Copy
Nieuw aanbod! Ontdek de veelzijdigheid van textiel en verf!
View this email in your browser
Welkom in mijn textielparadijs...
Zie je hoe mooi de natuur wit is geverfd. De groene kleuren van het mos komen er helderder door uit...  Zo kan je ook op kledingstukken verven, hoe kan je wat er al is versterken met 3d verf en textielverf? Zo kijk je toch weer anders naar je "oude" kledingstukken.
De onderste foto is de mooie handgesponnen en handgeverfde wol van "Creatief met Viev"
zaterdag 19 maart
zondag 8 mei

10:00 tot 16:30 of
10:00 tot 13:00

 "Ontdek de veelzijdigheid van textiel
19.30-22.00
Woensdagavond
9 maart en
23 maart  

NIEUW Ontdek de veelzijdigheid van Verven en Textiel
19:30 tot 22:00
woensdagavond
6 april, 
20 april, 

4 mei, 
18 mei en 
1 juni 
 
Lieve Allemaal,

Hoe gaat het met jullie? Het is weer een beetje winter geworden. Een mooi dun laagje sneeuw siert het landschap. Bijzonder hoe het dan helemaal verandert!   
Ik heb wel een virus te pakken... ooh ooh! Je krijgt er wat rare uitslag van op de huid... (zie de foto maar ;))
Gelukkig is het wel een fijne, het verfvirus. En ja, hiermee wil ik jullie graag aansteken. Ik ben de laatste maanden aan het experimenteren met oa. wolverven (met veel dank aan Creatief met Viev, zij heeft me hiermee aangestoken). Zo spannend, je weet nooit wat je te wachten staat. Zo plan je iets en er komt er iets totaal anders uit. Doet me denken aan de bekende zin: Life is what happens to you while you are busy making other plans... 
We krijgen een heleboel schatten voor terug als we open staan in het leven en kijken naar wat er wel ontstaat. Zo miste ik net mijn trein. Wat ik er voor terug kreeg was dat ik heerlijk in het zonnetje zat te kijken naar een mooi wit landschap. Ik had natuurlijk kunnen denken ze waren met de weg bezig, daardoor moest ik omrijden en en die conducteur had mij toch wel gezien en en HET MOET VOORAL GAAN ZOALS IK DAT WIL! Zo gaat het ook met creativiteit. Het gaat niet altijd zoals je wilt. Het gaat niet om de uitkomst, het gaat erover of je ervan kan genieten en ontdekken van wat eruit komt zonder de controle. Steeds weer kijken wat voor opties je op het moment hebt en niet wat je verwacht! 
En daarmee bedoel ik niet zeggen dat je blij hoeft te zijn met elke situatie. Soms is rouwen nodig of voelen wat je wel wilt. Wat ik er vooral mee wil zeggen is dat je dat je niet in je automatische reactie hoeft te gaan. Als je die loslaat ontstaat er een wereld aan mogelijkheden. Als er tijdens het experimenteren iets ontstaat waar je heel erg blij mee bent en AAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! NEEEEEEE! Dat was totaal niet de bedoeling en toch is het weg. Het is dan even balen en daarna kan je in jezelf kijken waar het voor staat. Zo was er een mooie zwaan ontstaan tijdens het verven en die was ineens weg. Toen vroeg ik aan mezelf: waar staat deze zwaan voor? Voor trouw blijven aan mezelf, ook al kan je omgeving van alles willen. Wat past erbij mij? Hoe gaat mijn tempo? Zo kan ik met dat thema verder gaan verven en kijken hoe ik dit ook in het leven zou kunnen toepassen...
Denk eens terug aan afgelopen week, wanneer ging het leven niet zoals jij wou? Hoe reageerde je? Welke gedachten had je? hoe voelde je erbij? en hoe lang? Wat gebeurt er als je die gedachten loslaat? Heb je dan ook andere opties? 
Het experimenteren helpt je te onderzoeken wat er speelt en hoe je er ook mee om kunt gaan! 

Wil je dit experimenteer-avontuur aangaan? Ik heb een nieuwe cursus voor je, waar ik je het verfvirus goed kan doorgeven!


De cursus "ontdek de veelzijdigheid van verf en textiel" van 5 lessen! Hij start op woensdagavond 6 april met het thema wolverven. We gaan verschillende verftechnieken behandelen en zo ontstaan er spannende resultaten, waar je de controle kan loslaten en jezelf heerlijk kan laten verrassen... 

Een detail van het schilderij hieronder hoe je de zelfgeverfde wol kan gebruiken. Mooi hé, al die kleur overgangen... 
Mijn nieuwste schilderij! Geïnspireerd op de gestempelde stof en mijn zelf geverfde wol! Elk schilderij begint bij zijn eigen kleur, dit keer geel. Het thema dat voor mij ontstond bij deze kleur is levensenergie... De kern waaruit het leven uit ontstaat..
Ontdek de veelzijdigheid van verf en textiel

Een nieuwe korte cursus van 5 lessen op de woensdagavond!
In deze cursus leer je oa. wolverven, zijdeverven, stempelen, monoprint, tie dye, foto's op textiel, marmeren en nog veel meer. Het programma komt nog op de site. De eerste les is wolverven. 
De datums zijn 6 april, thema: wol verven, 20 april, 4 mei, 18 mei en 1 juni.
Tijd: 19:30 tot 22:00  

Je kan ook losse lessen volgen.

