Copy
Deze mail bevat Nieuwsbrief augustus 2016 van Fiet van Beek
View this email in your browser
Nieuwsbrief augustus 2016

Leven in de brouwerij

Geen dag zonder gedicht. Lezen, schrijven, publiceren, voordragen, boeken maken; ik heb het er prettig druk mee. Er staat nog heel wat op stapel. De komende maanden veel voordrachten (zie de agenda), mijn eerste dichtbundel komt uit (welkom bij de presentatie) en ik ben een uitgeverij begonnen. Lees vooral even verder en je weet er het fijne van!  

Nieuwtjes van de dorpsdichter zijn er ook. Als je mij als dorpsdichter wilt volgen, like dan de Facebookpagina 'Dorpsdichter Ermelo' of kijk geregeld bij de blogs op mijn website.  

 

Share
Tweet
Forward

Bescherm de kust

Dat ik graag aan de kust vertoef weet iedereen die me een beetje kent. Vroeger als kind in Noordwijk en tegenwoordig veelvuldig op Texel. Toen ik een jaar of tien geleden de Vlaamse kust van noord naar zuid bewandelde schrok ik me een hoedje: wat lelijk en volgebouwd! Begin 2016 hoorde ik dat ook de Nederlandse kust bedreigd werd. Ik dacht: zijn ze nou helemaal gek geworden en schreef er een gedicht over: Goudkust. Gelukkig ben ik niet de enige die zich opwond. Natuurmonumenten begon samen met andere organisaties een actie om de kust te behouden als recreatie- en natuurgebied: Bescherm de kust. Iedereen die van strand en zee houdt kan meedoen als baywatcher. Dichter Ingmar Heytze schreef een prachtig gedicht dat ik met andere kustliefhebbers mocht voordragen op een dag voor baywatchers. Van die dynamische dag is een gefilmd verslag. Dat vind je hier. Je komt in elk geval één bekend gezicht tegen.  
Uitgeverij Anderszins. Ooit van gehoord? Waarschijnlijk niet. Het gaat om een jonge uitgeverij die ik begin dit jaar heb opgericht en waarvan de eerste boeken dit najaar verschijnen. Uitgeverij Anderszins gaat poëzie en levensverhalen uitgeven plus boeken die de kijk van 'gewone' mensen op zorg en samenleven weerspiegelen. Ik hoop met schrijvers, fotografen en illustratoren mooie en zinvolle boeken tot stand te brengen. Tot nu toe lukt dat heel aardig!   

Nieuwsgierig? Geef je op voor de nieuwsbrief van Uitgeverij Anderszins en/of kijk op de website

Dichtbundel Vierende lijnen 

Vierende lijnen is de titel van mijn eerste dichtbundel. Een feestje waard! Vier je mee? 

22 oktober
rond 3 uur in Ermelo (Museum Het Pakhuis), waar ook dichter Alfred Valstar zijn nieuwe bundel presenteert (titel: Seizoensgebonden). Met medewerking van Irene Eijgendaal (dwarsfluit) en Corrine Snaterse (harp).

23 oktober
rond 3 uur in Amsterdam (Place2c). Ook hier presenteren Alfred Valstar en ik samen onze nieuwe bundels. Muzikale medewerking van Jan Springintveld (accordeon). 
 
Wil je bij de presentatie zijn?
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus geef je zo snel mogelijk op. Toegang is gratis, de bundels gaan 15 euro kosten en zijn al te bestellen. Als je wilt komen, stuur dan z.s.m.een mail naar info@uitgeverijanderszins.nl. Zet erbij met hoeveel personen je komt en of je in Ermelo of Amsterdam van de partij bent. Twee weken van tevoren krijg je een mail met nadere info zoals de precieze tijden en adresgegevens.
AGENDA  

3 september: Lelystad  
Tijdens de landelijke Stadsdichtersdag in Lelystad. Afwisselend programma in de schouwburg (kaarten daar verkrijgbaar). Aanvang: 19.30 uur.    

4 september: Ermelo 
Op de Noordwest-Veluwe is 2-3-4 september een kunstroute uitgezet, waarbij allerlei ateliers te bezoeken zijn. Op 4 september zijn er van 3-5 uur enkele voordrachten van dichters en een zangers die te gast zijn in de expositieruimte van Beeldend kunstenaar John Spek. Vanaf 3 uur ben ook ik daar te vinden. Adres: Witteland 20, 3853 HD Ermelo. 

5 september: Harderwijk
In de bibliotheek in Harderwijk wordt het Taalhuis officieel geopend. Aanvang 15.00 uur. Met een gedicht van de dorpsdichter Ermelo en de stadsdichter Harderwijk. 

16 september: Utrecht  
Het eerste boek van Uitgeverij Anderszins komt uit. De bloemlezing heet Zwanenvergadering en werd gemaakt onder redactie van Ingmar Heytze, Bertje van Delden en Anne Twijnstra. Van elke dichter (ook van mij) staan er drie gedichten in. De presentatie vindt plaats in Utrecht. VOLGEBOEKT  

22 en 23 oktober: Ermelo/Amsterdam 
Presentatie van twee nieuwe gedichtenbundels: Seizoensgebonden van Alfred Valstar en Vierende Lijnen van Fiet van Beek. Zie bericht hierboven.  
Al een tijdje niet op mijn website geweest? Als je wilt weten wat je hebt gemist, kijk dan bij de blogs waar de meeste nieuwtjes staan.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Fiet van Beek, All rights reserved.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fiet van Beek · Kanariehof 19 · Ermelo, 3853 WJ · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp