

Heb je echt geen zin meer om te tennissen, wat we ons nauwelijks kunnen voorstellen, dan adviseren wij je om dit tijdig bekend te maken, door een afmelding te doen via de website van de vereniging www.tvyerseke.nl onder het tabblad ‘Ledenadministratie’.

Tennislessen

Dit is het eerste najaar dat er door TOZ tennislessen op ons park worden verzorgd. Het weer lijkt vaak wat tegen te vallen, temeer omdat het koud en donker is, maar vaak zijn de weersomstandigheden verrassend mild en is het lekker weer om intensief te trainen. Als we straks weer naar het nieuwe jaar toegaan, staan de zomer tennislessen weer voor de deur. Voor de banen hoef je het niet (meer) te laten, die spelen prima en zijn ook altijd bespeelbaar.

Dit jaar hebben we in samenwerking met TOZ trainingslessen georganiseerd als voorbereiding op de voorjaarscompetities. Diverse mensen hebben gevraagd of we dit in 2016 herhalen. We gaan binnenkort inderdaad opnieuw met TOZ in gesprek op dit in het voorjaar 2016 in te regelen.

We adviseren jullie om de website regelmatig in de gaten te houden.

Reimerswaalse verenigingen en onze jeugd

Net als andere jaren hebben we tenminste één keer per jaar bestuurlijk overleg met onze buurtverenigingen in de gemeente Reimerswaal. We hebben hier behoefte aan, omdat we elkaar kunnen versterken en ook onze toernooiagenda goed kunnen afstemmen. Dat ging afgelopen jaar wat mis, zodat onze leden moesten kiezen uit toernooideelname in Krabbendijke of Hansweert. We vinden dat allemaal jammer en proberen dit in overleg te voorkomen.

Namens de jeugdcommissie

Reimerswaalse jeugdcompetitie

Speerpunt voor alle verenigingen is onze jeugd. Helaas is het aantal jeugdleden bij meerdere clubs het afgelopen jaar teruggelopen. De jeugdcommissies van de Reimerswaalse verenigingen zijn bij elkaar geweest en dit is ter sprake geweest.

We willen er met zijn allen de schouders onder zetten om onze jeugd weer enthousiast te maken. Lid van een tennisvereniging worden en lessen volgen is de eerste stap, maar met het spelen van (vriendschappelijke) wedstrijden wordt het plezier in het spel pas echt gekregen. Daar hebben we natuurlijk wel de support van jullie als ouders bij nodig.

Eén van de actiepunten is om gezamenlijk een aantal wedstrijd/competitiedagen aan te bieden op één van de tenniscomplexen, en dit te laten rouleren binnen Reimerswaal. We hopen dat jullie de kinderen willen stimuleren om in wedstrijdverband een aantal keer te laten tennissen. Een carpool schema is snel opgesteld en voor de kosten hoef je het niet te laten.

We willen hier na het Reimerswaalse indoor jeugd dubbeltoernooi mee starten.

Tenniskids World Tour

Een andere mogelijkheid is deelname aan de Tenniskids World Tour. De e-mail voor inschrijven is inmiddels verstuurd aan de jeugdleden (en/of hun ouders). Het leuke van de Tenniskids World Tour is dat iedereen kan meedoen, of je nu al jaren op tennis zit, of dat je net bent begonnen.

Tenniskids World Tour is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Kijk voor meer informatie eens op: www.tenniskids.nl/over-tenniskids/rood-oranje-en-groen/

De jeugd die rood of oranje willen spelen kunnen zich voor de World tour opgeven voor 12 januari 2016. Dit kan door een mailtje te sturen naar jc.tvyerseke@hotmail.com met je naam, geboortedatum en niveau. Bij twijfel vraag het de trainer.

Speeldata zijn zondag 6 maart, 20 maart, 3 april, 24 april, 22 mei, 12 juni, 26 juni en afsluitend het tennisfeest op 3 juli 2016. Het is niet verplicht elke wedstrijddag te spelen, maar geef je je op dan is het leukste dat je toch minimaal 4 speeldagen mee speelt. Ook kan je inschrijven voor de groene competitie. Ook deze opgave moet voor 12 januari 2016.

