Copy

5 tips om veilig de winter door te komenKomende donderdag wordt nu al voorspeld als de koudste nacht van het jaar met -6°C tot -8°C op de thermometer. Wat is er dan nog fijner om heerlijk je huis behaaglijk te maken. Verwarming hoog,  kaarsjes  aan en heerlijk genieten.  Een lekker drankje in je hand en niemand kan jou nog iets maken!

Toch kan er natuurlijk nog van alle mis gaan.

Wij geven u een aantal tips om ervoor te zorgen dat u de koude veilig trotseert in uw huis:

Verwarmingsketel laten checken


Laat u deze check niet uitvoeren, dan kan dit apparaat levensgevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de waterdruk. Indien deze niet goed is loopt u het risico dat het vat in uw verwarmingsketel explodeert. Of wat dacht u van een koolmonoxide vergiftiging op het moment dat de verbranding niet goed verloopt. Jaarlijks sterven helaas nog steeds veel mensen aan deze sluipmoordenaar. Het gas kun je niet ruiken, voelen,  proeven of zien. Dat maakt het zo gevaarlijk.

Brand- en koolmonoxidemelders checken


Zoals zojuist al aangegeven moeten wij proberen de gevaren van brand en koolmonoxide vergiftiging zo veel mogelijk uit te sluiten. Belangrijk hierbij zijn brand- en koolmonoxidemelders. Deze mogen in geen enkel huishouden ontbreken. Heeft u ze al in huis, dan  is het verstandig ze af en toe  eens allemaal te controleren op goed functioneren.  Indien deze goed functioneren kan dat een hoop ellende voorkomen. Heeft u ze nog niet in huis? Laat dit dan alsnog doen. Het is maar een kleine moeite, maar het maakt uw huis wel een stuk veiliger.

Wees voorzichtig met kaarsjes


Natuurlijk is het dé tijd van het jaar om uw huis gezellig te maken door middel van het aansteken van kaarsjes. U vindt ze in talloze verschillende geuren en kleuren, de een nog mooier dan de ander. We vergeten echter  dat het heel belangrijk is dat we er op een veilige manier mee omgaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de kaarsjes altijd in een daarvoor bestemde houder plaatst. Vergeet niet dat de onderkant van een simpel theelichtje al zo warm kan worden dat het ergens doorheen brandt.  Zorg ook altijd voor een stabiele ondergrond, zodat uw kaars niet om kan vallen.

Hou uw neus open voor gaslucht


Aardgas is van nature reukloos en kleurloos. Tegenwoordig wordt ervoor gezorgd dat aardgas een bepaald luchtje mee krijgt, zodat u het altijd kunt ruiken. Zowel in uw huis, als ook in uw meterkast mag u nooit aardgas ruiken. Dat zou duiden op een lekkage. Laat in dat geval altijd een ervaren installateur hiernaar kijken.


Ventileer, ook in de winter


Ventileren is heel erg belangrijk. Goede ventilatie zorgt voor een goede luchtvochtigheid in uw huis. Ventileert u niet, dan zal uw huis vochtig worden en vochtige lucht is ongezond en kan tot schimmelvorming leiden.  Dek ventilatie roosters dus niet af, maar zorg ervoor dat er altijd iets van frisse lucht door uw huis kan stromen. Mochten er ergens gassen ontsnappen, dan blijven deze in elk geval niet in uw woning hangen, met alle gevaren van dien.


Voorkom bevriezing


Tap een buitenkraan tijdig af.  Wacht hiermee niet tot het al vriest maar zorg ervoor dat je eventuele bevriezing voor bent. Een bevroren leiding kan barsten en gaat lekken als het dooit en niemand zit op een lekkage te wachten.


Voorkomen is beter dan genezen! Als u deze tips goed gebruikt, gaat u hopelijk een onbezorgde winter tegemoet.

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, is het natuurlijk erg belangrijk dat u goed verzekerd bent. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een groot scala aan verzekeringen, die u in een dergelijke vervelende situatie mogelijk “uit de brand” kunnen helpen.

U bent van harte welkom in ons kantoor op weekdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Op woensdag is ons kantoor ´s middags gesloten.  Op zaterdag zijn wij eveneens geopend en wel van 10.00 tot 12.00 uur. (m.u.v. de zaterdagen in juli en augustus).

Neem dus gerust contact op met een van onze ervaren adviseurs. Wij staan u graag bij in het maken van de juiste keuze op het gebied van al uw verzekeringen.

Bekijk in browser »
Google Plus One Button share on Twitter  Like 5 tips om veilig de winter door te komen on Facebook
 
Google +
Google +
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Blog
Blog

Recente berichten:


Sfeervolle Kerstdagen en een Voorspoedig 2018.
Is een familiale verzekering iets voor jou ?
Waarom best een extra reisverzekering afsluiten?
Hoe veilig is een pensioenspaarcontract en wat brengt het uiteindelijk op ?
'Merendeel Belgen weet niet wat hij uitgeeft aan verzekeringen'
 

Copyright © 2018 Verzekeringskantoor Nijsten, All rights reserved.
Bekijk deze e-mail in je browser


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Verzekeringskantoor Nijsten · Dokter Haubenlaan 3 · Maasmechelen 3630 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp