Copy

Koop veilig speelgoed voor je kinderenDe Sinterklaas- en kerstperiode komen er weer aan. Kinderen zijn al vlijtig aan het werk om hun brief voor Sinterklaas- en kerstlijstjes te vullen. Ondertussen worden ouders overspoeld door reclame voor speelgoed. Ook in de winkels kun je er niet naast kijken. Een feest voor de kinderen, vaak een grote zorg voor de ouders en familieleden. Welk speelgoed koop je? Waar houd je best rekening mee bij de aankoop van speelgoed? Vaak kiezen we voor speelgoed dat onze kinderen gelukkig maakt, maar wie kiest voor veilig speelgoed? En hoe doe je dat dan?

Tips om te kiezen voor veilig speelgoed 

  1. Koop nooit speelgoed aan zonder CE-markering. Dat symbool geeft aan dat het speelgoed aan de essentiële veiligheidseisen voldoet, die van toepassing zijn binnen de Europese Unie.
  2. Kijk of het speelgoed aangepast is aan de leeftijd van het kind. Er moet vermeld staan voor welke leeftijdscategorie het aanbevolen is (Bijvoorbeeld niet geschikt voor kinderen van 0-3 jaar). 
  3. Vertrouw op uw gezond verstand en ga na of het speelgoed daadwerkelijk geschikt is voor kinderen jonger dan 3 jaar. Verstikking is de meest voorkomende doodsoorzaak met speelgoed. Het bevat dus bij voorkeur geen kleine, inslikbare deeltjes
  4. Controleer of er een serie- of modelnummer vermeld staat op het speelgoed om de identificatie van het speelgoed mogelijk te maken. 
  5. Laat speelgoed dat voor te veel lawaai zorgt, links liggen. Het kan bij kinderen gehoorschade veroorzaken. 
  6. Controleer of de aanwezige batterijen buiten het bereik van kinderen opgeborgen zitten. 
  7. Wees er zeker van dat het speelgoed van een erkende (web)winkel komt. Let op met tweedehands of beschadigd speelgoed! 
  8. Denk eraan het adres van de fabrikant en/of invoerder te controleren. Dit moet vermeld staan. Een website is in dit geval géén adres. 
  9. Wantrouw speelgoed met een eigenaardige of sterke geur. Het kan wijzen op chemische stoffen. 
  10. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing en let op eventueel vermelde waarschuwingen. 
Raadpleeg de lijst van de FOD Economie, met specifieke waarschuwingen, boodschappen en informatie voor bepaalde categorieën speelgoed. 


Bekijk in browser »
Google Plus One Button share on Twitter  Like Koop veilig speelgoed voor je kinderen on Facebook
 
Google +
Google +
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Blog
Blog

Recente berichten:


Tips om spaarzaam om te gaan met elektriciteit
Houd uw huis brandveilig in de gezelligste periode van het jaar
Prijswinnaars proficiat & hartelijk dank voor uw komst.
Wij verwelkomen u graag op ons opendeurweekend van 22 en 23 september
Studenten zijn vaak het slachtoffer van diefstal
 

Copyright © 2018 Verzekeringskantoor Nijsten, All rights reserved.
Bekijk deze e-mail in je browser