Wij als Jeugdcommissie willen dit graag opnieuw organiseren en hopen ook dit jaar weer op voldoende deelname van jullie. De informatie komt ook nog via de mail en via de trainers.

Namens de wedstrijdcommissie:

Competities

Zoals op de website stond vermeld kon je jezelf weer inschrijven voor de voorjaarscompetities.

Velen hebben dit gedaan. De teamaanmeldingen zijn inmiddels verzorgd. Voor de zaterdagmorgen Heren 35+ 2e klasse zijn we nog op zoek naar spelers, die graag twee dubbelspellen willen spelen. Een competitie bestaat uit zeven speelronden. Je wordt geacht tenminste vier keer te kunnen spelen.

Bij de KNLTB zijn de volgende teams aangemeld:

Dinsdagmorgen Dames dubbel 17+ 2e klasse

Dinsdagmorgen Dames dubbel 17+ 3e klasse

Donderdagmorgen Heren dubbel 50+ 3e klasse (2x)

Zaterdagmorgen Dames dubbel 17+ 3e klasse

Zaterdagmorgen Heren 17+ 1e klasse

Zaterdagmorgen Heren 17+ 2e klasse (2x)

Zaterdagmorgen Heren 17+ 3e klasse

Zaterdagmorgen Heren 35+ 2e klasse

Zondag hele dag Dames 3e klasse

Zondag hele dag Jongens 11 t/m 17 jaar 2e klasse

Zondag hele dag Meisjes 11 t/m 17 jaar 2e klasse

De mix-competities volgen na de voorjaarscompetities. We brengen in 2016 drie teams op de banen. Alle drie op de zaterdagmorgen.

Aan het spelen in competitieverband zijn kosten verbonden. Deze bestaan uit afdracht aan de KNLTB en bekostiging van de ballen. De kosten worden aan de teams in rekening gebracht. De KNLTB is overigens niet mals met het opleggen van een boete als een team niet opkomt dagen om een speelrondte te spelen. In het geval dit zich voordoet, worden die kosten op het team verhaald.

Namens TOZ

"Kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets op gang"

Daarom hebben we achter de schermen met veel enthousiasme gewerkt aan de fusie tussen Zeeland en West-Brabant. Het doel om het sterkste team te formeren is gelukt. Nu onze plannen uitvoeren en uiteraard waarmaken. In Bergen op Zoom starten we met wedstrijdtennis en hopen dit uit te bouwen naar de onderkant. ClubtennisPlus zal dus naast de Academy ook de prioriteit hebben.

Per 1 september 2016 moet alles operationeel zijn maar wij gaan er vanuit dat we de komende maanden al zichtbaar gaan samenwerken.

We gaan weer knallen

Op 16 januari staat ons vuurwerktoernooi weer gepland! Zet deze datum dus in de agenda.

Alle leerlingen van de basisschool zijn welkom op de banen van TV Kapelle. We spelen met "kunstlicht", gaan lekker eten op de club en natuurlijk zal Jermo weer zorgen voor een spetterende show! Later deze week staat de mogelijkheid tot inschrijven weer online.

"Kan je teamgenoot of partner nog wat training gebruiken?"

Leuk voor bijvoorbeeld een verjaardag: een waardebon voor een prive-training. Bestellen kan per mail via jaccofilius@tozzeeland.nl Ook voor ander cadeaus kunt u bij TOZ terecht. Kijk maar eens op http://www.zeeuwseclubshop.nl/c-3082472/toz/

Zoals jullie hebben kunnen lezen staan er weer tal van activiteiten gepland voor komend jaar.

We hopen jullie enthousiasme te hebben gemaakt en hopen iedereen weer te zien.

Een gelukkig en sportief 2016 gewenst!

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © T.V. Yerseke 2015 All rights reserved.

Our mailing address is:
tennisverenigingyerseke@hotmail.com

update your preferences or unsubscribe from this list