Nu voor de aanbiedingsprijs voor maar: 139,- inclusief basismateriaal. 
Geef je snel op.
Ook te combineren met de 10 rittenkaart!!

Hieronder zie je voorbeelden van wat er oa. in de nieuwe cursus aan bod komt!
De linkse foto is een voorbeeld van het effect van zijdeverven en het gratis cadeautje dat je krijgt op de doordrukstof. De tweede foto is van net geverfde wol, een geweldig begin voor een sjaal. Je hoeft alleen maar een mooie ondergrond te kiezen....
Links zie het effect van rubbing op zijde. Rechts ben ik op een bestaand jasje aan het verven. Zo krijgt het jasje een totaal andere sfeer... Op welk kledingstuk wil jij verven?
Links: het effect van zout en monoprint op textiel. Rechts: foto's in vilt en zelfgeverfde wol
Aanbieding: de 10-rittenkaart!
Ik merk dat er veel behoefte is om meer te komen als er inspiratie en ruimte is, daarvoor heb ik nu de 10-rittenkaart! Hiermee mag je 10 keer een dagdeel meedoen. Hij is een jaar geldig. Je mag meedoen op de woensdagavonden, zaterdag, zondag aan alles wat in de agenda staat! Wel van te voren opgeven. De kaart is nu 250,- en je mag één keer iemand gratis meenemen! 
"Droogvilten met bijzondere materialen"

In deze veelzijdige workshop kan je “schilderen” met textiel. Je maakt op een intuïtieve manier je eigen textielschilderij, sierkussen of je geeft je kleding een persoonlijke sfeer. Hierbij kan je de waarden, normen en kleuren die jou in het dagelijkse leven ondersteunen gebruiken. Je kan je inschrijven voor een dagdeel of voor een hele dag. Geef je dus snel op als je bij deze workshop wilt zijn!  

Zaterdag 19 maart 
59 euro voor een hele dag (10:00 tot 16:30)
35 euro voor een dagdeel (10:00 tot 13:00)
zondag 8 mei
59 euro voor een hele dag (10:00 tot 16:30)
35 euro voor een dagdeel (10:00 tot 13:00)

Alle andere technieken en projecten zijn ook natuurlijk ook mogelijk. Geef vooral aan wat je wilt. Goed ook te combineren met de 10 rittenkaart! 
Losse lessen: Ontdek de veelzijdigheid van textiel!

De woensdagavonden zijn losse lessen geworden + goed te combineren met de 10-rittenkaart! droogvilten, Natvilten, haken, breien, appliqueren,  spinnen, kleding bewerken en textiel verven. Alle technieken zijn mogelijk wat wil jij leren of wil je mee verder? Of wil je juist een opdracht? Dit is natuurlijk ook een optie! Kijk hier voor meer voorbeelden...

Datums: Woensdag 9 maart en Woensdag 23 maart
Tijd: 19:30 tot 22:00
Prijs: 29,- per les inclusief materiaal!
Barbara Hepworth in de Zessprong

De 6Sprong aan de Roombeek heeft zich laten inspireren door leven en werk van deze tijdloos moderne “grand old lady” van de beeldhouwkunst. Kom kijken, kom luisteren, kom doen en beleven.

Zondag 13 maart 14.30: Theatermonoloog “Barbara – een leven in beeld”

Z
aterdag 2 april 10.00 - 17.00 uur: Bus-excursie naar de tentoonstelling “Barbara Hepworth: 
Sculpture for a modern world”, Kröller-Müller Museum.
Wil je een korte workshop om kennis te maken met wat ik allemaal geef? Dan is dit het ideale moment!
Voor het eerst in de Zessprong kan je op één dag meerdere workshops volgen. 
Ontdek de verschillende ateliers en disciplines...

Zaterdag 9 april 13.00 - 17.00 uur:
 Workshop-dag in de Zessprong:
Een doe-middag met daarin drie workshoprondes.  
Met onder andere schilderen, schrijven, tekenen, textiel, monotype, keramiek en dergelijke van telkens één uur.

 
Bekijk hier het overzicht van de workshops.
Een strippenkaart voor 3 workshops naar keuze kost maar € 15,00
Bedankt voor je aandacht! Er komen steeds weer nieuwe datums voor onze experimenten met textiel. Kijk vooral af en toe op mijn website of op mijn Facebook! Heb je zelf ook een idee over iets dat je altijd al hebt willen doen, geef het vooral door! Ik ben benieuwd naar wat jullie willen! En als je nog mensen kent, voor wie deze nieuwsbrief interessant is, stuur hem/haar dan vooral door. Bedankt,

Creatieve groetjes,
Femke Kloppenburg

www.FEMandM.nl
tel: 0626966604
update je gegevens en/of schrijf je uit van deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp