Copy
Het nieuwe seizoen staat voor de deur...
Workshops & Textiel jaargroep nieuw aanbod!
View this email in your browser
Welkom in mijn wondere wereld!
Leef je dromen!
Bij elk textielschilderij dat ik maak hoort een kledingstuk! Zodat mijn wereld echt tot leven komt en ik samen met met jou erin kan wandelen! 
Kan je zien, wat voor sieraad/hals ik heb gemaakt bij de sirene jurk? (o.a rechtsboven). De beugel van de bh is perfect geschikt voor de mooie ronding van de nek... 
AGENDA
 
Zaterdag 19 september en 3 oktober
 
woensdagavond 9 of 23 september  
Start: zaterdag 17 oktober
 
Ik geef graag een performance op maat, vraag naar de mogelijkheden voor feestjes, openingen evenementen etc. 
Lieve allemaal,

Hoe gaat het met iedereen? Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuwsbrief heb geschreven. Niet dat ik niks te schrijven had: veel gecreëerd, nieuwe technieken geleerd, workshops gegeven, biografie gemaakt voor de opleiding Genezend Tekenen, experiment "
Kun je al dansend tekenen?" gedaan en mijn kunst is de afgelopen tijd 3 keer tot leven gekomen! 
Zo bijzonder om te zien en om te doen! Mijn kunst kwam tot leven bij de opening van de beeldentuin in Museum De Koloniehof "Retour afzender", de modeshow op de Culturele Zondag en bij de expositie "Textiel Leeft" in Borne! Mijn werk is nog t/m eind september te zien in Borne in het koetshuis door het glas!

Voor de performance bij de opening van de beeldentuin heb ik een ritueel bedacht voor al mijn maars (kijk onderaan de email voor de video). En tijdens het schrijven van de nieuwsbrief komen de maars maar al te goed naar boven. Het is voor mij elke keer weer een uitdaging...
- maar ik heb dyslexie, ik kan niet schrijven. 
- maar dan moet ik mensen lastig vallen om te vragen om het na te kijken.
- maar ik wil lekker met textiel werken.
- maar ik ben moe.
- maar mijn bureau is niet schoon, ik wil nog wat eten en en en ik moet nu chocolade eten.
Mijn brein draait overuren om van alles te verzinnen zodat ik van de computer wegga. Ik kan er gelukkig tegenwoordig mee lachen wat voor bizars mijn brein
nu weer bedenkt :D (op dinsdag 15 september begint de lachyoga in mijn atelier weer, gegeven door Iris van Deutekom, heerlijk samen lachen met je gedachten!)
Gelukkig hebben mijn gedachten minder macht over mij dan vroeger. Ik ben niet mijn gedachten.
Herkennen jullie dit? Wat zijn jullie maars? En wat is je wens die er achter zit? In de textieljaargroep die ik dit jaar voor het eerst geef wil ik je uitnodigen om op een creatieve manier hier achter te komen. Je kan er je dromen ontdekken/creëren. Het gaat helemaal over jou en wat jij wilt maken.

Ik wil graag mijn enthousiasme voor textiel- en levenskunst met jullie delen. Ik schrijf deze nieuwsbrief. Ik blijf gewoon doorschrijven. Ik ben niet zielig door mijn dyslexie. Mijn dyslexie is mijn sterkte. Er is daardoor een enorme drive ontstaan om te creëren en me beeldend uit te drukken! Al je eigenschappen samen vormen een uniek mens.

Dyslexie heeft me ook geholpen om steeds hulp te durven vragen. Als je alles zelf kan heb je geen hulp nodig - maar juist door elkaar te helpen staan we in verbinding. Samen zijn we sterk. Zo kan je ook weer anderen inspireren.
Laat je dromen niet belemmeren door de angst om om hulp te vragen. Je mag je kwetsbaarheid en jouw wensen best laten zien. Er is kracht voor nodig om dit te doen, maar als 
het je lukt zul je jezelf gehoord voelen en je creëert ruimte om je eigen idealen te verwezenlijken.
Het is fijn om mijn dromen te mogen delen met anderen. De afgelopen tijd heb ik veel hulp ontvangen (heel erg fijn, bedankt!) voor vervoer, fotograferen, filmen, mailchimp, modellen, hulp bij tekst en natuurlijk de cursisten.

Ook heb ik weer een heleboel inspirerende mensen ontmoet. Hier is Marion Visje er één van. Wat mij inspireert aan haar is dat wat ik doe aan textielschilderijen en performances zij direct deelt met woorden. En hierdoor ontstaat meteen een stukje verbinding tussen mensen. Hieronder een paar fragmenten uit haar gedicht ´De normen en waarden´:  

Je kunt de lasten van jezelf en een ander niet gaan vergelijken
Omdat de een ermee om kan gaan, waarin de ander kan bezwijken.
De ander is weer goed in het een, en de een staat bij andere dingen weer alleen.
Laten wij onze krachten ineenslaan zodat we samen sterker staan.
Laten we leren van elkaar dan maken we het met zijn allen minder zwaar.


"kom op voor je idealen zodat we de wereld kunnen laten stralen
Doe waar je goed in bent, dan wordt de ander daar ook mee verwend.
En heb je hulp nodig? Dan is die ander ineens niet meer zo overbodig.
Je hoeft het slechts te vragen, en daarmee zul je jezelf echt niet verlagen.
Je bent dapper als je de hulpvraag doet, zodat jezelf weer verder komt en dat is goed.
Het is zeker niet gemakkelijk om die hulpvraag te stellen,
Maar het zal de oplossingen zeker versnellen.
 
Dus luister maar, en sta voor de ander klaar,
Dan doe je meer dan goed, want wie goed doet, goed ontmoet!


Marion Visje op haar facebook meer...

Ik nodig je uit om een stukje van jouw dromen te laten zien in één van de volgende workshops. Alles wat je kan creëren in textiel is een goed begin om het ook te creëren in je dagelijkse leven!
Opening van de Beeldentuin van Museum De Koloniehof ‘Retour afzender’ op zaterdag 25 april 2015
Workshops!
Nieuw: creatieve textiel jaargroep!

Ik nodig je graag uit mee te doen met de creatieve textiel jaargroep, het lijkt me heel fijn om dit te met jou te delen. Zo komt er weer een droom van mij uit... 

Kom een jaar lang experimenteren, inspiratie opdoen, nieuwe technieken leren, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren. 
Werken aan jouw droomproject! Een bijzonder kledingstuk, een schilderij een supergroot schilderij of juist heel klein, alles kan. Je mag gebruik maken van al mijn kennis, materiaal, faciliteiten (spinnewiel, kaardenbak, naaimachine, punchmachine, textielboeken, textielverf etc.) en inspiratie! Dit allemaal in mijn ruime atelier van 50 m2


Je kan veel bijleren! Keywords: punchen, textiele sieraden, artyarn spinnen met kralen, soluvlies, angelina, stempels maken, zijde verven, betekenis van kleuren, batikken, textiel schilderijen, met sneeuw verven, à la Hundertwasser schilderen, theater, lachen tekenen, spelen, kunstwerken lezen, 3d textielverf, borduren, textiel krijtjes, haken, breien, hoe kleuren je kunnen helpen, wol mengen met de kaardenbak. En nog veel meer!

Datums: zaterdag 17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari, 20 februari, 12 maart, 16 april, 21 mei, 25 juni.
Tijd: 10:00 tot 16:30
Max 5 personen, dus geef je snel op!
Meer info zie mijn website!

Cursus: Ontdek de veelzijdigheid van textiel!
Open les 9 september of 23 september!


Leer droogvilten, natvilten, haken, breien, appliqueren, kleding bewerken en textiel verven. Combineer die technieken in een eigen project, waarin je bijvoorbeeld een oud kledingstuk kunt pimpen, een textielschilderij of een tas kunt maken zoals jij die altijd al wilde. Experimenteren staat voorop!

Er zijn 12 lessen van 2,5 uur. Ze zijn om de 2 weken. De cursus start op woensdag 9 september 19:30 tot 22:00. Voor meer info zie mijn website
"Droogvilten met bijzondere materialen"

In deze veelzijdige workshop kan je “schilderen” met textiel. Je maakt op een intuïtieve manier je eigen textielschilderij, sierkussen of je geeft je kleding een persoonlijke sfeer. Hierbij kan je de waarden, normen en kleuren die jou in het dagelijkse leven ondersteunen gebruiken. Je kan je inschrijven voor een dagdeel of voor een hele dag. Geef je dus snel op als je bij deze workshop wilt zijn!  

Zaterdag 19 september en/of zaterdag 3 oktober
59 euro voor een hele dag (10:00 tot 16:30) of
35 euro voor een dagdeel (10:00 tot 13:00)

Op zaterdag 3 oktober is het thema kleding bewerken. Creëer jouw nieuwe favoriete winterkledingstuk!

Als je de workshop droogvilten al gedaan hebt, kan je hem nog een keer volgen om iets af te maken of om nieuwe ideeën uit te werken. Je krijgt dan 10 euro korting op hele dag en 15 euro korting op een dagdeel!

Zoek je een leuk uitje? Deze workshop is daar erg geschikt voor. Ik heb deze workshop afgelopen tijd ook weer vaak op aanvraag gedaan, voor meerdere generaties, een vrijgezellenfeest en een vriendenuitje! Er staan ook andere leuke workshops als optie op mijn website. 
Kan je al dansend tekenen?

Het experiment was erg geslaagd, schilderen met de voeten,

gezichtmaskers, bellen blazen, mantra's en en en kijk maar (zie foto's)... En wil je ook een keer meedoen? Laat het weten dan plannen we een datum!

Friedensreich Hundertwasser

De afgelopen tijd heb ik me ook veel meer verdiept in de filosofie van Hundertwasser en er 2 workshops in gegeven. Dit wil ik graag doorzetten. De symbolen in zijn schilderijen en zijn levensvisie zijn zo inspirerend. Wil je er ook meer over weten? Ik geef deze workshop graag op aanvraag!
En verder
Binnenkort komen er weer nieuwe datums voor onze experimenten met textiel. Heb je zelf ook een idee over iets dat je altijd al hebt willen doen, geef het vooral door! Ik ben benieuwd naar wat jullie willen! En als je nog mensen kent, waarvoor deze nieuwsbrief interessant is stuur hem/haar dan vooral door. Bedankt,

Creatieve groetjes,
Femke Kloppenburg

www.FEMandM.nl
tel: 0626966604
Share
Tweet
Forward
update je gegevens en/of schrijf je uit van deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp